Mi az a trometamin?

0
4620
youtube.com

Amikor az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság a múlt hónapban engedélyezte a Pfizer-BioNTech vakcina sürgősségi alkalmazását 5 és 11 év közötti gyermekeknél, az ügynökség megjegyezte, hogy a gyermekgyógyászati ​​verzió egy kicsit más lesz, mint a felnőtteknél.

A gyermekeknek szánt oltóanyag a korábbiaktól eltérően trist vagy trometamint is tartalmaz. A hír félretájékoztatási hullámot indított el a közösségi médiában az új összetevőről

Az  összetevő azonban  már régóta bevált biztonsági múlttal rendelkezik.  Ez „egy általánosan használt puffer számos más, az FDA által jóváhagyott vakcinában és más biológiai szerekben, beleértve a gyermekeknek szánt termékeket is” – áll az ügynökség közleményében, amelyben bejelentette a Pfizer gyermekgyógyászati ​​adagjainak engedélyezését.

Az ilyen pufferek „segítenek fenntartani a vakcina pH-értékét (az oldat savas vagy lúgos kémhatása) és stabilitását”

– állítja az FDA, amely szerint az új készítmény nagyobb rugalmasságot biztosít az oltóanyag-szolgáltatóknak a tárolás során.

Dr. Sandra Fryhofer, az Amerikai Orvosi Szövetség kapcsolattartója elmondta a Pfizer gyermekgyógyászati ​​kifejlesztett oltása a felesleges sót is eltávolítja – a nátrium-kloridot és a kálium-kloridot. A „tris pufferrel együtt” a változtatások

„stabilabbá teszik a vakcinát, így normál hűtőszekrény hőmérsékleten hosszabb ideig tárolható. A gyermekeknek készült oltóanyag normál hűtőszekrényben bontatlanul legfeljebb 10 hétig tárolhatók.”

A Pfizer szóvivője közölte az új  összetevőt e hónaptól kezdve a felnőtteknek szánt  adagokban is használják.

A trometamint a Moderna Covid-oltásában is használják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .