Kiderült, miért büdös a durián

0
1080

A durián a világ egyik legbüdösebb gyümölcse, Szingapúrban sok helyen tilos nyilvánosan fogyasztani, több délkelet-ázsiai szállodában pedig megtiltották, hogy valaki bevigye az épületbe. Most szingapúri kutatók megfejtették a titkát.

Forrás: Wikimedia Commons

A hároméves kutatómunka eredményéről a BBC számolt be. Az öttagú kutatócsoport a durián genetikai térképét készítette el.

A kutatást duriánrajongók fizették,

akik névtelenek akarnak maradni.

A kutatócsoport megtalálta azt a gént, amely a durián rendkívül büdös, rothadásra emlékeztető szagát okozza.

Duriánból készült sütemény

A büdös szagnak egyébként fontos szerepe van: magához vonzza az állatokat, hogy megegyék és aztán szétszórják a magjait.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .