Lapszem, 2018. május 16.

0
1103

Esőre számíthatunk ma, Mózes és Botond névnapján is. Mielőtt bárhova is elindul, olvassa el, mit találtunk a mai újságokban.

Később adják át az új atomerőműveket

A miniszterjelöltek bizottsági meghallgatásának kapcsán a Népszava azt írja: közel két évvel eltolták az új atomerőművek átadását, bár néhány héten megtörténik az első „kapavágás” egy alállomás létesítésével. Az is kiderült, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium feladatköre bővül: a külföldi hírszerzést folytató Információs Hivatalt is a tárca vezetője felügyeli majd, és ők folytatják a jövőben a nemzetközi energetikai tárgyalásokat.

Médiaháború áldozata lehetett Fenyő János

Fenyő János, a Vico médiabirodalom teljhatalmú ura Gyárfás Tamás producerrel a Nap TV-ért, Princz Gábor bankárral a médiabővítéshez kért bankkölcsön megtagadása miatt háborúzott – írja a Magyar Idők. A lap szerint Portik Tamást előbb támogatta a médiaterjeszkedésében, majd megszegte adott szavát. Horn Gyula akkori miniszterelnök békítette Fenyőt és Gyárfást, ám élezte is az ellentétet, miután állítólag megtiltotta Princznek, hogy pénzt adjon a Vico tulajdonosának, írja a lap.

 

Korábban költöznek el otthonról a lányok

A Világgazdaság az Eurostat felmérése alapján arról ír, hogy a 25 és 34 év közötti fiatalok 28,5 százaléka még a szüleivel élt 2016-ban az EU-ban. A szám a skandináv országokban a legalacsonyabb, Horvátországban, Görögországban és Máltán viszont 50 százalék fölötti. A felmérés szerint a fiatalok általában 26 évesen költöznek el otthonról, és minden tagállamra igaz, hogy a lányok ezt hamarabb megteszik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .