Felmondta Nyugati téri aluljárói szerződéseit a MÁV

0
1622

Múlt év végén – egy kivételével – mind a 16 kereskedelmi bérleti szerződését felmondta a Nyugati téri aluljáróban a MÁV. Helyükre új szolgáltatások kerülnek, nem sokára például kormányablak nyílik.

Négy és fél év alatt – menetközben bírósági perrel és az áramellátás korlátozásával – a MÁV tavaly december közepén végleg felmondta a Nyugati téri aluljáró 120 négyzetméternyi területén lévő kereskedői szerződéseket – erősítette meg a Független Hírügynökség kérdésére a vasúti cég sajtóosztálya. Egyetlen bérlővel kötöttek határozatlan idejű szerződést 1997-ben, a bérlő pedig továbbadta a helyeket. Összesen így 16 szerződésre és 373 négyzetméterre vonatkoznak a január-márciusban lejáró felmondási idők; van továbbá egy határozott idejű, azt egyelőre nem bántják. A MÁV szerint

a szerződési feltételek hátrányosak voltak számukra,

konkrétumot azonban nem árultak el, csak azt, hogy például a szerződési biztosítékokat találták kedvezőtlennek. A bérleti díjakat is kevesellte a MÁV, de számokat ennél sem említettek, ahogyan azt sem forintosították, hogy mekkora hátralékot halmoztak fel az árusok.

A MÁV úgy ítéli meg, hogy Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjához képest méltatlan állapotok uralkodtak a Nyugatiban, amelyhez „sok esetben a bérlők tevékenysége is hozzájárult”.

Szűkszavúan taglalták, hogy mit terveznek az aluljáróban. Nyilvános pályázat keretében ismételten hasznosítani akarják a felszabadult területet. Úgy, hogy a „profilidegen” üzlethelyiségek helyett a vasúton utazók, valamint a környéken élők és dolgozók számára szükséges szolgáltatások jelenjenek meg. Példaképpen említik, hogy helyet kaphat a közlekedés, a kereskedelem és a közigazgatás. Ennek jegyében a pályaudvar felújított Ceglédi várójában nemsokára kormányablak nyílik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .