Kezdőlap Címkék Református püspök

Címke: református püspök

Balog Zoltán a magyar Tartuffe

“Igaz, hogy tiltva van egynémely élvezet,
De alkudozni az Istennel is lehet.
Mert fontos a tudomány és a szükséglet hatása,
A lelkiismeret kellő kitágítása.
És igazolja majd legrosszabb tetteit
A cél szentsége és a buzgó tiszta hit”

Így beszél Tartuffe, a vallásos képmutatás utánozhatatlan hőse Moliére halhatatlan darabjában. Bár ő katolikus és Balog Zoltán református, de a képmutatás közös. Balog Zoltán egyengette Novák Katalin pályafutását az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol a képmutatás kötelező kűr volt hiszen Orbán Viktor épp azért hozta létre a mamut minisztériumot, hogy ki ne derüljön egyetlen “fölösleges forintot” sem kíván költeni sem az egészségügyre, sem az oktatásra sem a kultúrára sem pedig a szociális ügyekre, de ott a sport, amely jelentős költségvetésével elfedi a miniszterelnök valódi szándékát. Balog Zoltán miniszter mellett futott fel Novák Katalin, aki a családi ügyek minisztere lett.

Kettejük kapcsolatáról keringtek pletykák a minisztériumban, és ezekről tudomást szerzett nyilvánvalóan Orbán Viktor is, de a miniszterelnök ettől függetlenül államfővé tette
“a Fidesz emberi arcát.”

Balog Zoltánt utálják igazán a Fidesz vezérkarában is

Az ex miniszter a református egyházban csinált karriert, mindjárt első püspökké vált annak ellenére, hogy nem mindenben felelt meg a kritériumoknak. Orbán bizalmasának fontos feladat jutott: felszámolni a náci szimpatizáns tendenciákat a református egyházban. Ehhez a Németországban nevelkedett Balog Zoltán képmutatása tökéletesen megfelelő volt. Tanulmányait részben Tübingenben, Németország egyik leghíresebb egyetemén végezte.

Balog Zoltán aktívan lobbizott Novák Katalinnál a pedofil perben elítélt pedagógus kegyelmi kérvénye mellett. Ezért borzasztó dühösek rá a Fideszben, ahol az LMBTQ propaganda fő csapás iránynak számít azóta, hogy a gazdasági teljesítményekkel nemigen lehet dicsekedni. Egy erdélyi református püspök, Kató Béla hívta fel a figyelmet a pedofil perben elmarasztalt pedagógus ügyére, a pedagógus ugyanis Erdélyben született.

Miben bízhatott Balog Zoltán? Ugyanabban amiben Novák Katalin is: Rogán Antal információs rendszere tökéletesen zár. A rendszerben ugyanis az az igazán lényeges és fontos, ami nem jelenik meg a médiában. Ezért van parancsuralom Rogán Tóni rendszerében, de már József Attila is jelezte:

”a törvény szövedéke fölfeslik valahol.”

Balog Zoltán személyében a rendszer képmutatása nyilvánvalóvá vált, de Orbán Viktor rendszere már túlélt hasonlót: a sziklaszilárd nemzeti alkotmány megalkotója, Szájer József is pedofil ügybe keveredett Bécsben még a kilencvenes években. Pataky Etelka, akkori magyar nagykövet kimentette az előzetesből a fideszes honatyát, akit Brüsszelbe száműzött, mert ott senkit sem érdekelt, hogy Szájer József a saját nemét kedveli. Szájer írta bele az alkotmányba a melegekre nézve hátrányos részeket, majd lebukott amikor egy homoerotikus buliból úgy próbált menekülni, hogy az ereszcsatornán függeszkedve távozott. Lefülelték mire lemondott.

“Ez nem fér bele a mi értékrendünkbe”

– deklarálta Orbán Viktor. Mi nem fér bele? Az, hogy Szájer József a saját neme iránt érdeklődik vagy az, hogy lebukott? Vagy esetleg az a képmutatás, hogy Orbán Viktor, aki évtizedek óta tudott barátja hajlamairól, vele íratta meg a melegek számára hátrányos mondatokat, melyeket azután Brüsszel kifogásolt?

A képmutatás Orbán Viktor rendszerének alapja, ezt jól tudják a választópolgárok is, de amíg fizetni tudott addig rá szavaztak. Most viszont a miniszterelnöknek egy vasa sincs azon felül, amit rokonai, barátai és ügyfelei lenyúlnak.

Ingyen viszont Orbán Viktor képmutatását sem viselik el sokáig …

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK