Kezdőlap Címkék Retro

Címke: Retro

Férfi pulóverek alpesi mintával – tökéletes választás a közelgő ünnepekre

Bizonyára mind ismerjük azokat a „csúnya” pulcsikat, amiket még a régi időkben kötöttek a nagyik szeretett unokáiknak karácsonyra, emiatt kötelezően feszengve kellett őket hordani az ünnepek alatt. Viszont az aktuális divat ebből a stílusból sikeresen kihozott valami igazán lenyűgözőt.

Az alpesi mintás pulóverek kifinomult és elegáns darabjait kínálja nekünk a mostani divathullám. Azon túl, hogy jól néznek ki és kiválóan melegítenek, akad még pár ok, amiért érdemes beszereznünk egy-két darabot. Példának okáért kiválóan illenek az ünnepi hangulathoz. Egy ilyen pulóverben párunkkal, családtagjainkkal meghitten szürcsölni a forrócsokoládéd semmihez sem fogható. Ugyanilyen jól hozza a hangulatot a téli vakáció alkalmával is. Legyen szó egy síelésről, vagy a távoli rokonok meglátogatásáról, nem lőhetünk mellé velük.

Mi is az az alpesi minta pontosan?

Az alpesi mintájú pulóverek jellemzően két-három színből kötött, geometriai alakzatokkal díszített darabokat takarnak. Ezek általában hópelyheket, stilizált szarvasokat, fenyőfákat vagy hegyeket ábrázolnak. A szép alpesi mintás pulóverek vagy más kiegészítők a férfiak számára sem giccsesek. Mutatós darabjai lehetnek ruhatárunknak, amelyeket a mindennapok során is magabiztosan viselhetünk. A színeik is igazán jellegzetesek. A piros mellett a fekete, a fehér és a zöld az általánosan jellemző standard, emiatt tökéletes választásnak bizonyulnak a fenyőfadíszítéshez.

Milyen fazont válasszunk?

Napjainkban már nem kell mindenáron a retro fazonú, bő darabokra gondolni kötött pulóver alatt. Ezek egyébként sem mutatnak túl jól a legtöbb emberen. Ellenben valóban elegáns vonalvezetésű pulcsikat találhatunk manapság köztük, például a Bolf weboldalán. Ugyanakkor egy cipzáras nyitott pulóvert választva a lakásba belépve sokkal könnyebben le is vehetünk, mint egy zárt kivitelezést. A cipzáras változatok tehát sokkal jobban passzolhatnak elegánsabb megjelenéshez, hiszen nem teszik tönkre a frizuránkat, ha le akarjuk venni őket a melegben. Ellenben a zárt fazonúak közt jellemzően több vastagabb anyagú modellt találhatunk, így egyértelmű, mit fogunk választani, ha recsegnek odakint a mínuszok.

Láthatjuk tehát, hogy ezek a klasszikus darabok milyen jelentős változáson mentek át. Olyan modelleket találhatunk köztük, amelyeket különösen elegáns alkalmakkor is felvehetünk. Egy megfelelő ing mellé, annak gallérját a pulóveren kívül hajtva stílusos megjelenést kölcsönözhetnek. A hidegebb időkben akár egy zakó alá is nyugodtan felvehetjük, hiszen az előbb említett módon viselve bőségesen beleférnek az elegáns dresszkódba. A kötött pulóverek egyre többször feltűnnek az üzleti tárgyalások és más fontosabb események világában is. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon kifinomult rétegük elérhető a pulóverek kínálatában. Készülj tehát a karácsonyi vacsorára kötött pulóverrel, akár otthon a családdal, akár egy elegáns étteremben esztek – mindenképp megtalálod hozzá a megfelelő darabot.

Wellhello: „A Plázson is nagy durranásra lehet majd számítani”

Július 26-án a Neoton Família és a retro lesz főszerepben, míg másnap a Wellhello mozgatja meg a PLÁZSt. A csapat ezerrel készül a koncertre, akik plusz pirotechnikával, táncoslányokkal és vizuállal érkeznek, úgyhogy garantált az elképesztő buli.

A Wellhello tagjai rutinos fellépői a siófoki PLÁZSnak a balatoni közönség nagy örömére, de a csapat is mindig örömmel tér ide vissza: „Minden plázsos koncert egy élmény – már csak azért is, mert alapból kevés koncertünk van a Balaton parton és ez hatalmasat dob a koncertek hangulatán. Az egyik legemlékezetesebb fellépésünk pár éve egy foci EB alatt volt. A meccs alatt beültünk a Wellhello tagjaival a közönség soraiba és együtt drukkoltunk a magyar válogatottnak – akik remekeltek, szóval adtak okot az ünneplésre. Utána ezzel a fokozott hangulattal mentünk fel a színpadra, és a végeredmény tényleg felejthetetlen volt” – Meséli Diaz, aki azt is elárulta, hogy idén tudatosabban kevesebb fellépést vállaltak el, mert szeretnének több időt szentelni a dalszerzésre. Már két számuk meg is jelent, a nagysikerű rádiósláger Barátom és a frissen debütált Őszinte. – „A kevesebb koncerten viszont beleadunk mindent – plusz pirotechnikával, táncoslányokkal és vizuállal, összességében látványosabb és minőségibb produkciókkal készülünk mindenhol, így a Plázson is nagy durranásra lehet majd számítani.”

Nemcsak a rádiók, de a koncertek egyik kedvenc dala is lett a pár hónapja megjelent Barátom, amit a zenekar minden egyes fellépésén eljátszik: „Ez a dal talán az egyik legfontosabb mondanivalóval rendelkező az összes számunk közül, és nincs jobb visszajelzés, mint amikor a közönség soraiban a baráti társaságok egymásba karolva énekelnek velünk együtt. Alig várjuk, hogy a Plázson is átéljük ezt az élményt!” – mondja Diaz. Legyen így! A Wellhello utáni levezetésről a Rock The City gondoskodik az Arénában a Bravo Hits partyval, míg a bemelegítésért a Cloud9+ felel majd.

A PLÁZSon pedig már pénteken beindul a bulizás, a hétvége első napja a retro jegyében telik majd: a homokos strand fellépője a Neoton Família lesz, akik elhozzák a Balaton partra az összes slágerüket, a koncert után pedig akár „holnap hajnalig” mehet a tánc, a Music Teraszon ugyanis kifulladásig megy majd a retro party. Mindeközben az Arénában ezúttal is Metzker Viki ügyel, ezúttal Andro társaságában.

Retro: újabb virágszál a NER médiacsokrában

0

A közmédia, a TV2, a vidéki lapok (tetszés szerint folytatható) NER-esítésével egyidejűleg az országos rádiófrekvencia politikai indíttatású kiosztása is zavartalanul folytatódik. A magyar médiavilág vagy kormánypárti lesz, vagy nem lesz.

A sajtó helyzetével leggyakrabban foglalkozó 24.hu tudósított elsőként arról, hogy most pénteken indul az új kormányközeli rádió a Class FM helyén.

„Június 15-én, pénteken birtokba veszi az országos kereskedelmi rádiós frekvenciát – Budapesten és a Széchenyi-adó térségében ez az  FM 103,3 MHz-et jelenti – a kormányközeli, Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is összefüggésbe hozható Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft., mely eredeti vállalásával szemben nem POP FM néven indul, hanem a Budapesten eddig a 99,5 MHz-en sugárzó Retro Rádió nevét és arculatát veszi át.”

A frekvenciát, amit korábban a Class FM birtokolt, és a mai napig nem teljesen megnyugtatóan tisztázott körülmények között vesztett el (Sebestyén Balázsék akkor még náluk hallgatható reggeli műsorában egy szegmense nem felelt meg a korhatárbesorolásnak, és a frekvenciát tulajdonképpen emiatt vették el tőlük), a Hold Relkám  Kft. mellett a Class FM-et működtető Advenio ZRT is szerette volna megkapni, el is indultak a frekvenciapályázaton, de a kiírásban olyan súlyos hiányosságokat, részrehajló és szakmaiatlan, egy jelöltnek kedvező kitételeket találtak, melyek törvénysértők voltak, így beperelték a Médiatanácsot. Ez volt az a per, aminek végkimenetelét mintha előre tudta volna a frekvenciapályázaton nyertes Hold Reklám Kft, azaz azt, hogy a bíróság megalapozatlannak nyilvánítja az Advenio ZRT keresetét, így a Médiatanács a frekvenciát onnantól akadály nélkül tehette bele a kormányközeli médiapolip egyik, éppen szabadon fityegő csápjába – írja az ügyről az Index.

A frekvenciát 2016 novemberéig már használó Class FM így hiába él a Médiatörvény adta jogorvoslat lehetőségével, hiszen ha később számára kedvezően dönt a bíróság, már lehetetlen lenne visszaállítani az eredeti állapotot. Ennek oka, hogy a frekvenciát addigra már egy harmadik fél, a Hold Reklám Kft. használja majd és a Retro Rádió lesz rajta hallható.

Emiatt a bíróság a Class FM számára legkedvezőbb esetben is csupán kártérítést tud megítélni.

A 24.hu Földes Ádámot, a Class FM (Advenio Zrt.) vezérigazgatóját is megkereste. Ő annyit mondott, hogy jelenleg amerikai tulajdonosukkal és jogászaikkal, szakértőkkel közösen elemzik a kialakult helyzetet, és megvizsgálják a további lehetőségeiket. Ennél többet a webre szorult rádió vezérigazgatója most nem kívánt nyilatkozni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK