Ingyen wifi, könyv kölcsönöző és okospad közterületen

0
305
okospad és könyvmegálló
A Kaszásdűlő KönyvMegálló és mögötte az okospad - Fotó: Ladányi András, Media1

Az Óbuda-Békásmegyer KönyvMegállót tavaly szeptemberben hozta létre a kerületi önkormányzat, azóta használhatják a Kaszásdűlőn sétálók az ingyenes WiFit és a tedd be/vedd ki kölcsön-könyvszekrényt. A KUUBE nano okospad biztosít korlátlan, szabad WiFi-elérést azoknak, akiknek internetre van szükségük.

A napenergiával működő okospad egyebek között vezeték nélküli kapcsolatot és töltési lehetőséget nyújt a pihenni és olvasni vágyóknak.

Gallai Máté, a Kuube-ot telepítő cég ügyvezetője a Media1 portálnak elmondta, hogy a Kuube-asztal 4G mobilinternetet használ, és korlátlan internet hozzáférést biztosít. Kezdetben sokan használták az okospadot, de aztán jött a tél és november 15-én átállították a padot téli üzemmódra. Mivel az egyetlen energiaforrás a nap, a téli hónapokban a töltés és világítás funkciót lekapcsolták, a WiFi pedig ilyenkor csak napsütéses időben működik. A nyári üzemmódra a tervek szerint pár nap múlva, március végén állnak vissza.

Jelenleg semmiféle böngészési korlátozás nincs, ami azt jelenti, hogy akár Torrent letöltésekre is van mód.

Gallai cégének ez az volt az első telepítése, de a tervei szerint idén minimum 5-6 pad kerül ki különböző közterületekre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .