Huszonegyedik alkalommal osztották ki pénteken a Dr.Szegő Tamás-díjakat. Az elismerés azoknak a harminc év alatti újságíróknak jár, akik – az írott vagy az elektronikus média bármely területén – publikációikban kiállnak az érdekeik érvényesítésére képtelenékért.

 

A díjkiosztó ünnepségen Baranyi Ferenc költő emlékezett meg a névadó újságíró-jogászról, a Népszava és a Magyar Rádió hajdani munkatársáról. A helyezésekről, elismerésekről a Díj alapítványának kuratóriuma döntött.

Az idei fődíjat egy határon túli szerző, Jakab Villő Hanga (Átlátszó Erdély) kapta, az Erdélyben publikált írásaiért, különös tekintettel egy gyergyói gyújtogatásról szóló riportjáért. Második helyezett Neuberger Eszter, az abcug.hu munkatársa kapta, míg a harmadikat Nádasi Eszter (nlcafe.hu).  Oklevelet kapott Juhász Dániel (Népszava), Kiss Dániel (saját blog), Lukács Zoltán és Mucsi Attila (Rács FM), valamint Teczár Szilárd (Magyar Narancs). Ifjúsági „életmű-díjjal, egy arany tízfilléressel jutalmazta a kuratórium Kovács Bálintot (Index).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .