Kezdőlap Címkék Sportfogadás

Címke: sportfogadás

Hogyan ne veszítsd el a pénzed sportfogadással?

0

A sportfogadás egyik legélvezetesebb része, hogy szinte akármelyik pillanatban találni izgalmas eseményeket a kínálatban. Emiatt nagy a kísértés, hogy egy-egy jó tippel nagy pénzeket nyerj, és nehéz hideg fejjel gondolkodni.

Pedig a sportfogadás a tudás mellett a türelemről is szó, ezért érdemes megfogadnod azokat a tanácsokat, melyeket ebben a cikkben összegyűjtöttünk a számodra. Ha így teszel, akkor hosszú távon is nyereséges lehet a fogadási stratégiád.

Fogadj kevesebb eseményre, de azokat gondold át jobban

A sportfogadási irodák ügyfelei gyakran megrészegülnek a kínálattól, hiszen ma már egy teljesen átlagos bukméker oldal is tucatnyi kategóriát listáz, melyekben sportpiacok százai lehetnek jelen, akár ezernél is több eseménnyel.

Ilyenkor, ha a bőség zavarában túl nagyok akarsz markolni, akkor rendszerint veszteséget fogsz termelni. A helyes meglátás az, ha időt töltesz annak kitalálásával, hogy melyek azok a nyereséges fogadási stratégiák, amelyek valóban működnek, és ezeket teszed meg.

Először valóban úgy érezheted, hogy pénz folyik ki a kezeid közül a tutinak gondolt események elszalasztásával, de hosszabb távon jobban jársz, ha alaposabban megfontolt tétekkel érsz el eredményeket. Amint ennek valóságtartalma beigazolódik, számodra is világos lesz, miért olyan fontos ennek a szabálynak a betartása.

Életbevágó a megfelelő bankroll menedzsment

Sok kezdő fogadó azt hiszi, hogy nagyon ért egy-egy sportpiachoz, ezért hatalmas tétekkel fogad rá. Ez a legritkább esetben vezet eredményre, hosszú távon pedig szinte nulla az esély arra, hogy ez a stratégia sikeres legyen. Egy-egy piachoz biztosan érthetsz, de a sportfogadás nem erről szól.

A sportfogadás célja a hosszú távú nyereség elérése, ezért nem lehet néhány fogadásra elkölteni a teljes bankrollodat.

A sportfogadási oldalak tisztán a matematika alapján dolgoznak az odds-ok megalkotásakor, számos változót figyelembe véve. Emiatt még akkor sem biztos egy esemény, ha minden tudásod azt sugallja. Elég egyetlen hiba, hogy egy hosszú diadalmenetet bukással koronázz meg.

A bankroll menedzsmentnek sokféle típusa létezik, melyek közül a legegyszerűbb, ha minden fogadás előtt a teljes tőkéd 2-5%-át teszed fel tétként. Az 5% az már nagyon a maximum, inkább ajánlott a másik véglettel, a 2%-kal kezdeni. Ráadásul a tét összege nem is fix, mert minden fogadás után megnézheted, éppen nőtt vagy csökkent-e a bankrollod, és ennek megfelelően növelheted vagy csökkentheted a megtett tétet.

A rendelkezésedre álló tőke menedzselése sem garantálja, hogy biztosan nem veszíted el a tőkéd, de nagyságrendekkel jobb esélyt ad arra, hogy hosszú távon is nyereséget érj el. Emiatt mindig ésszel kell fogadnod, és figyelembe venni a lehetőségeid!

Mindig csak tiszta fejjel fogadj

Otthon töltve az időt sokan szeretnek meginni néhány üveg sört, egyesek a másféle tudatmódosító szerek hatását sem vetik meg. Ilyenkor adja magát, hogy sportfogadással lehetne feldobni az estét, ami nagyrészt a tudatállapotot felfokozó szerek hatása miatt történik.

Alapszabály, hogy csak tiszta fejjel szabad fogadni, mivel bódult állapotban esetlegesen nem tudod felmérni a fogadásaid súlyát, és hatalmas veszteségekbe hajszolhatod magad. Szintén ez a helyzet, amikor valamilyen más ok miatt nem vagy a topon, például beteg vagy, esetleg nem aludtál már egy napja, ezek az esetek mind azt eredményezik, hogy csökken a figyelmed, és elsiklasz a fontos részletek felett.

Egyes sportfogadási oldalak veszteséglimitek megadását is támogatják, ahol még tiszta fejjel megadhatod, mekkora összegek elvesztése után zárjon ki ideiglenesen az oldal. Hasonló eszköz az önkorlátozás, ahol napokat, heteket vagy még hosszabb időt adhatsz magadnak arra, hogy lehiggadj és újra objektív legyél. A sportfogadási oldalak ügyfélszolgálata segíteni tud az ilyen korlátozások beállításában, és másféle segítséget is ajánlani tudnak.

Használj több sportfogadási oldalt is

A legtöbb fogadó egy sportfogadási oldalhoz ragaszkodik, mivel már megszokta azt, könnyen megtalálja az egyes funkciókat, nem akar újabb felhasználóneveket és jelszavakat megjegyezni, illetve kényelmesebb csak egy helyre pénzt feltölteni.

Ez nem helyes hozzáállás, neked is érdemes körbe nézned az olyan sportfogadási portálokon, ahol több bukmékert is bemutatnak. Ezek a portálok olyan szakmai cikkeket közölnek, melyek mögött szakértők állnak, és nem csak a legjobb helyeket elemzik ki részletesen, de akár még fogadási tippeket is adnak.

A legtöbb buki nagylelkű üdvözlő ajánlattal köszönti az új játékosokat, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy felturbózd a rendelkezésedre álló kezdő tőkét. Több pénzből pedig több esélyed nyílik nyerni, ezért mindig figyeld, hol adják a legjobb promóciókat az új és a már meglévő játékosoknak. A sportfogadási portálok egyebek mellett az ilyen ajánlatok alapján is minősítik a bukmékereket, így neked már nem marad más dolgod, mint kiválasztani a neked tetsző jutalmat.

Van még egy fontos oka annak, hogy miért jó ötlet több sportfogadónál fogadni, ez pedig az eltérő odds-ok megléte. Az egyes e-szerencsejáték cégek egymással is versengenek, és teljesen gyakori dolog, hogy ugyanarra az eseményre másféle nyereményszorzókat találsz náluk. Ha figyelmes vagy, akkor több pénzt nyerhetsz ugyanazzal a téttel, ráadásul folyamatos játék esetén az apró különbségek össze is adódnak, és komoly összeget tehetnek ki.

Az online szerencsejáték előnyei a hagyományos szórakozással szemben

0

Az emberiség a történelme folyamán mindig is szeretett fogadni, játszani. Ha jobban belegondolunk, az ősi időben, a tábortűz mellett nem volt olyan sokféle szórakozási lehetőségük elődeinknek. Az ősi játékok mellett pedig a szerencsejáték is igen gyorsan megjelent. Hogy ne menjünk messzire, egyes feljegyzések szerint honfoglaló őseink, a Kárpát-medencébe érkezve sorsolással osztották szét a megszerzett földeket, birtokokat. Sportfogadás pedig kezdeti formájában már az ókori Egyiptomban is létezett és persze a görögöknél is, az olimpiai játékok elindulásával.

A kaszinók, abban a formában, ahogy mi ismerjük őket, a 16. században jöttek létre Olaszországban, de emellett nyilván családi, baráti körben a kártyajátékok és egyéb szórakozási lehetőségek párhuzamosan jelen voltak. Magyarországon a szerencsejátékokat gróf Széchenyi István honosította meg, aki a 18. század elején angliai tanulmány útján többek között a lóversenyt is felfedezte.

A szerencsejátékok világában hatalmas változást hozott a múlt század kilencvenes éveinek kezdete és az internet megjelenése. Ekkor indultak el ugyanis az online kaszinóoldalak, ahol az addig csak szárazföldi kaszinókban, asztaloknál, szemtől szemben játszható játékokat immár interneten is elérhetjük. Manapság az interneten az online kaszinók széles választéka érhető el, ami könnyebbé teszi számunkra a szerencsejátékhoz való hozzáférést, így karnyújtásnyira hozva ezt a remek szórakozási lehetőséget.

Online vagy földi játék

Nézzük, mi is az alapvető különbség az online és a hagyományos, vagy földi játék között. A földi kaszinó az a helyszín, amelyet többek között a James Bond vagy Keresztapa filmekből is ismerhetünk. Egy létesítmény, ahol a vendégek leülnek a póker- vagy blackjack asztalhoz és játszanak. Az emberek szemtől szemben vannak egymással, személyes kapcsolatokat alakítanak ki, egyszóval fizikailag vannak jelen a kaszinóban.

Ezzel szemben az online kaszinó azt jelenti, hogy nem kell mennünk sehova. Maga a kaszinó ebben az esetben egy online platformot, egy honlapot, a virtuális világot jelenti. Vagyis, ha itt szeretnénk játszani, annyit kell tennünk, hogy számítógépünkön vagy telefonunkon megnyitjuk valamely online kaszinó oldalát, bejelentkezünk és játsszunk.

Mi a jó az online játékban?

Az online kaszinók az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendenek, a felmérések szerint százmilliók választják az internetes szórakozás ezen formáját. Az online kaszinókban nem csak a megszokott játékokat érheted el, mint amilyen a póker, a rulett, a blackjack vagy a nyerőgépek, sok helyen olyan játékokat is játszhatsz, mint a Monopoly, de akár kaparós sorsjegyek is elérhetők. A folytatásban nézzük néhány pontban az online játékplatformok előnyeit.

1. Bárhonnan elérhető

Az online szerencsejáték mellett szóló legfőbb érv a kényelem. Ha egy ilyen platformon szeretnél játszani, akkor nem kell szmokingot felvenned, autóba ülni és akár száz kilométereket is utazni, hogy leülhess egy rulett asztalhoz. Elég, ha magadhoz veszed a számítógépedet, kényelmesen elhelyezkedsz és akár a kedvenc foteledből is játszhatsz.

2. Éjjel-nappal nyitva

Az online szerencsejáték-platformok a nap 24 órájában működnek, úgyhogy nem kell megtervezned az idődet, hogy mikor és hogyan tudsz eljutni a kaszinóba. Akár éjjel háromkor is, ha nem tudsz aludni és szeretnél kicsit kikapcsolódni, megteheted, hogy megnyitod a kaszinó oldalát és játszol egy-két menetet.

3. Élő játékélmény

Az online játékplatformokon is rendszerint találhatsz élő részleget. Ez azt jelenti, hogy itt nem egy szoftver ellen játszol, hanem egy élő osztó ül veled szemben. A szolgáltatók ezt úgy oldják meg, hogy berendeznek egy stúdiót, asztalokkal, osztókkal és innen közvetítik a játékot. A gép előtt ülő játékos kamerák és mozgásérzékelők segítségével tudja követni a játékmeneteket, miközben a chatablak segítségével kommunikálhat az osztóval és akár a többi játékossal.

4. Ingyenesen elérhető játékok

Ha egy földi kaszinóban játszani szeretnél, akkor zsetonokat kell vásárolnod. Ezzel szemben az online játékoldalakon rengeteg játékot találsz, amelyek befizetés nélkül, úgynevezett demó módban is elérhetők. Vagyis, ha úgy szeretnél kikapcsolódni, hogy ez ne kerüljön egyetlen filléredbe sem, erre is van lehetőséged.

Mint láthatod, az interneten elérhető szerencsejáték-platformok remek szórakozási lehetőséget kínálnak. Ráadásul ezek az oldalak a technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően olyan tökéletes vizuális élményt kínálnak, amelynek köszönhetően úgy érezheted, mintha ott ülnél te is egy kaszinóban, miközben nem kell menned sehova, az otthonod kényelmét élvezve játszhatsz.

Változatos fogadási taktikák – Avagy mire fogadj a nagyobb izgalmakért

0

Az online fogadók többsége a focimeccsek végeredményeit tippeli meg. De ezen túl is van fogadási élet. Lássuk, milyen más taktikák vannak, amivel izgalmas fogadásokat tudunk kötni.

Mióta világ a világ léteznek sportok. És mióta léteznek sportok, létezik sportfogadás is. Tulajdonképpen annak aki nem játszik éppen, a fogadás a legjobb dolog az egészben, hiszen rögtön személyesen érintetté válik az ügyben, ezzel emelvén a tétet. Igazán nagy élvezettel tölti el az embert, ha úgy ül egy focimeccsen, hogy nem csak a kedvenc csapatának szurkol érzelmi alapon, hanem a saját pénztárcája gyarapodásának is drukkol egyúttal.

Akik rendszeresen sportfogadásokat kötnek, nagy átlagban leginkább a mérkőzések végeredményére fogadnak. Azonban ez csak egy a számos lehetőség közül, amivel nyereményhez juthatunk. Az alábbiakban áttekintjük azokat a taktikákat, amikkel érdemes foglalkozni.

A gólra fogadás

Azért fogad a többség egyszerűen a meccsek végkimenetelére, mert a nem is olyan távoli múltban, a papír alapú fogadás szinte csak ezt tette lehetővé, így berögzült ez a hagyomány. De szerencsére ma már, az online fogadás világában sok lehetőség közül választhatunk.

Labdarúgó mérkőzések esetében többféle opció van a gólra fogadásra. A William Hill sportfogadás oldala a piacvezető platform, ami a focit illeti. Itt mindegyik opciót ki tudjuk próbálni.

1. Pontosan mennyi gól lesz az adott mérkőzésen.
2. Mennyi gól lesz a meccs első vagy második félidejében.
3. Egy másik adott szakaszban mennyi gól lesz.
4. Lesz-e gól a mérkőzés első valahány percében.
5. A több vagy kevesebb gól lesz piac.
6. Mindkét csapat szerez-e gólt vagy sem.

Láthatjuk, igazán kreatív és változatos a gólra fogadás kategóriája.

Nem tanácsos azonban csak úgy vaktában belevágni. Fontos szempont például, hogy olyan bajnokságot válasszunk, ahol a gólátlag magas. A relatíve magasnak számító gólátlag 2,5-2,6 gól.

Vannak önmagukban nagyon magas gólátlagot produkáló játékosok, az ő csapataikat értelemszerűen jobb választani.

Egy másik dolog, amit érdemes figyelembe venni az adott gólfogadásnál, hogy az általunk preferált csapat milyen aktuális kondíciókkal rendelkezik. Ugyanis hiába magas az általános gólarány, ha éppen a legjobb játékosuk sérült, vagy változás állt be a csapat összetételében.

Az sem mindegy, hogy milyen csapatok kerülnek párosításra. Ugyanis hiába magas gólarányú egy csapat, ha összekerül egy keményebb ellenféllel, máris nagy valószínűséggel gyengébb teljesítményt nyújt.

Persze ha éppen a „mindkét csapat szerez gólt” stratégiával fogadunk, akkor ennek kisebb jelentősége van.

Azt is vegyük figyelembe, hogy nem elég a sztárcsapatok játékának ismerete, mert az sem mindegy melyik bajnokságon játszanak éppen. Mint az ismeretes, a kevésbé fontos bajnokságok meccsein a nagy csapatok egy „B” csapatot indítanak, vagyis a sztárjátékosaikat pihentetik. Ilyenkor borulhat a papírforma, és könnyen elveszíthetjük a pénzünket.

FH

 

Élő fogadás

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez a legizgalmasabb fogadási forma. A jobb online fogadási irodákban van lehetőség az élő fogadásra, sőt sok esetben közvetítik is az adott mérkőzést élőben.

Ez azért nagyon praktikus, mert nem kell egy időben a tévét figyelni, a telefont nyomkodni és az online sportfogadási oldalt böngészni. Minden egy helyen “kapható”. Szeretjük az ilyet!

A Mightytips összefoglalja nekünk, melyik online bukmékereknél tudunk élőben online fogadni. Taglalja is az egyes oldalak különbözőségeit.

Azért is jó az élőben fogadás, mert nem csak végeredményre lehet. Viszont igényel némi felkészültséget. Nem árt, ha az ember tud rendszerben gondolkodni, és nem riad vissza a számoktól.

Több szempontból sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos fogadás. Ugyanis ha az adott csapat éppen valamilyen okból nem úgy teljesít mint vártuk, közben simán módosíthatunk a fogadási paramétereinken.

Mindenképpen tanácsos előre felkészülni, tudni, hogy mit szeretnénk lépni, ha adott dolgok megtörténtét látjuk. Minél gyorsabban tudunk reagálni, annál nagyobb esélyünk van nagyot szakítani. Ha az adott meccs papírforma várható történésében a legkisebb változásra okot adó jelet is látjuk, azonnal próbáljunk meg rá reagálni, és változtatni a téten. Így el tudjuk érni, hogy az előtt lépjünk, mielőtt változnak a szorzók. Ez a titka az egésznek.

Természetesen élőben nem csak focira lehet fogadni, sőt, elég széles a tárháza a kategóriában szereplő sportoknak. A legjobb oldalakon egyszerre több sporteseményt is követhetünk párhuzamosan és tehetjük meg tétjeinket. Ehhez azonban már tényleg nagyon gyakorlottnak kell lennünk.

A hatharom.com felsorolja a top10 szabályt, amit be kell tartani az élőben fogadáshoz, érdemes őket megfontolni!

FH 

DNB startégia, duplázzuk a pénzt!

Először is tisztázzuk, hogy miről is szól a “draw no bet” fogadási módszer. Az emberek általában nem szoktak döntetlenre fogadni, pedig nagyobb az esélye egy döntetlen meccsnek, mint hinnénk. Egy olyan mérkőzésen, ahol a két csapat nagyon hasonló kondíciókkal rendelkezik, nagyobb szorzót kap egy döntetlen. Kollár Aladár a mightytips.hu oldalon kifejti, hogy az angol labdarúgó bajnokságban az idei szezonban, 24% születtek döntetlenek.

Na de hogyan is működik ez a stratégia? Úgy kezdjük, hogy kiválasztunk egy olyan csapatot, ami 3-5 meccs óta nem produkált döntetlent. Ez után már csak annyi a dolgunk, hogy fogadunk az adott csapat döntetlenjére. De nem is akárhogyan, hanem mindig duplázzuk a tétet. Egészen addig folytatjuk a duplázást amíg nem születik valami nyeremény. Amint ez megtörtént akkor visszalépünk az alaptétre. Nem is olyan bonyolult, igaz?

Aladár Kollár sportfogadási szakértő ilyen egyszerűen foglalja össze:

– Ha elsőre bejön a tipped – éljen, nyertél! Vissza a start mezőre egy kicsit vastagabb pénztárcával.
– Ha elsőre nem jön be a tipp, akkor duplázod a tétet. És így folytatódik a sor.
– Ha bejött, és egy raklapnyi pénz áll a házhoz, akkor élvezd ki a nyereményed!

Ilyen egyszerű, kalandra fel!

Láthatjuk, hogy mennyi meglepetést tartogat még nekünk az online sportfogadás. Nyugodtan kuckózzunk be a meleg lakásba a gépünk elé, és latolgassuk bátran az esélyeinket. Előbb-utóbb meg fogja érni.

Nagy pontszerzés: Útmutató a sikeres online sportfogadáshoz a Bajnokok Ligájában

0

Az UEFA Bajnokok Ligája gyakorlatilag az európai labdarúgás csúcsa, amely a kontinens legjobb klubjait és játékosait mutatja be. A szenvedélyes futballrajongók számára ez egy izgalmas lehetőség arra, hogy a sportfogadás online izgalmait megtapasztalhassák.

A Bajnokok Ligájára fogadni több, mint egyszerű jóslás; a csapatok, játékosok és stratégiák elemzésének művészete. Tekintsd meg cikkünket a Bajnokok Ligájára vonatkozó sikeres online sportfogadásokról.

Mik után kutass?

A sikeres fogadás alapos kutatással kezdődik. Kezdd azzal, hogy megismerkedsz a csapatokkal, a játékosokkal, valamint azzal, hogy hogyan teljesítettek mostanában. Az alábbi tényezőket vedd figyelembe.

A csapat formája

Értékeld, hogy a csapatok hogyan teljesítettek az előző meccseken. Nézd meg a győzelmeiket, döntetlen játékaikat, és a vereségeiket is. A csúcsformában lévő csapatok nagyobb valószínűséggel fognak jól teljesíteni a Bajnokok Ligájában.

Sérülések és eltiltások

A kulcs játékosok sérülései vagy eltiltásai jelentősen befolyásolhatják egy csapat teljesítményét. Legyél naprakész azoknak a játékosoknak az állapotáról, akik esetleg kihagyják a következő mérkőzéseket.

Hazai előny

A csapatok gyakran jobban teljesítenek, ha hazai stadionjukban játszanak. Vedd ezt is figyelembe, amikor a mérkőzések kimenetelét tippeled.

Fej-fej melletti statisztikák

A történelmi teljesítményadatok betekintést nyújthatnak abba, hogy a csapatok hogyan szerepeltek egymás ellen a múltban.

Fogadási esélyek megértése

A sportfogadásban minden fogadás középpontjában az oddsok állnak. Az oddsok működésének megértése nagyon fontos. A Bajnokok Ligája fogadási oddsokat általában három formátumban mutatják be: tizedes, tört és amerikai.

Tizedes szorzók

Ezek mutatják a fogadásod lehetséges hozamát, beleértve a kezdeti tétet is. Például a 2.00-es odds azt jelenti, hogy amennyiben a fogadásod sikeres lesz, akkor megduplázhatod a pénzedet.

Tört odds

Ezek a tét törtrészeként mutatják meg a nyereményt, amelyet a tétednek a hányadrészeként kaphatsz. Ha 3/1-es oddsot látsz, akkor minden feltett 1000 Ft után 3000 Ft nyereséget érhetsz el.

Amerikai odds

Az amerikai odds lehet pozitív vagy negatív. A pozitív oddsok például az 1000 Ft-os fogadáson elért nyereséget jelentik, míg a negatív oddsok azt mutatják, hogy mennyit kell feltenned ahhoz, hogy 1000 Ft-os nyereséget érj el.

A Bajnokok Ligája fogadási típusai

A Bajnokok Ligája számos fogadási lehetőséget ad a különböző stratégiák és igények kielégítésére.

  • Mérkőzés eredménye
  • Gólok felett/alatt
  • Mindkét csapat szerez gólt (BTTS)
  • Helyes gól
  • Első gólszerző
  • Tiszta győztes

Mérkőzés eredménye

Egyetlen mérkőzés kimenetelének megjóslása, beleértve a hazai győzelem, döntetlen és vendég győzelem opcióit.

Gólok felett/alatt

Ezzel a mérkőzésen szerzett gólok teljes számára fogadhatsz, egyben arra, hogy az összes gól egy bizonyos szám felett vagy alatt lesz-e.

Mindkét csapat szerez gólt (BTTS)

Ezzel arra tippelhetsz, hogy mindkét csapat szerez-e legalább egy gólt egy mérkőzésen.

Helyes gól

A mérkőzés pontos végeredményére is tippelhetsz.

Első gólszerző

Ezzel arra fogadhatsz, hogy melyik játékos fogja az első gólt lőni a mérkőzésen.

Tiszta győztes

Fogadj arra a csapatra, amelyik szerinted a teljes Bajnokok Ligája tornát meg fogja nyerni.

Hogyan kezeld a pénzedet?

A sikeres sportfogadás nem csak a nyerő előrejelzésekről szól, hanem arról is, hogy a rendelkezésre álló tőkéddel hogyan gazdálkodsz. Íme néhány tipp a felelős pénzügyi kezelésekhez:

Állíts fel egy költségvetést

Határozz meg egy összeget, amit a későbbiekben csak a Bajnokok Ligája-fogadásra fogsz költeni. A pénzügyeidnek olyan pénznek kell lennie, amit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts.

Alkoss egy tervet a tétekre

Alkalmazz egy téttervet a fogadások kezeléséhez. A gyakori stratégiák közé tartozik a flat betting (minden egyes fogadás alkalmával ugyanannyit teszel) és a Kelly-kritérium (a tét nagyságának módosítása a tét sikerességébe vetett bizalmad alapján).

Ne hajszold a veszteségeket

Ne próbáld meg nagyobb tétekkel behozni a veszteségeidet. Inkább tartsd magad a költségvetésedhez és a téttervhez.

Összefoglalva, a sikeres online sportfogadáshoz a Bajnokok Ligájára a kutatás, az esélyek megértése, a stratégiai fogadások, a felelős pénzügyi kezelése, valamint tájékozottság szükséges. A megfelelő megközelítéssel akár nagyot is nyerhetsz ezen az izgalmas labdarúgó-bajnokságon.

Legek a magyar labdarúgás történelméből a sportfogadás online adatai alapján

0

Vannak ismertebb és kevésbé köztudottabb tények a magyar labdarúgásból, ezúttal mindent összeszedtünk, amit tudni érdemes, a https://betinia.com/hu jóvoltából.

Akik a legfiatalabban berobbantak

Az NB 1 történetében Fehér Miklós érte el legfiatalabban az 50 mérkőzést, a Magyarországon kizárólag a Győri ETO-ban futballozó tehetség, még csak 3 hónappal múlt el 18 éves, amikor már 50 mérkőzéssel rendelkezett a magyar élvonalban. Sajnos ez a szépen induló karrier végül tragikusan ért véget. Mögötte a második helyen a nagyon fiatalon berobbanó szombathelyi nevelésű Kiss Tamás következik, aki még szintén nem töltötte be a 19-et, a legfiatalabb 100 meccses játékosok listáját pedig már ő vezeti, ezt a jubileumot 20 évesen 4 hónaposan és 17 naposan érte el, a jelenleg a Puskás Akadémiában futballozó játékos. Érdemes kiemelni még Tóth Norbertet, aki 50-nél harmadik volt, 100-nál második, 150-nél pedig már ő a legfiatalabb. A 19-szeres magyar válogatott játékos egyedüliként 23 éves kora előtt elérte a 150 NB 1-es mérkőzést.

Legtöbb győztes gól

A magyar élvonal történetében a legtöbb győztes gól Böde Dániel nevéhez fűzödik, a Pakson berobbant támadó 43-szor is meccset nyert a csapatának a találatával. Bödét Kenesei Krisztián követi a rangsorban, aki 38-szor szerzett győztes gólt a karrierje alatt. A sportfogadás online információi szerint Nemanja Nikolics, Tisza Tibor, Tököli Attila, Kovács Zoltán és Oláh Lóránt is elérte legalább a 30-at.

A legtöbb öngól

Az NB 1-ben a paksi Szabó János talált a legtöbbször a saját kapujába eddig, a balhátvéd már több mint 300 bajnokin van túl, 6-szor viszont rossz hálóba lőtte a labdát. Ezután a főleg Sopronból és Győrből ismert Fehér Zoltán következik és vele együtt ott van a második helyen 5 öngóllal Kuttor Attila is, akit már kevésbé kell bemutatni. A kőkemény 19-szeres válogatott belső védő, a nemsokára startoló szezonban már az NB 1-ben fogja irányítani a Vasast.

A legnagyobb büntetőfogók

Ezt a listát kimagaslóan vezeti Balajcza Szabolcs, aki 30 százalék fölötti rátával hatástalanította a tizenegyeseket a karrierje alatt, összesen 23-at védett ki. Szűcs Lajos található a második helyen, akitől általában rettegtek a támadók, a büntetők közül pedig 16-ot tudott hárítani. Rajtuk kívül még Sasa Stevanovic éri el legalább a 10-et, a Győri ETO-val bajnokságot is nyerő hálóőr 13 tizenegyeset védett ki.

Azonban a ZTE fiatal kapusa nagyon jól halad affelé, hogy változások történjenek majd az első három helyen. A 24 éves kapus az eddig neki lőtt 21 büntetőből 9-et is megfogott, ami 42,9 százalékos hatékonyságot jelent, Demjénnek pedig még bőven van ideje, csak az a kérdés, hogy a dobogó melyik fokát fogja elfoglalni.

A legtöbb gól nélküli mérkőzés

Természetesen a lista elején olyan védők találhatóak, akik nem nagyon vettek részt a támadásban, Dienes András vezeti ezt a kategóriát, aki zsinórban 222 mérkőzést játszott le úgy, hogy nem talált a kapuba. Utána Bernáth Csaba következik, a debreceni jobbhátvéd 206 meccsen lépett pályára egymás után gól nélkül, a harmadik helyen egy nagy szakadék után Telek András következik 152 meccsel.

Még érdekesebb megnézni azt, hogy a támadók közül kinek akadtak nagyon sok ideig gondjai a góllövéssel. A jelenleg Gyirmóton játszó Medgyes Zoltán 78 meccsen keresztül, több mint 6000 percig nem tudott gólt szerezni a magyar élvonalban. A középpályások listáján pedig Kesztyűs Barna található az élen 105 találkozóval a sportfogadás online adatai szerint.

A legsikeresebb bemutatkozások

Két labdarúgó van az NB 1 történetében, aki egy csapatnál egyből a debütáló meccsén mesterhármast szerzett. Az első ilyen játékos Fazekas László volt, a 92-szeres válogatott Újpest legenda még 1971-ben egy 7-1-re megnyert bajnoki találkozón lőtt 3 gólt a Komlói Bányásznak, ezen a mérkőzésen egyébként Dunai Antal és Bene Ferenc is duplázott. Rajta kívül Kovács Kálmánnak sikerült még ez a bravúr, aki 1994-ben harmadszor is visszatért a Honvédhoz, egy kis francia és belga kaland után. Ekkor a visszatérés utáni első találkozóján a Vácnak szórt 3-at, a szezon végén pedig végül 19 gólig jutott el.

Ezután 15 játékos következik, akik dupláztak az első bajnokijukon egy csapatnál, legutóbb a Videoton bosnyák válogatott támadójának Kenan Kodronak sikerült ez, aki ráadásul 2021 augusztusában egymaga fordított meg egy meccset az MTK ellen és hozott 2-1-es győzelmet a csapatának.

A legtöbbet játszó testvérek

A sportfogadás online adatai alapján a lista első helyét a Szakály testvérek foglalják el, akik közül Péter és Dénes is már több mint egy évtizede valamelyik NB 1-es klubot erősíti. Szakály Péter jelenleg az Újpest labdarúgója és lassan már eléri a 400 NB 1-es mérkőzést is, a 2 évvel fiatalabb öccse pedig már rengeteg csapatot megjárt az élvonalban és nem sok hiányzik neki a 300 találkozóhoz, így egyértelmű fölénnyel nekik van a legtöbb NB 1-es mérkőzésük a testvérpárok közül.

Őket majdnem 300 meccs lemaradással Kanta József és Kanta Szabolcs követi, akik közül az egyikük futott be csak komolyabb karriert, úgyhogy egyértelműen Józsefnek köszönhető ez a jó helyezés. Kanta Józsefet nem igazán kell bemutatni senkinek, az MTK-ban nevelkedő játékos sosem hagyta el a csapatát és 23 éven keresztül 1998-től 2021-ig, ameddig a pályafutása tartott a csapat egyik legnagyobb legendájává vált. Hiába esett ki többször is a csapata az élvonalból, sosem hagyta el a klubot az NB 1-ben pedig több mint 300 mérkőzést játszott le. A idősebb testvére, Szabolcs előbb mutatkozhatott be az NB 1-ben, de egy csapatnál sem tudott hosszútávon megragadni, de 64 mérkőzésig így is eljutott.

Miért éri meg a virtuális sportfogadás?

0

A virtuális sportfogadás a virtuális ló- és kutyaversenyekkel kezdődött. A modern, valósághű grafikának hála ez a lehetőség a játéktípusok széles skáláját öleli fel, gyors és folyamatos fogadási tevékenységet biztosítva a sportrajongóknak. Ebben a cikkben bemutatjuk a virtuális sportfogadás előnyeit.

A pandémia után mintegy 30 százalékkal emelkedett a virtuális sportfogadások száma. Bár azóta már újra élőben zajlanak a sportesemények, és a sportfogadások is visszatértek a megszokott kerékvágásba, sok szolgáltató továbbra is igyekszik jelen maradni ezen a jövedelmező piacon. De miért jó lehetőség-e a virtuális fogadás? Most utánajárunk.

Mik azok a virtuális sportok?

Ha virtuális sportokról beszélünk, az alatt általában a sportesemények szimulációit értjük virtuális sportolókkal és csapatokkal. A számítógéppel generált grafikákat valódi sportok ihlették, a valósághű képek és animációk pedig épp úgy lekötik a figyelmünket, mint a fizikai világban zajló sportesemények.

Szinte minden sporthoz társulnak virtuális sporttermékek. Ide tartozik a ló- és agárverseny, az amerikai futball és a foci, a motorsport számos fajtája és még sok más is. A virtuális sportok által kínált élmény amely a nappal és az éjszaka bármely szakában élvezhető, ami nagyobb érdeklődést és keresletet eredményez a virtuális sportplatformok iránt.

Ellentétben a fizikai vagy a valós térben zajló játékokkal, a virtuális sportokat teljes egészében egy számítógépes program határozza meg, amely véletlenszerűen generál eredményeket. Ezért tekintik a virtuális sportokat a sportfogadás “nyerőgépeinek”.

Virtuális sport, sportszimulációk vagy e-sport?

A virtuális sportot gyakran összekeverik a sportszimulációkkal és az e-sporttal. Noha hasonló technológiákat használnak, valójában lényeges különbségek vannak közöttük.

A virtuális sportok olyan játékok, amelyeket teljes egészében számítógép által generált formában játszanak, és szimulált versenyeket eredményeznek. Ezek a játékok mindössze néhány percet vesznek igénybe. A fogadási lehetőségek széles skáláját kínálják, amelyek gyorsan történnek, különösen az élő fogadás esetében. A játékosok előzetesen böngészhetik a virtuális sportágak, például a kosárlabda- és futballbajnokságok legújabb eredményeit, a statisztikákat és trendeket.

Az e-sportot az különbözteti meg a virtuális sportoktól, hogy a résztvevők irányítják a játékosokat, és általában egy élő streaming szolgáltatón, például a Twitchen keresztül játszanak. A virtuális sportokat teljes egészében szoftver vezérli. A legnépszerűbb e-sport-események általában verekedős vagy lövöldözős játékokon alapulnak, ideértve a counter-strike játékokat, mint például a Global Offensive, és a többszereplős online harci aréna játékokat, mint például a League of Legends.

A virtuális sportokhoz hasonlóan a sportszimuláció is egy szoftverplatform eredménye, amely minden tevékenységet irányít. A sportszimulációkat azonban úgy tervezték, hogy utánozzák a valós csapatokat, sportolókat és versenyeket.

A valódi játékosokat valódi csapatokból, a tényleges statisztikáik alapján szimulálják. Itt fogadhatunk kedvenc csapatainkra, és felhasználhatjuk a játékosok teljesítményére vonatkozó tudásukat. Ez komoly előnyt jelent a csapat nyerési esélyeinek meghatározásában.

A virtuális sportfogadás előnyei

A virtuális sportplatformok költséghatékonyak, ezért egyre nagyobb teret hódítanak a sportrajongók körében. Az olyan népszerű sportfogadók, mint a DraftKings, a FanDuel, a FOX Bet, a BetMGM, a PointsBet, a Caesars és a BetRivers kihasználják ezt a növekvő tendenciát. Amellett, hogy az ügyfeleknek további fogadási lehetőséget kínálnak, a virtuális sportfogadás a következő előnyöket kínálja a hagyományos sportokhoz képest.

#1 Elérhetőség

A hagyományos sportágakban egyes sportokat csak hetente egyszer űznek, vagy az év során csak néhány hétig. A virtuális sportok segítségével azonban a játékosok a nap bármely szakában megtapasztalhatják az akciódús eseményeket, számos esemény közül választhatnak, és több fogadást is köthetnek.

#2 Nonstop Action

Az igazi játékok sokáig tarthatnak. Ez jó dolog azoknak, akik elsősorban a szórakoztatásra vágynak. A sportfogadások esetében azonban ez azt jelenti, hogy egy adott időtartam alatt kevesebb fogadást lehet kötni és a fogadóknak tovább kell várniuk, hogy megtudják az eredményt.

#3. Változatos játékok és jobb szurkolói élmény

A virtuális sportok számos fogadási lehetőséget biztosítanak a szurkolóknak, például futball, tenisz, lóverseny és motorsport terén. Az érdeklődők otthonuk kényelméből is nézhetik a játékot, vagy interaktívan bekapcsolódhatnak, és a számítógép által generált grafika optimálissá teszi a megtekintési élményt.

#4 Megbízhatóság

Az igazi sport néhány szempontból megbízhatatlan lehet. Némelyik esemény vis maior miatt elhalasztható vagy lemondható, és ilyenkor a sportfogadási szolgáltatók viselhetik a veszteséget. A virtuális fogadás megbízhatóbb. A külső tényezők, így például az időjárás, az esemény lemondása vagy a játékos sérülései nem játszanak szerepet egy szimulált játékban.

#5 Magasabb profit

Pénzügyi szempontból a virtuális sport hatékony, nyereséges és gyors megtérülési idővel rendelkezik. A virtuális sportplatformok költséghatékonyabbak az üzemeltetők számára, éjjel-nappal fogadási lehetőségeket kínálnak, gyors átállással, stabil bevételt biztosítva a sportfogadóknak.

# 6 Megkérdőjelezhetetlen integritás

Bár ritka, de nem ismeretlen jelenség, hogy egy sportesemény bírói kenőpénzt fogadnak el, vagy a résztvevők befolyásolni akarják a játékot. Amikor ez megtörténik, az komoly fennakadást okoz az adott játékban vagy versenyben. A virtuális sportok kiküszöbölik a meccsek egyeztetésével kapcsolatos problémákat, és biztosítják a sport integritását.

A virtuális sport esetén joggal merülhet fel a kérdés, hogy az ügyfelek hajlandóak-e fogadni egy számítógépes szimulációra. A folyamatosan zajló események és a fogadások, a precíz és átlátható vezérlés, valamint a hagyományos játékokkal szembeni izgalom kombinációja a virtuális sportfogadást azonban nemcsak a valós sportesemények méltó helyettesítőjévé tette, hanem olyan szerencsejátékformává, amely önmagában is komoly szórakoztató értékkel bír.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK