Kezdőlap Címkék Rombol

Címke: rombol

Tamás bátyának már nincs kunyhója

Lerombolták a hajléktalanok bódéit a Határ út melletti kiserdőben. Mindet, egytől egyig. Parancsra tették, jó mulatság, férfimunka volt. Ilyen munkára  mindig lehet embert találni, ilyenre bármikor akad megfelelő jelentkező.

Ezek tényleg ugyanazok. Nem változtak semmit, mindig, mindenhol bevethetők. Őket találja meg a hatalom, ha kuláknak kinevezett parasztok padlását kell lesöpörni, vagy zsidókat kell felsegíteni puskatussal a vagonba, hogy gördülékenyebben induljon a kirándulás. Akkor is őket hívják, ha menekülteket kell feljelenteni. Megbízhatók, referenciával.

Minden munkára alkalmasak. Ha elhangzik a vezényszó, szolgálatba helyezik magukat. Megigazítják a szerelvényt, elbúcsúznak odahaza a szeretteiktől, és indulnak.

– Rombolunk ma drágám, de estére otthon leszek. Vigyek hazafelé valamit a boltból?

Mindig oda mennek, ahova menniük kell. Mindig menniük kell valahova, ha akarnák, se lenne maradásuk. Mert valahol mindig vannak olyanok, akikkel szemben erőt kell mutatnia hatalomnak. Elesettek, gyengék, üldözöttek, védtelenek. Vagy egyszerűen csak szegények.

Nem csak az a baj velük, hogyha tehetnék, gond nélkül belelőnének bárkit a Dunába. Hanem, hogyha látnának egy menekülő hétéves kislányt, vagy kisfiút, szólnának az őröknek: ott is van egy!

Ezek nem halnak ki soha. A biológia törvényeivel ugyan ők sem tudnak kibabrálni, de legföljebb fizikailag múlnak el. A szellemük, ha esetükben lehet ilyenről beszélni, minden új nemzedékben újratermelődik.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK