Kezdőlap Címkék Sugárfertőzés

Címke: sugárfertőzés

Nukleáris baleset történt Arhangelszk közelében

Két ember meghalt és hat súlyos sugár fertőzést szenvedett amikor egy katonai támaszponton robbanás történt. A brit hírszerzés értesülései szerint az oroszok a szigorúan titkos hiperszonikus rakétájukat próbálták ki, melynek a Zircon nevet adták. Putyin beszélt ezekről a rakétákról korábban, hogy bizonyítsa: a haditechnikában az oroszok továbbra is az élvonalban vannak.

A balesetről az oroszok csak annyit közöltek, hogy sugárfertőzés következett be a robbanás után. A két elhunyt az orosz nukleáris ipar két kiváló szakértője volt, akinek a munkásságát a külvilág nemigen ismerhette, mert egész életükben a hadseregnek dolgoztak.

A környező országokban nagy a nyugtalanság, mert a sugárfertőzésről az oroszok nem tettek közzé megbízható adatokat. Sokakban felrémlik Csernobil példája (1986) amikor Moszkva hetekig tagadta a sugárszennyezést holott szinte egész Európa fölött megjelentek olyan felhők, amelyeknek esője veszélyeztette a termést. Emiatt Európa nyugati felén is jelentős mennyiségű növényt kellett fogyasztásra alkalmatlannak nyilvánítani. Most a robbanás Arhangelszk közelében történt Oroszország északi részén. Ez meglehetősen lakatlan körzet , de a brit szakértők szerint egy 1800 mérföldes körben felléphet a nukleáris sugárzás veszélye.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK