Kylian Mbappé kontra Marine Le Pen

0
888
Sky-nordic.net

A szélsőjobb vezére, aki megnyerte az európai választást, brutális migráns ellenes kampányt indított Franciaországban, hogy a párizsi parlamentben is meghatározó pozícióra tegyen szert.

Ez ellen emelt szót Németországban a futball Európa bajnokság helyszínén Kyilian Mbappé, a francia válogatott sztárja, aki nemrég igazolt a Paris Saint Germain csapatától a Real Madridhoz. A világ egyik legjobb labdarúgója anyai ágon algériai berber – ilyen  Zinedine Zidane is – míg apai ágon kameruni, de ő már Franciaországban született. Június 30-án tartják meg az országos választás első fordulóját Franciaországban.

“Sorsfordító napokat élünk ma Franciaországban, ahol mindenki elsősorban állampolgár, aki nem lehet közömbös aziránt, hogy milyen helyzet alakult ki a hazánkban. Ezért fordulok a néphez mindenekelőtt a fiatalokhoz.

Láthatjuk, hogy a szélsőségesek ott állnak a hatalom kapujában, ezért arra kérem a fiatalokat, hogy mindenképp menjenek el szavazni! Azonosulni kell a hazánk értékeivel, minden szavazat számít, és én bízom benne, hogy jól fogtok szavazni”

– hangsúlyozta sajtóértekezletén Kylian Mbappé, aki szemben áll Marine Le Pen politikájával, amelyben jó adag fajgyűlölet keveredik a migránsok iránti ellenszenvvel.

Régebben tűzfal választotta el a szélsőjobboldali mozgalmakat a politikai élettől, de ez az utóbbi időben megváltozott. Marine Le Pennek esélye van a választás megnyerésére, és hogyha talál szövetségeseket, akkor mozgalma adhatja az új miniszterelnököt, aki együtt kormányozza majd Franciaországot Macron elnökkel, akinek liberális mozgalma gyengén szerepelt az európai választáson.

Macron elnök közölte: semmiképp sem mond le, kitölti a mandátumát 2027-ig.

Kylian Mbappé ezzel kapcsolatban azt mondta sajtóértekezletén:

”büszke akarok lenni a hazámra, Franciaországra! Azt akarom, hogy a haza képviselje az én értékeimet: hiszek a sokszínűségben, a toleranciában, és a mások iránti tiszteletben.”

Orbán a migráns pácban

A magyar miniszterelnök, aki nagy futball rajongó, tanulhat egy kis erkölcsi tartást a világ egyik legjobb futballistájától. De hát Orbán Viktor Marine Le Pent támogatta a legutóbbi elnökválasztáson 10 millió eurós kölcsönt adott a francia szélsőjobb vezérének egy magyar bank a miniszterelnök utasítására. Korábban Marine Le Pen éppúgy Putyin orosz elnök zsoldjában állt mint Orbán Viktor, de Franciaországban hoztak egy törvényt, mely szerint csak uniós országból érkezhet támogatás politikai pártokhoz és vezérekhez. Ezért vállalta fel Marine Le Pen támogatását  Putyin helyett Orbán Viktor. Aki szintén a no migration – zéró migráció jelszóval kampányolt az európai választáson éppúgy mint Marine Le Pen.

Csakhogy nem is oly rég Orbán egykori szövetségese, Giorgia Meloni olasz kormányfő ösztönzésére elfogadtak egy migráns paktumot Brüsszelben: eszerint a frontországoktól mint Olaszország a többi tagállamnak át kell vennie bizonyos számú migránst, ellenkező esetben csinos büntetést kell fizetni. Orbán sem migránst nem akar látni sem pedig fizetni nem akar.

Miben mesterkedik? A magyar migráns kvóta exportjában Bosznia-Hercegovina szerb részébe. Orbánnak politikai szövetségese a térség ura, Dodik, aki persze szintén megkéri az árát az üzletnek, ha létrejön. Mit szól mindehhez Giorgia Meloni, aki szintén nem akar migránst látni, de nem tud tőlük legálisan megszabadulni másképp minthogy exportálja egy részüket az olyan uniós tagállamba mint Magyarország? A szélsőjobb azért is csak nagyon nehezen tud egységes frakciót létrehozni Brüsszelben, mert a konkrét kérdésekben távolról sincsen egység. Orbán esetében pedig kiderül: a migráns ellenesség üres blöff hiszen Magyarországon minimális az illegális bevándorlás. A legális persze annál nagyobb: Orbán egyik fő szponzora, a Wáberer például Indiából importálja a kamionsofőröket…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .