Hatalmas orosz légitámadás Odessza megye ellen

0
694
Facebook

Kijev meghiúsította az orosz rakéta- és dróntámadásokat az Odessza megye déli részén vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, amelyekben hárman megsérültek.

„Az ellenség az éjszaka folyamán háromszor támadta meg Odessza régióját, két hullámban támadó drónnal, összesen tizenöt drónnal és nyolc Kalibr típusú rakétával”

– közölte a hadműveleti parancsnokság a Telegramon, hozzátéve, hogy minden támadást meghiúsított a légvédelem.

Az ukrán hadsereg szerint „Odessza központja felé irányított” rakéták megsemmisítése következtében egy kiképző intézmény kollégiumát és egy üzletet is megrongálták a lehulló törmelékek.

Az első jelentések szerint a szupermarket három alkalmazottja megsérült, és orvosi segítséget kaptak. A honvédség tájékoztatása szerint több épület ablakai, erkélyei, valamint a közelben parkoló autók is megrongálódtak a „lökéshullámban”, és két tűz is keletkezett.

A hadsereg által a Telegramon közzétett fotókon és videókon a tűzoltók megpróbálják eloltani a nagy lángokat, melyek egy szupermarketban keletkeztek.

Az elmúlt hetekben mindkét oldalon nőtt a támadások száma a Fekete-tengeren. Az orosz hadsereg többször is célba vette Odessza kikötővárosát, de Izmail és Reni folyami kikötőit is, amelyek támadásai Kijev által az exportot akadályozó eszközként ítélték el.

Július közepén Moszkva felmondta azt a megállapodást, amely 2022 nyara óta lehetővé tette az ukrán gabonafélék számára, hogy az Oroszország által bevezetett blokád ellenére elhagyják az ország déli kikötőit. Moszkva ezután arra figyelmeztetett, hogy az ukrán kikötőkbe tartó vagy onnan induló hajók potenciális célpontnak számítanak. Kyiv úgy reagált, hogy megerősítette az orosz hajók kölcsönösségét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .