Lapszem – 2017. december 16.

0
411

Ma Etelka, Aletta, Beáta, Özséb és Tihamér névnapja van. 135 éve Kecskeméten megszületett Kodály Zoltán, Kossuth-díjas, világhírű zenepedagógus, zeneszerző és népdalgyűjtő. Délelőtt kisebb eső várható, a legmagasabb hőmérséklet 4 fok lesz, éjszaka pedig  mínusz 2 fokos fagy.

Magyar Nemzet

Elhallgatni, kigúnyolni: a kormánymédia a Jobbik tüntetéséről
Mintha közös forgatókönyv alapján dolgoztak volna, a közszolgálati médiumok és a kormánypárti lapok nagyon hasonló módon kezelték a Jobbik pénteki fáklyás tüntetését, ahol először jelentek meg baloldali és liberális tiltakozók is.
A súlyos milliárdokból fenntartott MTI például nem sietett az eseményről készített beszámolóval: a tüntetés negyed hét körül véget ért, a távirati iroda két órával később adta közre a hírt – addig csak néhány fényképet töltöttek fel, viszont részletesen beszámoltak a Fidelitas negyven főt mozgósító megemlékezéséről.

A szintén közszolgálati Híradó.hu a 888.hu gúnyos hangvételű beszámolóját szemlézte két mondatban. Az eső megint elmosta a demokráciát című írás legfontosabb megállapítása az volt, hogy a Jobbik tüntetésén csak 1500-an vehettek részt – a több mint egyórás programon elhangzó öt szónoklat szót sem érdemelt. (…)

Magyar Hírlap

Kövér László: Az új hatalmasok megsemmisítenék az emberek identitását
Napjaink “új hatalmasai” helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását, annak hiányában ugyanis senki nem képes megvédeni az érdekeit, így könnyebben alávethető és kifosztható – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken, az Országház épületében tartott, Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után című konferencián.

A házelnök az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által közösen szervezett rendezvényen úgy fogalmazott, az identitás nélküli ember az az új eszménykép, “amelyeket az új idők, új hatalmasai kívánnak eszközként használni embertársaik alávetésében és kifosztásában”.

Magyar Idők

Egy látnok intelmei
Magyarország nyer, ha Orbán veszít, írja a Népszavában Kovács László egykori MSZP-elnök és külügyminiszter. (…)
Vészjósló varjúkárogásra emlékeztet a cikk: kár a háborgásért, megbánod, Viktor! Azért csak szólni kéne Laci bácsinak: Orbán Viktor nem az EU értékrendje ellen van, csak ahogy egyre többen, ő is másképp látja ezt az egész migrációs hercehurcát. Ciki? Tagjai vagyunk az uniónak vagy a mamelukjai?

Népszava

Csapataink harcban állnak
A magyar kormányfő, saját közlése szerint, háborúzni készült Brüsszelben, az uniós csúcson. Ha jól értjük, azon országok állam- és kormányfői ellen készült harcra, amelyek ragaszkodnak a kötelező betelepítési kvótákhoz. A folytonos “háborúskodás” emlegetésével felmerül bennünk a kérdés: vajon a kormányfő az evangélium jó fordítását kapta-e meg, amikor elmélyítette keresztény hitét? Krisztus ugyanis sosem szólított fel lázadásra, egyes feltételezések szerint Júdás éppen azért fordult szembe vele, hogy így ösztökélje fegyveres felkelésre a fennálló hatalom ellen. Még mielőtt mélyebben belemennénk bármilyen bibliamagyarázatba, hessegessünk is el magunktól minden ilyen gondolatot, hiszen a kormányfő példamutató keresztényként viselkedik, amikor egyes keleti vezetőkkel találkozik: olyan üzleteket köt, ami nekik jó, nekünk nem. (…)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .