Kezdőlap Címkék ügyvédnő

Címke: ügyvédnő

Budapesten is mosott pénzt a legerősebb olasz maffia

20 éves börtönbüntetést is kaphat Sz. Edina ügyvédnő, akinek irodája a Szent István körúton a Ndrangheta calabriai maffia pesti főhadiszállása is volt egyben. A leleményes ügyvédnő 168 társaságot jegyeztetett be Magyarországon, melyekben jelentős részben résztulajdonos is volt.

A maffia ellen küzdő olasz bíró Catanzaroban kiderítette, hogy nagyszabású pénzmosás zajlott Budapesten és Cipruson, meg persze Olaszországban, ahol a Ndrangheta kábítószer pénzeit mosták tisztára. A Ndrangheta Európa legnagyobb kokain kereskedője, amely ellenőrzi a Latin Amerikából érkező szállítmányokat éppúgy mint a terítést az európai országokban és a Közel Keleten. A hasznot legkevesebb 5 milliárd dollárra becsülik az Interpol szakértői.

A Privátkopó szerint a magyar ügyvédnő úgy jelentette be a 168 céget, hogy azok tulajdonosa jórészt olasz volt, de saját magát sem felejtette el megemlíteni. Ezenkívül pedig fiktív vagy valós nevek szerepelnek a cégek tulajdonosi körében, akik orosz, bolgár, ukrán stb. állampolgárok. A cégek jelentős többsége nem fizetett adót Magyarországon, így a magyar államot milliárdos károsodás érhette.

Nemcsak a magyar ügyvédnő került rács mögé, aki előzetesben várja a kiadatást Olaszországnak, de az egész nemzetközi céghálózat vezetője is: az 53 éves Giovanni Barone irányította a pénzmosást Olaszországban, Cipruson és Magyarországon.

Szlovákiában is aktív a Ndrangheta

Erre akkor derült fény amikor meggyilkoltak egy fiatal oknyomozó újságírót és a kedvesét. Az ifjú újságíró épp arról írogatott, hogy a Ndrangheta beépült Fico miniszterelnök nemzeti együttműködési rendszerébe, és lenyúlja az európai pénzek jelentős részét. Az újságíró gyilkosság után Fico szerette volna a gyanút az olasz maffiára terelni, de gyorsan kiderült, hogy a hatalom a felelős a gyilkosságért Szlovákiában. Akkor ebbe bele is bukott Fico és csapata, de a legutóbbi választáson vígan visszatért a hatalomba. Tovább folytatja a nemzeti együttműködés rendszerének kiépítését jó szövetségesével, Orbán Viktorral. Arról még nem érkeztek hírek, hogy a magyar miniszterelnök is paktálna a Ndranghetaval mint Robert Fico, de morális akadályok valószínűleg nálunk sincsenek viszont Orbán Viktor úgy véli: az uniós eurómilliárdokat lenyúlhatja ő maga is, minek ahhoz az olasz maffia évtizedes tapasztalata ezen a téren?

A Transparency International számításai szerint Orbán és csapata 10 milliárd eurót nyúlt le az uniós pénzekből az elmúlt hétéves költségvetési ciklus során.

Tüntetés Kijevben: Miért vágták el az ügyvédnő torkát ?

0

Ukrajna fővárosának rendőrkapitánysága előtt tüntetők követeltek választ arra, hogy miért kellett a 38 éves jogvédő ügyvédnőnek meghalnia? Irina Nozdrovska holttestét egy patakban találták meg, a nyakát elvágták.

Az Egyesült Államok nagykövetsége is megdöbbenését fejezte ki és vizsgálatot követelt az ügyben. Kijev rendőrfőnöke, Dmito Cenov mind a tüntetőknek mind pedig az amerikaiaknak megígérte, hogy utánajárnak a gyilkosságnak, mely felkavarta egész Ukrajna közvéleményét.

A helyi sajtó szerint az ügy háttérben az állhat, hogy

az ügyvédnő húgát évekkel ezelőtt elgázolta egy autó,

melyet egy befolyásos bíró rokona vezetett. A fiatal nő meghalt és a hatóságok el akarták tussolni az ügyet. De a nővére, a jogvédő ügyvédnő nem hagyta annyiban. Hosszas utánajárás után elérte: a tettes, akiről kiderült, hogy belőtt állapotban vezetett bíróság elé került. Hét évre ítélték.

A rokonok viszont megfenyegették az ügyvédnőt: Te is rosszul végzed! A kijevi lapok szerint a rokonok megbízásából vágták el az ügyvédnő torkát az év végén.

Most tehát megindul a vizsgálat az ügyben. Talán még az is kiderül, hogy került a jogvédő ügyvédnő átvágott nyakkal egy patakba az ukrán főváros környékén karácsony és szilveszter között?

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK