Különös kinevezés: Polt Péter professzor lett

0
1289

Annak ellenére, hogy az ELTE jogi kara nem szavazta meg a legfőbb ügyész egyetemi tanárrá történő kinevezését, a hivatalosságok megtalálták a módját, hogy Polt Péter megkapja a címet. A különös kinevezéshez Áder János segítsége kellett.

Polt Péter legfőbb ügyész annak ellenére klett professzor, hogy az ELTE jogi kara leszavazta. Áder János államfő azonban úgy találta, hogy nincs akadálya Polt professzori kinevezésének. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság oldalán található bejygezés szerint a legfőbb ügyész a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen állam- és jogtudományok karán lett professzor.

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője szerintfelháborító, hogy a Fidesz érdekeit fáradhatatlanul kiszolgáló Polt Péterből az NKE és Áder János professzort csinált. A legfőbb ügyész hiába habilitált, nem oktatott főállásban, ezért sem szavazta meg az ELTE ÁJK Kari Tanácsa egyetemi magántanári címét. Ebből is jól látszik, hogy  azért stafírozzák ki folyamatosan, azért is van szüksége a Fidesznek az állami droidképzőként üzemelő Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, mert itt bármely haver professzori címet kaphat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .