Kezdőlap Címkék Radivics püspök

Címke: Radivics püspök

A korona vírusban elhunyt püspök holttestét csókolgatták

Radovics montenegrói ortodox püspököt vasárnap temették el Podgoricában. Montenegro fővárosában ezrek vettek búcsút a főpaptól megcsókolva annak holttestét, melyet nyitott koporsóban őriztek a gyász szertartás során. Radovics püspök úgy kapta meg a vírusfertőzést, hogy aktívan részt vett a választási kampányban, ahol a hatalommal szemben álló konzervatív erőket támogatta.

Maszk nélkül

Jóformán senki sem viselt maszkot a temetés idején. A hívőket ugyan felszólították az egészségügyi hatóságok, hogy viseljenek maszkot, és semmiképp se csókolják meg a vírusfertőzött püspök kezét vagy homlokát, de a résztvevők nem vették komolyan a figyelmeztetést.

A temetést irányító szerb ortodox főpap elutasította a hatóságok felhívását és arra buzdította a hívőket, hogy ne tartsák be a vírus szabályokat, melyek korlátozzák a hit gyakorlást is.

Dukanovic elnök ellenfele volt a főpap

Míg Dukanovic elszakította Montenegrót Jugoszláviától, és beléptette a NATO-ba, addig Amfilohije Radovics püspök orosz barát húrokat pengetett, és híve volt Szerbia és Montenegro szövetségének. A főpap elszántan küzdött az elzárás ellen. A félmilliós kis balkáni államban eddig több mint 300 halálos áldozatot követelt a korona vírus.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK