Meghalt a megkéselt gdanszki polgármester

0
6727
wikipedia

Az 53 éves Pawel Adamowiczot egy minden bizonnyal elmebeteg fiatalember szúrta le a hétvégén egy nyilvános rendezvényen. A 27 éves fiatalembert elfogták, de a rendőröknek zűrzavaros magyarázatot adott elő.

Az ellenzéki polgármestert azonnal kórházba szállították. Megműtötték, de nem tudták megmenteni, mert a szúrás a szívet is elérte.

Adamowicz több ciklus óta vezette a városát polgármesterként. A jelenleg ellenzékben lévő Polgári Platform alapító tagja, a tavaly októberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra.

A gyilkos akciót mindenki elítélte Lengyelországban, ahol eddig nem voltak hasonló merényletek politikai szereplők ellen. A szomszédos Németországban Wolfgang Schäuble kereszténydemokrata politikust késelték meg évekkel ezelőtt. Nemrég pedig a szélsőjobboldali Alternative für Deutschland politikusát érte hasonló támadás. Mindketten túlélték azt. Gdansk polgármesterének, az 53 éves Pawel Adamowicz-nak ez nem sikerült.

Az este gyertyás virrasztást tartottak Lengyelországban a gdanski polgármester emlékére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .