231 halott egy terrortámadásban

0
787
Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Ez volt az eddigi legsúlyosabb merénylet Szomália fővárosában, Mogadisuban. 231-en meghaltak, rengetegen megsérültek, amikor tegnap egy teherautóban felrobbant egy bomba egy forgalmas utcán.

A kórházak beszámolói alapján 231-re emelkedett a terrortámadás halálos áldozatainak a száma. Az AP-nek egy mentőszolgálat szakemberei azt mondták, soha nem láttak még ehhez hasonló pusztítást. Rengetegen keresik még a rokonaikat, barátaikat a romok alatt.

Mohamed Abdullahi Mohamed elnök háromnapos gyászt rendelt el, és arra kérte az embereket, hogy aki tud, adjon vért, mert a sérülteknek szüksége van rá.

Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Az egyik kórház igazgatója azt mondta, sorra érkeznek hozzájuk a halottak és a sebesültek, utóbbiak közül sokan csonkolt végtaggal.

A bomba egy forgalmas utcán robbant, a külügyminisztérium és a Safari Hotel közelében. Utóbbi szinte teljesen összedőlt,

a robbanás fémkapukat is kitépett a helyéből.

A szomáliai kormány az al-Kaidával kapcsolatban álló al-Shabab terrorszervezetet nevezte meg a merénylet felelőseként. A szervezet gyakran követ el merényleteket hasonló helyszíneken, most viszont még nem jelentkeztek, hogy ők robbantottak.

Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Abdirahman Omar tájékoztatási miniszter szerint

ez volt az eddigi legsúlyosabb robbantás

Mogadisuban. Könyörtelennek és brutálisnak nevezte a terrortámadást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .