Föl, föl vitézek…

0
749
AL

A Történelmi Vitézi Rend Dél-közép Magyarország Törzsszéke szombaton Kecskeméten tartotta meg tavaszi összevont törzsszéki állománygyűlését. (…)

baon.hu cikkét a a Magyar Narancs találta meg. Tiszavölgyi István törzskapitány örömét fejezte ki, hogy a rendezvénynek is helyet adó Batthyány utca 2. szám alatti, önkormányzati tulajdonú épületet ezentúl térítésmentesen használhatják. Vitéz Béni Tibor és felesége, vitéz Villám Ildikó közbenjárásának eredménye, hogy ehhez megkapták az önkormányzat támogatását.

Alapos gondja akadhat a külföldi újságoknak, televíziós állomásoknak az események közlésével, különösen a hírben szereplő szervezet nevének és az elöljáró beosztásának helyes nyelvi fordításával. Azonban néhány napja, a media1.hu cikke szerint,

a Direkt36 az Expressoval és a Le Monde című francia lappal közösen kiderítette, hogy magyar kormányközeli körök vették meg a havi 145 millió nézőt megszólító Euronews európai hírcsatornát.

Így talán könnyebb dolga lesz például az Euronews angol nyelvű adásának, csak át kell hívni a magyar adásból egy frissen érkezett, a hazai napi eseményekben és elnevezésekben alaposan tájékozott, műfordítói szinten író magyar kollégát, a helyes angol fordítás érdekében. Nem lesz könnyű dolga.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .