Megkapta az osztrák engedélyt a CEU

0
188
Ilyen lesz a bécsi kampusz. Forrás: CEU

A jövő tanévtől magánegyetemként működhet a CEU Bécsben az osztrák minisztérium akkreditációjával. A CEU öt képzést folytathat Ausztriában.

Megkezdődhet a Közép-európai Egyetemen (CEU) az oktatás – közölte az osztrák Szövetségi Oktatási, Tudományos és Kutatási Minisztérium. Eszerint a CEU akkreditációja sikeresen befejeződött.

A Közép-európai Egyetem (CEU)

osztrák akkreditációs eljárása sikeresen befejeződött ezen a héten.

Az egyetemet korábban az USA-ban és Magyarországon akkreditálták, a tanítás kizárólag Magyarországon zajlott – ismertette a helyzetet az osztrák minisztérium.

A CEU személyében kiváló tudományos helyszínnel gazdagodik Ausztria – mondta Rauskala. Az új egyetem az Európai Kutatási Tanács (ERC) számos támogatásával rendelkezik a kiváló kutatók számára – tette hozzá a miniszter. (Vagyis ezek az összegek automatikusan átkerülnek Magyarországról Ausztriába.)

Az új egyetem programja várhatóan a 2020-as tanévben kezdődik. Oktatási programjában kulturális, politika- és társadalomtudományi, filozófia, politika- és közgazdaságtudományi alapképzés, nemzetközi közjogi mesterképzés, közpolitikai Erasmus Mundus mesterképzés, női és gendertudományi mesterképzés és környezettudományi, -politikai és menedzsment mesterszak található.

Iris Rauskala hangsúlyozta, hogy

mint a 16. osztrák magánegyetem

a CEU-nál kínált kurzusok tovább bővítik országa kutatási tájképét. Reméli, hogy sok hazai és nemzetközi diák végzi a CEU-n posztgraduális kutatását.

Az amerikai diplomát kiadó CEU-kurzusok mindmáig nem kapták meg Budapesten a magyar oktatási irányítás engedélyét, noha a személyre szabott törvény feltételeit teljesítették. Ez a posztgraduális képzés jövő ősztől Bécsben folytatódhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .