Kezdőlap Címkék Termesztés

Címke: termesztés

Németországban legális lesz a marihuána, de…

Február végén elfogadta a Bundestag a törvényt a marihuána termesztésének és fogyasztásának legalizálásáról persze a törvényes keretek között. A törvény áprilisban elvben hatályba léphet, de vannak aggályok. Ezért még mindenki nagyon óvatos a marihuána fogyasztók és termesztők között.

Három marihuána növényt termeszthet egy felnőtt legálisan, ahol 50 grammot tarthat otthon és 25 gramm lehet nála. A marihuána biznisz beindult, és már lehet látni, hogy kik lesznek a nyertesek és a vesztesek – írja a közszolgálati Deutsche Welle. Az újságíró megkérdezett egy vállalkozót, aki korábban két évet töltött börtönben a marihuána termesztése és terjesztése miatt. Most viszont már sikeres üzletember, akinek két boltja is van, melyek üzleti forgalma valamivel meghaladta a kétmillió eurót tavaly, és idén 3-4 millió euróra számít.

“Jelen pillanatban mindkét boltunk tele van rendelésekkel” – büszkélkedik a tulaj.

Azok viszont, akik arra számítottak, hogy a marihuána  termesztést teljes mértékben legalizálni fogják, pofára estek hiszen a korlátok nagyon is szorosak. Azért persze nagyon sajnálni őket nem kell: egy ilyen nagyvállalkozót meginterjúvolt a Deutsche Welle, és kiderült, hogy tavaly az év első kilenc hónapjában az üzleti forgalmuk meghaladta a 17 millió eurót.

Eddig orvosi receptre lehetett marihuánát vásárolni, de most már sokan hozzájuthatnak anélkül is. Ezért azok a cégek, melyek eddig orvosi célra termesztették a marihuánát, nagyon jól járhatnak.

Jelenleg 200 ezer páciens kapja receptre a marihuánát, és ez a piac dinamikusan növekedhet, ha életbe lép a törvény. A piaci forgalom 200 millió euró, de ez minden bizonnyal komoly növekedésre számíthat.

Harc a feketepiac ellen

“Két célunk van ezzel a törvénnyel:  le akarunk sújtani a marihuána fekete piacára, és ezzel párhuzamosan fokozni kívánjuk a gyerekek és fiatalok védelmét” – hangsúlyozta Karl Lauterbach egészségügyi miniszter, aki rámutatott:

”nem dughatjuk homokba a fejünket. Körülbelül 7 millió német fogyaszt többé vagy kevésbé rendszeresen marihuánát.”

A 18 éven aluliak számára a fogyasztás továbbra is tilos, aki nekik ad el marihuánát, az bűncselekményt követ el.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter hangsúlyozta:

”az iskolák és más oktatási intézmények 100 méteres körzetében tilos továbbra is a marihuána terjesztése illetve fogyasztása.”

Az Európai Unión belül Németország a harmadik állam, mely legalizálja a marihuánát, eddig csak Máltán és Luxemburgban volt törvényes a marihuána termesztése, terjesztése és fogyasztása.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK