Kezdőlap Címkék Szélsőség

Címke: szélsőség

Musk: “Ki kell rúgni a Disney nagyfőnökét!”

Az X és a Tesla fura ura, a világ leggazdagabb embere, személyében is sértegeti a Disney főnökét, aki sok más hirdetővel együtt otthagyta a Twitter utódát az X-et, mert azon neonáci, antiszemita üzenetek is megjelentek, sőt ezeket olykor Musk is támogatta.

“Walt Disney forogna a sírjában, ha látná, hogy mit tett a cégével Bob Iger, azonnal ki kell őt rúgni!” – fogalmazta meg nem épp visszafogott véleményét Elon Musk, akinek a cége ugyancsak nehéz helyzetbe került, mert sok nagy hirdető hagyta ott az X-et, amely nagyrészt a hirdetésekből élt.

A CNN gazdasági rovata a hír kapcsán siet megjegyezni, hogy Walt Disney, aki minden hájjal megkent üzletember is volt, egyáltalán nem lenne elégedetlen Bob Igerrel, aki valóságos szórakoztató birodalmat hozott létre, amely arathat a piacon. Iger megvette a Star Warst, a Marvel stúdiót és a Pixart vagyis komolyan fejlesztette a rábízott céget.

Miért alakult ki személyes konfliktus a két nagyhatalmú üzletember között?

Mert Elon Musk a támogatásáról biztosított egy, a fehérek felsőbbrendűségét igazoló antiszemita összeesküvés elméletet az X-en, és ez kicsapta a biztosítékot az amerikai üzleti elitben. “Ez az abszolút igazság” – írta az antiszemita összeesküvés elmélet alá Elon Musk, majd látva a bírálatok özönét, gyorsan visszakozott: “Ez őrültség.”

Elon Musk Dél Afrikában született, ahol sokáig a fajelméleten alapuló apartheid politika uralkodott, amely biztosította a fehér kisebbség uralmát a színes többség fölött. A New York Times fórumán a pokolba küldte Bob Igert a Tesla és az X fura ura: go fuck yourself! – ismételgette többször is a sértést a nyilvánosság előtt. A sértődés oka az volt, hogy sok nagy cég kivonult a hirdetők közül az X-ből: elég az Apple-re vagy a Wal-Mart-ra utalni, de Bob Iger azt is közölte:

“Nem hiszem, hogy a kapcsolat Elon Musk-kal, és az ő X- vel kedvező lenne a Disney számára.”

Vagyis itt már egok összecsapásáról van szó.

Miért gondolja most Musk, hogy ki kellene rúgni a Disney főnököt? Azért, mert az átvitte a hirdetések egy részét a Facebook anyavállalatához, a Metahoz. Elon Musknak kedvenc céltáblája Mark Zuckerberg, a Facebook alapító atyja. A támadásra most az kínált lehetőséget Musknak, hogy Új Mexikó állam főügyésze pert indított a Meta ellen mondván a társas oldal lehetővé teszi azt is, hogy pedofil pornográfia terjedjen rajta, és szex ragadozók ott leljenek kiskorú áldozatokra.

“Bob Eiger úgy gondolja, hogy a Disney hirdetései ott lehetnek egy olyan társas oldalon, amely lehetővé teszi gyerekek szexuális kihasználását” – írta az X tulaja, aki szándékosan rosszul írta a Disney nagyfőnök nevét – jegyzi meg a Business Insider.

Mit mond Bob Iger?

“Mindannyian tudjuk, hogy Elon olyan cégeket alapított mint a Tesla, a SpaceX vagy az X, és ezért kissé el van szállva magától.”

Musk személyesen is blamálta magát

Elon Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere, a vagyona meghaladja a 245 milliárd dollárt – írja a Forbes. Persze nagy kérdés, hogy mennyi marad ebből, ha csakugyan bedől az X, amelyet jórészt hitelből vásárolt meg.

A Disney főnöke arra mutatott rá, hogy Elon Musk több esetben is támogatott szélsőséges nézeteket, sőt ezeket fel is használta a vetélytársakkal szemben. Az X-en teret adott a szélsőséges nézetek terjesztőinek, és brutális hangnemben bírálta a sajtót, de nekiment Biden elnöknek is. Musk is tudja, hogy ez így öngyilkos vállalkozás hiszen a bevételek 90%-a a hirdetésekből jön össze. Ezért ki is jelentette a New York Times fórumán, hogy

“Amennyiben tovább folytatódik a hirdetők bojkottja az X ellen, akkor ez a cég halálát jelenti.”

Mindezért Musk a hirdetőket tette felelőssé, és egyáltalán nem mentegetőzött a saját szerepe miatt – írja a CNN gazdasági rovata.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK