Hogyan épül fel egy pályázati anyag? Segítünk a megírásában!

0
295
FH

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a pályáztatás remek lehetőség vállalkozása fejlesztésére, szolgáltatást nyújtva a közszféra számára. Ha megtalálja a cége a számára megfelelő lehetőséget, meg kell győződnie arról, hogy maximálisan ki is használja azt. Ebben a cikkben éppen ezért bemutatjuk, hogyan kell helyesen pályázatot írni.

Végigvesszük a pályázat részeit és azt, hogyan érdemes kitölteni őket.

Előminősítési kérdőívek

Ezekkel indul a tényleges pályázatírás. Az előminősítési kérdőívekben (amelyeket néha kiválasztási kérdőíveknek is neveznek) jellemzően kérdéseket tesznek fel a cég szakmai múltjára vonatkozóan, egyúttal a kiválasztás első szakaszát jelentik a meghívásos pályázati eljárásban.

Itt kell megadni az alapvető cégadatokat, például regisztrációs számokat, megerősítve, hogy nem sért jogszabályokat. Ugyanitt igazolhatja a cég technikai felkészültségét is az esettanulmányok segítségével.

Esettanulmányok

A „Műszaki és szakmai alkalmasság” alatt már az előminősítési szakaszban szereplő esettanulmányoknál kérhetik, hogy írjunk 2-3 hasonló jellegű szerződésről, amely az elmúlt öt évben kötött, vagy amelyek éppen folyamatban vannak. Ezek az esettanulmányok arra is lehetőséget kínálnak, hogy “eladja magát” és bemutassa a korábbi sikereit, valamint azt, hogyan hozna hasonló eredményeket a vásárlók számára.

Ha a szavak száma – mint általában – az 500 szavas határon belül van, akkor érdemes tömören kifejteni, milyen léptékű a szerződés, például hány ingatlant újított fel egy adott időszakon belül. Hogyan teljesítette a szerződést? Voltak-e kulcsfontosságú kihívásai, és hogyan tanult belőlük?

Összefoglalva, mik az eredmények? Végzett-e időben, és a költségvetésen belül maradt-e? Megújították vagy meghosszabbították-e a szerződést?

Ajánlati felhívás

Itt jön csak igazán jól a pályázatírás ismerete. Ebben a szekcióban érdemes részekre bontani a kérdéseket, ugyanis gyakran több kulcsfontosságú pontból állnak, amelyekre válaszolnunk kell. A pontszámok maximalizálása érdekében mindig úgy kell elemeire bontanunk a kérdést, hogy a válaszunk az összes pontra kiterjedjen.

A fővállalkozónak például részletesen meg kell adnia az alvállalkozók és az ellátási lánc kezelésének javaslatát, ideértve a megrendelések leadását a megfelelő átfutási idők biztosítását is.

Találkozhat például az alábbi kérdésekkel: “Mondjon 2 példát olyan problémára, amely hasonló munka elvégzése során fordult elő az alvállalkozóknál. Hogyan hárította el ezeket?” Ne feledje, a vevő ezen a téren még szívességet is tesz azáltal, hogy rámutat néhány konkrét információra az egyes pontokban, amelyet látni szeretne az adott cégtől.

Erre alkalmazhatja a következő címsorokat és alcímeket:

  • Alvállalkozóink és ellátási láncunk menedzselése
  • Megrendelések leadása a megfelelő átfutási idő biztosítása érdekében
  • Hasonló munkavégzés során fellépő problémák
  • Problémák az alvállalkozókkal

Így egyértelműen rávilágít, hogy a kérdés minden pontjával foglalkozik, megkönnyítve a megrendelő dolgát. Arról nem is beszélve, hogy kellően lefedi az általa előírt pontokat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .