Futárnak öltözött rendőr kapta el a dílert

0
695
Képünk illusztráció.

A drogcsempészek minden biztonsági intézkedést megtettek: a táplálékkiegészítőnek álcázott kokaint fiktív címről fiktív címre rendelték az USA-ból.

 A Fővárosi Főügyészség a közelmúltban jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két váci férfival szemben, akik

az Egyesült Államokból rendeltek drogot.

A többszörös visszaeső vádlott egy kinti ismerősét bízta meg, hogy Kaliforniából küldjön neki 500 gramm kokaint. Ügyeltek arra, hogy mind a feladás helye, mind a címzett magyarországi lakóhelye, valamint a feladó és a címzett neve fiktív legyen.

A díler egy gyerekkori barátját kérte meg a szállítmány magyarországi átvételére,

amihez  – a konspiráció érdekében – két SIM kártyát adott neki azzal, hogy az egyiken szigorúan vele tarthatja a kapcsolatot, míg a másikon a megadott magyarországi címre a csomagot kiszállító futárszolgálattal.

Arra is ügyelt, hogy a futárszolgálatnak megadott fiktív címet az utolsó pillanatban módosítsa, az eredetileg megadott címet a kiszállítás napján – aktuálisan más helyen tartózkodásra hivatkozással – egy másik utcába, közterületre kérte. 

Egyetlen dologra nem gondolt, hogy a futár rendőr lesz, mivel az árut már a reptéren kiszúrták.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .