Kezdőlap Címkék Rezesova

Címke: rezesova

Vajon most mit szól Rogán Rezesova szabadulásához?

Ma szabadul a börtönből Eva Rezesova, a szlovák milliomos nőként megismert gázoló, aki ittasan, a megengedett sebességhatárt alaposan túllépve, négy ember halálát okozta. 9 év börtönt kapott ezért, s ma, hat év elteltével, jó magaviselete okán, feltételesen szabadul.

Vajon mit szól ahhoz Rogán Antal, hogy Rezesova elhagyhatja a börtönt? Ezt csak azért kérdezzük, mert annak idején, amikor a bíróság a jogerős ítéletig háziőrizetbe helyezte a gázolót, Rogán kiállt Rezesová bérelt lakása elé és elmondta, hogy szólni fog mindenkinek, bíróságnak és parlamentnek, elő ne forduljon máskor ilyen.

Rogán meg még jószerivel be sem fejezte a beszédét, épp hogy csak feltette a Fészbukra a szöveget, már mentek is Rezesováért a martalócok. A nő kezén bilincs csattant, mehetett vissza, ahonnan jött, a kóterbe. Persze, Rogán nyilatkozatának nem volt köze ahhoz, hogy Rezesovát kirakták a bérelt házi őrizetéből és berakták a börtönbe. Ezt mondta a bíróság szóvivője, és a vak is látja, hogy tényleg véletlen egybeesésről van szó. A bíróságok függetlenek, az államnak, ha bele akarna szólni a működésükbe, rácsapnak a szájára.

Nem szeretjük Eva Rezesovát, mert akkor sem szeretnénk, ha lenne rajta mit szeretni. De nincs rajta semmi szeretnivaló, mert ittas állapotban ült a gépkocsijába, és ennek következtében négy ember meghalt.

A Rogán Antalt viszont szeretjük. Mert a Rogán Antal, hiába hogy időnként helikopterezik, akár a Fidesz frakcióvezetőjeként, akár a belváros polgármesterként, akár miniszterként beszél, a mi szívünkből szól. Ami a szívünkön, az a Rogán száján. Ő mindig azt mondja, amit a magyar emberek hallani szeretnének. Ezért is csökkentette a rezsinket a Rogán – igen, ő volt az eredeti rezsicsökkentő, Németh Szilárd csak később szállt be a buliba – mert nálánál jobban senki se tudja, hogy a magyar ember ezeréves álma az olcsó rezsi.

A másik, amire a magyar ember emberemlékezet óta vágyott, hogy Rezesová ne háziőrizetben legyen, hanem börtönben. A magyar ember mindig is híres volt az igazság iránti fogékonyságáról, és Rogán nem kívánt szembehelyezkedni a magyarok igazságérzetével. Ha a magyar emberek azt akarják, hogy olcsó legyen a rezsi, szóljanak a Rogánnak, elintézi. Ha a törvény van a bögyükben, amely a jogerős ítéletig házi őrizetbe helyezi a halálos gázolót, csinál ő nekik másik törvényt.

Nem Eva Rezesovát védjük, mert nem szeretjük. Szeresse őt a rosseb, vagy a Rogán Tóni! Csak hát ítéletek kommentálásánál a látszatokra is kellene adni. Akkor is, ha még nem miniszter az ember, csupán egy kormányzó párt frakcióvezetője.

Rogánnak nem tetszik az ítélet

Rogán Antal kamerák elé állt és kijelentette: nem ért egyet azzal, hogy M. Richárd nem börtönben, hanem házi őrizetben védekezhet.

M. Richard az az ember, aki májusban a Dózsa György úton gépkocsijával a megengedett sebesség többszörösével belehajtott egy amúgy szabálytalanul kanyarodó autóba, melynek utasai meghaltak. M. Richárd a baleset előtti időszakban kokaint fogyasztott.

Nekünk sem tetszik, hogy M. Richárd házi őrizetben védekezhet, de nem azért, amiért ez Rogán Antalnak nem tetszik. Nekünk azért nem tetszik az ítélet, mert M. Richárd sem tetszik. Semmi nincs benne, ami szimpatikussá tenné. Emberek halálát okozta a luxuskocsijával, ráadásul, börtönben is ült – korábban a kecskeméti maffiaper vádlottjaként is hallhattunk róla.

A jog azonban nem arról szól, hogy Rogán Antalnak, vagy bárki másnak mi tetszik.

Rogán miniszternek vélhetően azért nem tetszik az M. Richárddal kapcsolatos eljárás, mert tudja, hogy ez az ítélet sokaknak nem tetszik. Rogán Antal ugyanis politikus, közeledik, vagy már el is kezdődött a választási kampány, Rogán Antalnak ügyelnie kell arra, hogy a népszerűségi mutatói minél szebben alakuljanak.

Rogán amúgy évekkel ezelőtt már kommentált nyilvánosan egy bírósági ítéletet. Akkor, sokakkal együtt, az nem tetszett neki, hogy egy Eva Rezesova nevű szlovák nő, M. Richárdhoz hasonlóan, börtön helyett házi őrizetben védekezhetett. Nekünk, úgyis, mint közvéleménynek, szintén nem tetszett az ítélet. Mi is börtönbe küldtük volna Rezesovát, hiszen négy ember halála száradt a lelkén, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett.

Rezesovát elsősorban azért nem szerettük, mert gondatlanságból négy vétlen ember halálát okozta. De azért sem volt szimpatikus senkinek, mert gazdag volt, egy milliomos lánya, annyi pénze volt, amennyiről mi, bérből és fizetésből élők legföljebb csak álmodhatunk.

Rogán akkori, kamerák előtti megjelenése azonban a független bíróságban vetett maradék hitünket is jócskán megnyirbálta, rossz üzenetet küldött a nyilvánosság felé.

Különösen, ha utólag már tudjuk: Rogán médiaszereplése nyomán Rezesovát házi őrizetéből visszaküldték a börtönbe, ott várta a jogerős ítéletet. (Vajon most M. Richárdra is hasonló sors vár?)

A bíróság persze magyarázkodott, azt állították, hogy Rogán fellépésének nem volt köze ahhoz, hogy Rezesova visszakerült a börtönbe. Amit persze nem hitt el senki, és az is igen visszatetsző volt, hogy a magát függetlennek mondó bírói testület sem akkor, sem most, M. Richárd kapcsán, nem tiltakozott, hogy nyomást próbálnak gyakorolni rájuk. Pedig, amikor Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök – szintén nem túl elegánsan – véleményt mondott a Kúria Sukoró-perben hozott ítéletéről, akkor kikérték maguknak, és Gyurcsány megszólalását a bíróságok munkájába való beavatkozásként értékelték.

Nem tetszik nekünk Rezesova, és nem tetszik M, Richárd sem. De leginkább az nem tetszik, hogy Rogán miniszter minden következmény nélkül, a nagy nyilvánosság előtt megfélemlíthet bírákat, ügyészeket, magas pozíciójánál fogva nyomást gyakorolhat rájuk.

Jogállamban a politikusok nem gyengítik, hanem erősítik a hatalmi ágak iránti bizalmat.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK