Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

0
1585

Ókovács Szilveszter az Operaház főigazgatója levélben tájékoztatta a Billy Elliot musical stábjának tagjait, hogy a darab további előadásai elmaradnak. Írásunk végén az Operaház  időközben megérkezett közleményét olvashatják.

A musicalt a tavalyi előadások után idén kedden kezdték újra játszani az Erkel Színházban, ám a főigazgató közlése szerint a negatív kampány miatt a jegyértékesítés nem úgy alakult, ahogyan szerették volna, ezért nem lesznek további előadások.

A Billy Elliot című, Sir Elton John által jegyzett darab hányattatásaival a Független Hírügynökség is foglalkozott. Jelesül azzal, hogy június elsején a Magyar Idők újságírója, N. Horváth Zsófia a melegség propagálásával vádolta meg a darabot akkor még csak felújítani szándékozó Erkel Színházat.

Érdekessége a cikknek, hogy a Magyar Idők kritikusa úgy írt a darabról, mintha a cikk egy jelen idejű kritika lenne, vagyis, most látta volna. Miközben a Billy Elliot-ot a mostani előadások előtt csak egy évvel korábban lehetett látni.

Ókovács Szilveszter válaszcikkben védte meg az előadást, pontosabban azt igyekezett elmagyarázni a Magyar idők újságírójának, hogy a darab nem a melegséget propagálja, és az operairodalomból hozott példák segítségével bizonygatta, hogy a férfi és női szerepek felcserélése az opera világában természetes dolog és nem számít ritkaságnak.

A maesteszinhaz.hu nevű last minute színházjegyeket áruló portál még ma is hirdeti az előadás megmaradt jegyeit, s amint a mellékelt képen is látható, ma a déli órákra már nem sok jegy maradt.

Kerestük az ügyben az Opraházat, de a sajtósuk jelenleg szabadságon van, telefonon nem hajlandóak nyilatkozni. Azt viszont megerősítették, hogy tényleg lemondják az előadásokat, és a napokban eltüntetik a honlapról is. Sem portáljukon sem a Facebookon   nincs egyelőre tájékoztatás arról, hogy az előadások elmaradnak.

Cikkünk megírása után megérkezett az Operaház közleménye. Az előadásokat megtartják, csak elmaradnak. Íme a közlemény szövege:

Közlemény: nem, az Opera megtartja a Billy Elliot 29 előadását

A Magyar Állami Operaház biztosítja nézőit arról, hogy megtartja Billy Elliot című produkciójának 29 előadását – miközben az összesen 44 db, június-júliusra tervezett alkalomból 15-öt törölni volt kénytelen az elmúlt hetek sajtóvitái nyomán. Félreértések elkerülése végett aláhúzzuk: az előadásokat nem a sajtóvita miatt hagyjuk el, hanem a sajtóvita nyomán visszaesett érdeklődés miatt.

Aki bízik az Opera érvelésében, még több mint 20 előadásra válthat jegyet – akár ma is, hisz kedd óta napi két előadásban újra táncol Billy. Egyes bennünket támadó portálok tájékozatlansága, szándékos félrevezetési kísérlete és hamis információinak cáfolataként csak hivatalos lapunkat, a www.opera.hu oldalt ajánlhatjuk, ahol minden előadás értékesítési helyzetére rálátnak a kedves látogatók, és természetesen vásárolhatnak is. (Itt jegyezzük meg, hogy szakmai gyakorlat szerint minden előadás emeleti szektorai zárva vannak – tehát még nincsenek eladva –, azokat akkor nyitjuk meg, ha az előadások földszinti, jól látó helyei már elfogytak.)

A Billy Elliot-produkció két éve megy, eddigi 90 előadását 101 ezren látták. Ezúton is köszöni nézői bizalmát a Magyar Állami Operaház

Ókovács Szilveszter

főigazgató

Magyar Állami Operaház

www.opera.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .