Kezdőlap Címkék Operett Színház

Címke: Operett Színház

Reagált Kerényi Miklós Gábor a zaklatási vádra

9

A rendezőt, az Operettszínház volt igazgatóját, mostani művészeti vezetőjét Kalmár Péter vádolta meg szexuális zaklatással és hatalmi visszaéléssel.

Először a Bors írt arról, hogy újabb nagy név keveredhet színházi berkekben szexuális zaklatási botrányba Marton László után, akinek már tíz áldozata szólalt meg. Ezt a cikket osztotta meg nyilvános Facebook-oldalán Kalmár Péter rendező, és az egyik kommentben felesége meg is nevezte az érintetett: Kerényi Miklós Gábort.

Ezután Kalmár Péter hosszú blogposztot írt arról, amelyben

Kerényit rendkívül súlyos vádakkal illette:

hatalmi visszaéléssel, és főleg férfiakkal szemben elkövetett szexuális zaklatással.

Kerényi erre reagált most röviden: a kormánypárti publicistát, Bayer Zsoltot hívta fel, aki a blogján írt erről.

Kerényi azt mondta neki: semmi nem igaz Kalmár Péter vádjaiból.

A Facebookon egy nyilatkozatot is közzétett, azt viszont nem közölhetjük, mert felhasználását csak a közösségi médiában engedélyezte. Mindenesetre rágalomhadjáratról ír benne, és perre készül.

Így most már Kalmár Péteréken a sor: súlyos vádjaikat valahogyan bizonyítaniuk kell, különben azok valóban csak rágalmak maradnak.

A zaklatás-cunami újabb fejezete

1

Kerényi Miklós Gábor rendező a megcélzott főszereplője a legújabb zaklatási történetnek. Egyelőre csak a szintén rendező Kalmár Péter Kerényi fiának írt „leveléből” értesülhettünk a nagyon súlyos vádakról: kisfiúk, fiatal művészek szexuális zaklatásáról, zsarolásáról, művészek, egész művészcsoportok nyilvános megalázásáról.

Az egész a múlt hét végén kezdődött, amikor Kalmár Péter nyilvános Facebook oldalán megosztotta a Borsonline „Robbanás előtt a másik színházi botrány: a szakma már tudja, ki a következő” című cikkét. A sok hozzászóló közül az egyik (Tallos Andrea, egyébként Kalmár volt felesége/élettársa) meg is nevezi az illetőt: Kerényi Miklós Gábor, az Operett Színház volt igazgatója.

A Facebook közösségi médiumon zajló hozzászólás zűrzavarból annyit lehet kihámozni, hogy a „bennfentesek” szerint

nagyon súlyos dolgok történhettek a könnyű műfajnak színhelyt adó színfalak között.

Kívülállóknak is több támponttal szolgált Kalmár Péter (egyébként saját maga közzétett) „levele”, amelyet a Kerényi egyik fiának címzett. Ebben, egyebek között ezt írja:

„Hol vannak ezek a szexuális visszaélések azokhoz képest, amik most fognak felszínre kerülni?”

Majd a folytatásban:

„Apád egy – kétségtelenül sikeres – rendszert működtet immár közel 18 éve, azonban a csillogó, flitteres operett-világhoz, a szárazjégtől és lézerfényektől vibráló musical-színpadhoz rengeteg könny, lelki és szexuális megaláztatás, abúzus, verbális és fizikai bántalmazás tapad.”

A „levélben” Kalmár több szexuális zaklatási esetről ír, de olyanokról is, hogy szerinte a rendező, volt színházigazgató több száz ember előtt szándékosan alázott meg másokat.

A Független Hírügynökség igyekezett érdeklődni az érintettnél,

de a telefont nem vette fel. Reakciónak csak a kommunikációs tanácsadóként magát aláíró Lencsó Rita felszólítása számít. Ezt az a Tallos Andrea tette közzé, aki elsőként nevezte meg Kerényi Miklós Gábort. Ebben Lencsó felszólítja Tallost, hogy tartózkodjon a Kerényi Miklós Gábor urat rágalmazó kommentektől. Ellenkező esetben, tehát, ha nem távolítja el azonnal a „rágalmazó kommenteket”, akkor „a becsület csorbítására irányuló utalásának büntetőjogi következményeit viselnie kell”.

Mellékszál, de Lencsó Ritáról tudni kell, hogy neve akkor vált szélesebb körben is ismertté, amikor az ügyészség megrovásban részesítette, amiért a Médiaszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közérdekű adatokat zárt el az atlatszo.hu tényfeltáró médium munkatársaitól. A 24.hu írta: Az ügyészség szerint Lencsó (akkor az MTVA sajtófőnöke) felelősségi körébe tartozott volna, hogy az MTVA végre hajtsa azt a korábban már jogerőssé vált bírósági végzést, ami alapján ki kellett volna adni többek között a Marslakók című televíziós sorozatra vonatkozó műsorgyártói szerződéseket.

Lencsó egyébként 1999 és 2002 között, az első Orbán-kormány ideje alatt sajtótitkár volt a Miniszterelnöki Hivatalban. Színházi berkekből származó információk szerint,

Kerényi is sikeresen lobbizgatott az Orbán-kormánynál.

A Kerényi-ügy még csak a kezdeteknél tart és egyelőre csak a „vádlók” álláspontja ismeretes, de tekintettel a szexuális zaklatások okozta közhangulatnak, nem kétséges, hogy folyt. köv.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!