Lapszem – 2018. február 1.

0
294

140 évvel ezelőtt a mai napon született Hajós Alfréd úszó, labdarúgó, építész. Az 1896-os athéni olimpián szerezte Magyarország első és második olimpiai aranyérmét gyorsúszásban 100 és 1200 méteren. Labdarúgásban két­szeres magyar bajnok, és egyszeres válogatott volt. Az 1924-es szellemi olimpián ezüstérmet nyert. A debreceni Aranybika Szálló, valamint a margitszigeti Nemzeti Sportuszoda az ő műve, ez utóbbi a nevét is viseli. Ma van Ignác, Kincső, Brigitta nevenapja. Ma túlnyomóan felhős idő lesz. A legmagasabb hőmérséklet 12 fok.

Népszava

Szegény Orbán
Hiába voltak a környezetében elképesztő gazdasági sikerek, és hiába szárnyal – a kormánypárti kommunikáció szerint – a magyar gazdaság, Orbán Viktor ezt csak irigykedve figyelheti. Vagyonbevallása szerint ugyanis egy év alatt mindössze 251 ezer forinttal tudta növelni megtakarításait, így 742 ezer forint helyett már 993 ezer forintja van. Havasi Bertalan közlése szerint a vagyonnyilatkozat “teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik”. A legtöbben azonban szkeptikusan fogadják a képviselők bevallásait, a bennük lévő hibáknak ugyanis nincs semmilyen következménye. A család többi tagjára vonatkozó vagyonnyilatkozatok ráadásul nem nyilvánosak, így a választók legfeljebb bepillanthatnak a politikusok vagyoni helyzetébe. Az képviselők mindenesetre a határidőket betartották, mindenki leadta időben a nyilatkozatát.

Magyar Nemzet

Támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát
Szerda 17 óra után egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát – írta közleményében a Jobbik.
A támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az ötszázezer rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítják el az oldalról.

Magyar Hírlap

Darwin madárkái
(—) Aztán, amin Darwin ugyancsak eltűnődhetne, az a menedékkérők nemi hovatartozása. Az eddigi sajnálatos erőszakos cselekedetek fényében biztonsággal kijelenthető, hogy a migránsok egészséges szexualitással és kellő libidóval rendelkeznek. A legutóbbi uniós döntés értelmében azonban nem lehetne vizsgálni nemi identitásukat, a felvilágosult arab világ hetven országában ugyanis büntetéssel sújtják a homoszexualitást. Sokan pedig erre hivatkozva kérnek menekültkérelmet, ami megint csak evolúciós ugrásnak tekinthető ekkora tömegben és ilyen rövid idő alatt. Líbiában most pél­dául egymillióan állnak indulásra készen. Persze, ez a fejlődési irány zsákutca, hiszen itt a plusz és plusz összeadása és összeszorzása is negatív eredményt ad majd, az ilyen kapcsolatokból nem születik se uniós, se semmilyen állampolgár. És filozofálhatnánk azon is, mi lesz akkor, ha a bevándorlók, mondjuk Berlinben, visszazökkennek az eredeti kerékvágásba – akkor eléneklik majd nekik a régi Ricse-slágert, hogy „aki hazudik az csal, aki hazudik az lop”. És hogy ez csúnya dolog?

Magyar Idők

Gyurcsány, a reinkarnáció
Gyurcsány legújabban azzal kampányol, hogy a) a határon túliak ne szavazzanak és ne kapjanak állampolgárságot; b) ukránok ezrei kapnak 300 ezres nyugdíjat a „Zorbántól”, hogy így lefizetve erre a kormányra szavazzanak.

Igazából nincsen ebben semmi újdonság. Ez a fajta már feltűnt a Tanácsköztársaság idején, majd annak bukása után, amikor a maihoz hasonló, ájultan hülye nyugati közvélemény előtt bizonygatták vérgőzös cikkekben, miszerint „minden erkölcsös, a tisztaságra valamit adó ember befogja az orrát, ha a magyar nevet hallja” – miképpen ezt Kunfi Zsigmond írta a bécsi emigrációban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .