Ha egy osztrák miniszter tudósítana Budapestről

0
2821

Képzeljük el a szituációt. Idejön Budapestre egy osztrák miniszter, megáll Budapest egyik utcáján. Mondjuk ott, ahol éppen ételért állnak sorba az emberek. Nemcsak hajléktalanok, hanem olyanok is, akiknek van fedél a fejük fölött. Nem mind munkanélküliek, soknak közülük munkájuk is van, de hiába dolgoznak a nap nyolc órájában, a számlák befizetése után már nem marad pénzük arra, hogy minden nap meleg ételt egyenek.

És ez az osztrák miniszter elmondja Budapesten, hogy a magyarok nagy része szegény, sokan éheznek, s mint a mellékelt képeken látszik rossz ruhákban járnak.

Vagy ugyanez a miniszter Orbán Viktor háza elől jelentkezik be az osztrák közönségnek. Elmondja, hogy Magyarországon soha nem látott méreteket öltött a korrupció, s ez már a miniszterelnök családjáig is elért. Nem véletlen, mondja a kamerába a miniszter, hogy a magyar emberek Orbán Viktor 32 éves vejét, Tiborcz Istvánt tartják a harmadik legkorruptabb magyarnak. Nála csak Andy Vajna, a TV2, valamint több kaszinó tulajdonosa, és Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor jó barátja korruptabb. Az osztrák miniszter elmondja azt is, hogy a magyar gazdaságnak felmérhetetlen károkat okoz a korrupció, nem is szólva arról a rombolásról, hogy az emberek megtanultak együtt élni vele, és nem is zavarja őket annyira, mert azt gondolják, természetes dolog, hogy a hatalmon lévők lopnak.

Képzeljük el, hogy az ideiglenesen Budapesten állomásozó osztrák miniszter egy fővárosi kórház elől jelentkezik. Elmondja, hogy a magyar egészségügy romokban van, alkalmatlan a feladata ellátására, hosszúak a várólisták, hiányos az intézmények felszereltsége, sok a kórházi fertőzés.

De az sem kizárt, hogy ugyanez a miniszter az MTVA székháza elől tudósítja az osztrák nézőket. Közli velük, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott magyarországi közmédia nem teljesíti feladatát. Hiába költenek rá évente 80 milliárdnál is több forintot a magyar adófizetők, a közmédia ahelyett, hogy tájékoztatná őket arról, hogy mi történik Magyarországon és a világban, inkább maszatol, ködösít, nem egy esetben pedig kifejezetten hazudik.

Ha egy osztrák miniszter eljönne Budapestre, és valamelyik fővárosi utcáról tudósítaná honfitársait az itteni elviselhetetlen helyzetről, Szijjártó Péter még aznap berendelné hivatalába az osztrák nagykövetet, és az sem kizárt, hogy Magyarország hadat üzenne Ausztriának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .