Kezdőlap Címkék Neymar

Címke: neymar

Neymar a Puma arca lett

A brazil világsztár, akit első Puma cipős mérkőzésén kiállítottak, 13 éves kora óta a Nike egyik szépreményű kliense volt …

105 millió dolláros szerződés fűzte a brazil csodacsatárt a Nike-hoz, amellyel augusztusban szakított. A Puma semmit sem közölt az új szerződésről: sem összeget sem pedig dátumot nem említett. Maga Neymar is igen szűkszavú volt: “szerettem volna olyan futball legendákat követni mint Pelé, Maradona vagy Cruyff.”

A párizsi Les Echos szerint az új szerződés valószínűleg éppúgy 105 millió dollár körül lehet mint a Nike-val megszakított egyezség. Akkor miért váltott Neymar ?

A Pumanál ő a király

“Az egyik adunk az, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek”- nyilatkozta a Puma franciaországi főnöke. A Nike-nak sok sztárja van, a Pumanál viszont a 28 éves brazil csatár egyedül villoghat.

A Nike-val sem szakadt meg teljesen a kapcsolat hiszen továbbra is ők szállítják a mezeket a Paris Saint Germainnek. Manapság már egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy futballista mezét és cipőjét más cég szállítja – írja ezzel kapcsolatban a Les Echos. A francia gazdasági lap szerint még az is elképzelhető, hogy nem is maga Neymar döntött hanem a Nike! A jövőbe tekintő amerikai óriás ugyanis leigazolta az egykori csodagyereket, Kylian Mbappé-t, aki szintén a Paris Saint Germainben játszik.

A Puma sem kötött rossz üzletet, mert Neymar népszerűsége globális vagyis éppúgy a cég arca lehet mint egykor Usain Bolt, aki 2017-ben visszavonult.

151 millió követő az Instagramon

Ennyivel dicsekedhet Neymar. Ez jóval több mint azoké a francia válogatott futballistáké, akik a Puma csapatába tartoznak: Olivier Giroud vagy Antoine Griezmann sokkal kevésbé ismert a világban mint Neymar.

“A brazil csatár egy ikon, akivel el tudunk adni nemcsak sport felszereléseket , de egy egész életformát is” – fogalmazta meg a német cég párizsi embere, aki megszerezte Neymart a Pumanak.

Futball szenzáció: Zidane visszatért a Real Madridhoz

0

2022-ig szól Zinedine Zidane új szerződése a Real Madrid csapatához, amely egy csúfos vereséget követően kiesett a Bajnokok Ligájából / az Ajax Amsterdam 4-1 re győzött a királyi gárda ellen/.

Korábban Zinedine Zidane irányításával háromszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madrid. Csaknem tíz hónappal ezelőtt meglepetést keltett, hogy Zidane felállt a kispadról a Real Madrid csapatánál, ahol pedig remek volt a kapcsolata Florentino Perez elnökkel és a játékosokkal. Dehát a csapat ásza, Cristiano Ronaldo leszerződött Itáliába a Juventus csapatához. Zinedine Zidane tudta: nélküle nem megy!

1998-ban nyerte meg a futball világbajnokságot Zinedine Zidane. Aki most a legutóbbi világbajnokság sztárját, Mbappét akarja megszerezni a Real Madridnak. Mbappé a Paris Saint Germain sztárja. A francia csapat – meglepetésre – szintén kiesett a Bajnokok Ligájából. Mbappé ennek ellenére közölte: marad a párizsi csapatnál a vereség ellenére is. Zinedine Zidane-nak mindenképp csatár sztárra van szüksége, aki pótolni tudja Cristiano Ronaldo-t. Szóba jöhet még a brazil Neymar…

Zidane-nak van ideje hiszen a szerződése 2022-ig szól. Kedden már meg is kezdi az edzéseket. A lakással nincsen gondja, mert el sem költözött Madridból! Mint aki számított rá, hogy végülis visszahívják. A csúfos vereség után ez is történt. 48 órás gondolkodási időt kért Florentino Perez elnöktől. A hétvégén gondolkodott, majd döntött : visszatér a Real Madrid kispadjára! A kabil kis srác, aki Marseille-ben a grundon kezdte a focit, most újra elfoglalhatja annak a csapatnak a vezető edzői posztját, mely már mindent elért. De a Real Madrid most gödörben van, elsősorban Zinedine Zidane-on múlik : mikor teljesít újra úgy a csapat mint amikor korábban ő irányította és háromszor is nyert a Bajnokok Ligájában…

Miért fetrengenek annyit a focisták?

0

A foci vb kapcsán is sokat lehetett a színészkedésről beszélni. Több kutatás is vizsgálta már, miért szimulálnak olyan sokszor a focisták, és érdekes eredményekre jutottak. Tudta például, hogy minél közelebb van a bíró egy színészkedő focistához, annál valószínűbb, hogy hisz neki? És hogy az állatvilágban is találni példákat hasonló megtévesztésre?

A brazil Neymar volt a foci vb egyik legnagyobb sztárja, még akkor is, ha csapata kiesett a negyeddöntőben. Vele kapcsolatban mégsem elsősorban a góljairól vagy a látványos cseleiről beszélnek sokat, hanem arról, hogy mennyit színészkedett és fetrengett. Ki is számolták:

öt meccsen összesen körülbelül negyedórát töltött a földön.

Tény persze, hogy ellene szabálytalankodtak a legtöbbet, a FIFA statisztikái szerint meccsenként átlagban több mint ötször, de sokszor alaposan rájátszott ezekre az esetekre. Olyannyira, hogy mém is lett belőle:

https://twitter.com/JWriting_/status/1012691007807213569

Arról is egymás után készültek a videók, hogy gyerekek hogyan utánozzák:

A „neymaring” szinte már fogalommá vált:

https://www.facebook.com/grassrootgoals/videos/1662661667184835/

Persze nem ő volt az egyetlen, aki a vb-n látványosan színészkedett. A brutális szabálytalanságairól hírhedt portugál Pepe sem először mutatta meg ezt az oldalát, amikor némi vállveregetéstől összeesett:

Az iráni Ramin Rezaeian talán még mindig forog:

https://twitter.com/Malou_Pr/status/1007671122945544193

A portugál Cristiano Ronaldo pedig rengeteg tapasztalatot szerzett korábban is a színészkedésben, a vb-n azonban új szintre lépett: miután látványosan feldobta magát, még azt is kérte, hogy a bíró nézze meg videón, mi történt:

Na de miért színészkednek ennyit a focisták? Erre a kérdésre több kutató, viselkedéspszichológus is keresett már választ. A Vox összeállítása szerint közülük többen egy olyan taktikának írják le a színészkedést a focipályán, amellyel

kritikus helyzetben előnyt tudnak szerezni.

Más, több gólt, pontot hozó sportágakhoz képest ugyanis a fociban kiemelt jelentősége van egy-egy gólnak, így például egy színészkedéssel szerzett büntető, vagy akár kiállítás is nagyobb előnyhöz juttathat egy csapatot, mint például kosárlabdában.

A színészkedés komoly indulatokat is kiválthat.
Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

A kutatók szerint egyébként a színészkedő focisták olyan mintákat követnek, amelyekre az állatvilágban is vannak példák. A vándorrákok mondjuk pont az ellenkezőjét szokták színlelni egy-egy sérülésnél, mint a focisták, vagyis azt, hogy nem komoly a baj, különben célponttá válnának, de a cél itt is az, hogy a színészkedéssel előnyhöz jussanak.

Vagyis

a megtévesztés arra jó, hogy tulajdonképp minimális erőfeszítéssel jelentős előnyhöz jusson valaki.

Azt is vizsgálták már, hogy a fetrengés mikor milyen eredménnyel jár. Egy ausztrál kutatócsoport azt találta, hogy, kicsit talán furcsa módon, minél közelebb van a bíró egy színészkedő focistához, annál valószínűbb, hogy hisz neki. Ugyanakkor viszont annak a valószínűsége is megnő, hogy sárga lapot ad a megtévesztésért. Önmegerősítő hatást is találtak: minél többször hitt a bíró egy-egy fetrengő focistának, annál többször próbálkoztak azzal, hogy megtévesszék.

Neymarnak mindig nagyon fáj.
Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Az is kiderült, hogy átlagosan kétszer annyit színészkednek a focisták döntetlen állásnál, és sokkal kevesebb a példa az időhúzó fetrengésre.

A kutatások szerint

a focisták akkor színészkednek igazán, ha a lehetséges előnyök felülmúlják az esetleges kockázatot.

Ezért jó ötletnek tűnt, hogy sárga lappal kell büntetni a színészkedést a focipályán, eredménye mégsem lett, ugyanis a bírók lelkivilágát is figyelembe kell venni: egyik sem akar hibázni, és esetleg elnézni egy sérülést, ezért elég óvatosak és hajlamosak hinni a komoly fájdalmat mutató focistának.

Az egyik sokszoros amerikai válogatott focista, Alexi Lalas az AP-nek úgy fogalmazott, hogy a színészkedés egyfajta képesség,

van, aki jól csinálja, van, aki rosszul.

Az viszont biztos, hogy, ha másban nem is, a szimulálásban a magyar NB1-ben játszók is abszolút a világ élvonalában tartoznak. A videotonos Danko Lazovics fetrengését ugyanis kevesen tudnák utánozni:

Borítókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Meglepetéseredmények a vb negyedik napján

0

Balhésra sikerült az első mérkőzés vasárnap az oroszországi futball vb-n: Szerbia és Costa Rica találkozóján még lökdösődés is volt, a szerbek 1-0-ra nyertek. Két világbajnok is bemutatkozott a tornán, de meglepetésre egyik csapat sem tudott nyerni. A címvédő németek a kifejezetten jól játszó mexikóiaktól kaptak ki egy góllal, a brazilok pedig csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek a svájciakkal.

 

Nem hozott különösebben szép játékot a vasárnapi első meccs, de sokszor kifejezetten izgalmas volt az E csoport első találkozója Szerbia és Costa Rica között. A mérkőzés első felében egyértelműen a szerbek domináltak, de összességében mindkét oldalon számos hatalmas helyzet volt, viszont az egyetlen gólt végül a szerbek rúgták az 56. percben. Mitrovic buktatása után Aleksandar Kolarov végezhetett el szabadrúgást, amelyet olyan tökéletesen csavart el a perui sorfal mellett, és akkora erő volt benne, hogy az egyébként kifejezetten jó formában védő Keylor Navasnak esélye sem volt. A meccs végére a Costa Rica-i válogatott is felpörgött, de egyre kevésbé a játékról szólt a mérkőzés: még egy kisebb balhé is kialakult az oldalvonal mellett a hosszabbításban. Matic veszett össze a Costa Rica-i kispaddal a labdán, a bírónak kellett közbeavatkoznia. Végül a 97. percben fújták le a meccset, mert

a hosszabbításban még videózni is kellett:

Aleksandar Prijović hátrafelé nyúlva megütött egy perui játékost, a megmozdulás sárga lapot ért, pedig még a piros is benne volt.

Előzetesen is a Németország-Mexikó meccs ígérkezett a legérdekesebbnek vasárnap, és a mexikóiaknak sikerült is meglepniük a németeket. Végül nemcsak partnerei voltak a világbajnoki címvédőnek, hanem teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben hatalmas iramban támadtak, és sikerült is megszerezniük a vezetést a 35. percben, miután a németek támadás közben elveszítették a labdát. Hernández önzetlen passzából Lozano rúgott gólt, miután teljesen állva hagyta védőjét. Pár perccel később Tony Kross szabadrúgása a kapufán csattant, és hiába támadtak a németek, nem tudtak egyenlíteni.

A második félidőben lelassult az iram, mert a mexikóiak egyre jobban átengedték a területet a németeknek, és a cserékkel is átálltak inkább a védekező játékra. (Ha már cserék: pályára lépett az a Rafael Márquez is, aki ötödik világbajnokságán kapott lehetőséget, ezzel beállítva Antonio Carbajalhoz és Lothar Matthäus rekordját.) A németek képtelenek voltak áttörni a mexikói védőkön, vagy ha mégis sikerült, a remek formában védő Guillermo Ochoa akadályozta meg a gólszerzést. A mexikóiak hősiesen állták az egyre erősödő nyomást, és több kontrából még helyzeteket is ki tudtak alakítani.

A világbajnokok mintha kicsit el is vesztették volna a türelmüket:

a 83. percben Thomas Müller kapott sárgát, mert lerántott egy meglóduló mexikóit, egy perccel később Mats Hummels rúgta fel ellenfelét, ami szintén sárgát ért. A három perces hosszabbításban már nagyon tanácstalannak tűntek a németek, pedig az utolsó percre még Neuer is előrement egy szögletrúgáshoz. Végül némi szerencsével – Brandt a hosszabbításban még lőtt egy kapufát – a mexikóiaknak sikerült megtartani az eredményt. Ez az eredmény a vb egyik legnagyobb meglepetése eddig, amit elképesztő örömmámorban ünnepelt a rengeteg mexikói szurkoló a Luzsnyiki Stadionban. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint a vereség oka az volt, hogy

a német csapat nem azon a szinten játszott, ahogy általában szokott.

Neymar is pályára lépett az E csoporban játszott Brazília – Svájc mérkõzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)

Az E csoport második vasárnapi meccsén Brazília és Svájc játszott egymással. A sérüléséből felépült Neymarral felálló brazilok papírforma szerint uralták a játékot, és még csak nem is erőltették meg nagyon magukat az első játékrészben. Philippe Coutinho a 20. percben egy szép szabadrúgásból megszerezte a vezetést, azután az ötszörös világbajnokok őrizték a vezetést, a svájciak pedig sokszor csak tanácstalanul gurigáztak a saját térfelükön. Emiatt egy-két helyzetet és szép megmozdulást leszámítva kifejezetten unalmasra sikerült az első 45 perc.

A második félidőben gyorsan jött a svájci egyenlítés, és ennek köszönhetően fel is pörgött a meccs. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, bár az egyenlítéstől felocsúdott brazilok azért jóval többet támadtak. Főleg az utolsó néhány percben és az öt perces hosszabbításban, ami jól mutatja, hogy

mennyire későn ébredtek fel.

A svájciak azonban higgadtan játszottak, és Sommer kapus is magabiztosan fogott mindent, amit kellett. Neymar, Firmino és Miranda is eldönthette volna a meccset az utolsó percekben. A 96. percben pedig Neymar szabadrúgása után Renato Augosto lövését a gólvonalról rúgta ki a remek formában játszót Schär, így maradt a döntetlen.

Neymar vasárnap játszik először

0

Megérkezett Barcelonába Neymar 222 milliós vételára, ezzel elhárult az akadály: a brazil csatár pályára léphet vasárnap a Guingamp ellen a PSG színeiben.

Az FC Barcelona hozzájárult Neymar átigazolásához a francia Paris-Saint-Germainhez, miután megkapta a neki járó 222 millió eurót.

A nemzetközi igazolás kiadása elengedhetetlen feltétele annak, hogy véglegesítsék Neymar szerződését a PSG-nél.

Az iratnak szombat éjfélig kellett eljutnia a francia profi ligához, hogy a brazil támadó játszhasson vasárnap este a Guingamp ellen, de a spanyol liga már pénteken továbbította a papírt.

Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Neymar képviselői múlt csütörtökön jelentek meg a barcelonai klubnál, és közölték, hogy a játékos nevében kifizetik a 222 milliós kivásárlási összeget, ami egyoldalúan megszüntette a két fél közötti szerződést. A futballista még aznap este aláírta öt évre szóló szerződését a PSG-hez, de a francia bajnokság múlt hétvégi nyitányán még nem léphetett pályára.

MTI/FüHü

Nem adták le Neymar papírjait, nem játszhat a nyitányon

0

A rekordösszegű átigazolással megvett Neymar nem léphet pályára a francia bajnokság nyitó fordulójában, mert új csapata, a Paris Saint-Germain nem adta le az átigazolásával kapcsolatos iratokat.

A brazil Neymar nem játszhat a francia labdarúgó-bajnokság első fordulójában új csapatában, a Paris Saint-Germainben az Amiens-nel szembeni szombat délutáni meccsen. Francia információk szerint

a PSG elfelejtette időben dokumentálni vadonatúj szerzeményének átigazolását.

Ehhez éjfélig kellett volna a szükséges papírokat benyújtania a francia szövetséghez.

Készen állok arra, hogy már holnap játsszak – nyilatkozta pénteki ünnepélyes bemutatásán a spanyol klubcsapatát, az FC Barcelonát elhagyó, s a PSG-hez öt évre aláíró 25 esztendős Neymar, akiért világcsúcs 222 millió eurót (67,6 milliárd forint) fizetett a párizsi klub.

Elszálltak a futballista-vételárak

0

Bő másfél évtized alatt megháromszorozódtak az átigazolási csúcsdíjak a nemzetközi labdarúgásban. Jelenleg Neymar a világ eddigi legdrágább játékosa 222 millió eurós vételárával, amennyiért a Paris Saint-Germainhez szerződött az FC Barcelonától. Tizennyolc éve Zlatan Ibrahimovic vezette a listát kevesebb, mint 70 millió euróval.

A brazil csatár öt évre írt alá a francia PSG-hez. A 222 millió euróra az egész világ felkapta a fejét, többen elítélték a szerintük a valóságtól elrugaszkodott vételárat. A százmilliós álomhatárt korábban valószínűleg Gareth Bale lépte át 2013-ban (a hivatalos 94 milliós értéket sokan kétségbe vonták).

Neymar egyébként már első átigazolásakor is rekorder volt 83,5 millióval.

Az eddigi csúcsértékek a dpa német hírügynökség összeállítása nyomán.
Neymar (FC Barcelona – Paris Saint-Germain, 2017) 222 millió euró
Paul Pogba (Juventus-Manchester United, 2016) 105 millió
Gareth Bale (Tottenham Hotspur-Real Madrid, 2013) 94 millió (egyes források szerint 100 millió)
Cristiano Ronaldo (Manchester United-Real Madrid, 2009) 94 millió
Gonzalo Higuaín (SSC Napoli-Juventus, 2016) 90 millió
Romelo Lukaku (Everton-Manchester United, 2017) 85 millió
Neymar (FC Santos-FC Barcelona, 2013) 83,5 millió
Luis Suárez (FC Liverpool-FC Barcelona, 2014) 81 millió
James Rodríguez (AS Monaco-Real Madrid, 2014) 80 millió
Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg-Manchester City, 2015) 75 millió
Ángel di María (Real Madrid-Manchester United, 2014) 75 millió
Zinedine Zidane (Juventus-Real Madrid, 2001) 73,5 millió
Zlatan Ibrahimovic (Internazionale-FC Barcelona, 2009) 69,5 millió euró

MTI/FüHü

Neymar hivatalosan is a PSG-é

0

Az FC Barcelona bejelentette, hogy megszűnt a brazil Neymar szerződése, miután képviselői kifizették 222 millió eurós kivásárlási árát. Nem sokkal később a Paris St. Germain közölte, hogy szerződést kötöttek vele.

Hetek óta húzódott Neymar átigazolási ügye, ő maga végül szerda délelőtt közölte csapattársaival, hogy a Paris St. Germainhez szerződik. A Barcelona azonban bejelentette, hogy nem tárgyal eladásáról, így csak akkor távozhat, ha kifizetik a szerződésében szereplő kivásárlási árat.

Honlapján a csapat most azt közölte:

„Neymar képviselői személyesen jöttek el a klub irodájába, s a játékos nevében kifizették a 222 millió eurót, ami egyoldalúan megszüntette a két fél közötti szerződést.”

Azt is írják, hogy továbbítják az UEFA-hoz a tranzakció részleteit, hogy a szervezet dönthessen az ügy esetleges következményeiről.

Korábban a spanyol liga vezetői bejelentették, hogy az UEFA pénzügyi fair play szabályozására hivatkozva elutasítják, hogy a párizsi klub kifizesse az óriási összeget.

Nem sokkal a barcelonai bejelentés után a Paris St. Germain a honlapján közölte, hogy ötéves szerződést kötöttek Neymarral.

Ezzel

Neymar lett a világ legdrágább játékosa.

Egy Facebook-poszttal búcsúzott Barcelonától, amelyben többek között azt írta, hogy gyerekkori álma vált valóra, hogy a csapatban játszhatott, Lionel Messit minden idők legnagyobb játékosának tartja, de most új kihívásra van szüksége.

Neymar Jr.

La vida de un deportista se mueve por desafíos. Algunos son impuestos, otros son fruto de nuestras decisiones para mantener la luz que ilumina nuestra carrera, que es intensa, pero corta.El Barcelona ha sido más que un desafío, ha sido mi sueño de niño. Jugaba con aquellos cracks en el video juego. Llegué a Catalunya a los 21 años, lleno de desafíos. Recuerdo mis primeros días en el Club, compartiendo el vestuario con ídolos como Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets y otros con la expectativa de jugar en un Club que es “més que un club”. El FC Barcelona es una nación que representa a Catalunya!Tuve el honor de actuar con el mayor atleta que he visto en mi vida y estoy seguro que no veré a otro mejor, Leo Messi se convirtió en mi compañero, amigo dentro y fuera del terreno de juego. Orgulloso de jugar contigo. Te amo!Formé un ataque con Messi y Luis Suarez que ha quedado para la historia. He conquistado todo lo que un deportista puede conquistar. He vivido momentos inolvidables! Vivo en una ciudad que es más que una ciudad, es una patria. Amo Barcelona y Catalunya.Pero un deportista (YO) necesita desafíos.Y por segunda vez en mi vida le llevaré la contraria a mi papa.Papa, entiendo y respeto tu opinión, pero mi decisión está tomada, te pido que me apoyes como siempre lo has hecho.El Barcelona y Catalunya estarán siempre en mi corazón pero necesito nuevos desafíos.He aceptado la propuesta del PSG – Paris Saint-Germain para buscar nuevas conquistas y ayudar al Club a alcanzar los títulos que la afición espera. Me han presentado un plan de carrera osado y me veo preparado para este desafío.Agradezco el cariño de la maravillosa afición blaugrana y todo lo que he aprendido con los deportistas con quien he compartido vestuario.Asimismo siento en mi corazón que ha llegado el momento de irme. El PSG será mi nueva casa durante los próximos años y trabajaré para hacer honor a la confianza que depositan en mi futbol. Cuento mucho con el apoyo de todos. Aficionados que están conmigo desde 2009, de mis amigos, de los profesionales que me acompañan y de mi familia, que ha sufrido mucho con problemas que han ocurrido en este periodo de mi carrera y que hoy merecen paz.Es una decisión difícil, pero tomada con la madurez de mis 25 años.FC Barcelona , gràcies per tot!PSG, J'arrive!Que Dios nos bendiga y nos proteja!

Közzétette: Neymar Jr. – 2017. augusztus 3.

A francia elnök is szereti a focit

0

Emmanuel Macron francia államelnök gratulált a brazil Neymar megszerzéséhez a Paris Saint-Germain labdarúgóklub katari tulajdonosának, Nasszer al-Helaifinak. A liga blokkolja Neymar átigazolását

“Gratulálok! Úgy hallom, jó hírt kaptak” – mondta csütörtökön egy jótékonysági eseményen Macron, erre Al-Helaifi csak egy nagy mosollyal válaszolt. Bár az FC Barcelona csatárának nevét ki sem ejtették, a közösségi oldalakon és az egész francia médiában Neymarral azonosították a beszélgetés témáját, hiszen szerdán bejelentette, hogy szeretné elhagyni a katalán klubot.

A francia kormány közpénzügyi minisztere, Gérald Darmanin is örömét fejezte ki, amiért a fővárosi klub kifizeti Neymar világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát, és sajtóhírek szerint öt évre mintegy 550 millió eurós (167 milliárd forint) fizetést ad neki.

A közpénzekért felelős miniszterként örömmel veszem tudomásul az extra adóbevételt, amelyet Neymar Franciaországban fizet majd, ha csatlakozik a párizsi klubhoz. Jobb, ha egy ilyen futballista itt fizet adót, nem pedig máshol – nyilatkozta Darmanin.

A Le Figaro című napilap megpróbálta megbecsülni a csatár fizetésének adó- és társadalombiztosítási vonzatát, eszerint öt esztendő alatt összesen 300 millió euróval gyarapszik majd az államkassza.

A L’Équipe francia sportnapilap értesülése szerint a játékos szerdán Portóban már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, és csütörtökön (ma) megérkezik Párizsba, ahol aláírja a szerződését, pénteken pedig hivatalosan bemutatják.

A spanyol labdarúgó élvonal, a La Liga illetékesei nem fogadták el, hogy a Paris Saint-Germain kifizetné az FC Barcelona brazil támadójának, Neymarnak a 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát.

A Marca internetes kiadása szerint a Neymart képviselő ügyvédek csoportjának látogatásakor a pénzügyi fair play-szabályainak megsértése miatt tiltakoztak a liga vezetői.

A liga blokkolja Neymar átigazolását

“Nem ismerjük el a a PSG-től érkező pénzt” – nyilatkozott Javier Tabas ligaelnök az As című lapnak, amely úgy fogalmaz, hogy a liga blokkolja Neymar átigazolását.

Ugyanakkor ez nem jelenti automatikusan a szerződés meghiúsulását, ugyanis amennyiben a nemzetközi szövetség (FIFA) rábólint a klubváltásra, úgy a liga nem tehet semmit annak megakadályozására.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az európai szövetségnél (UEFA), amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play-szabályait, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát. Ám az UEFA szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

 

Neymar távozik a Barcelonától

0

A 25 éves brazil csatár szerda délelőtti edzésen közölte csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik.

A klub annyit hozott nyilvánosságra a történtekről, hogy a támadó jelezte csapattársainak: “az a szándéka, hogy távozik és máshol folytatja pályafutást, az edző pedig engedélyezte neki, hogy otthagyja az edzést”.

A nemzetközi sajtóban az elmúlt hetekben sok találgatás jelent meg Neymar jövőjéről, s több helyen megírták: a PSG kész kifizetni a brazil futballista 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát.

Neymar 2013 nyarán igazolt a Barcelonához, amelyben végig kulcsembernek számított. A 2016/17-es idényben 45 tétmeccsen 20 gólt szerzett és 27 gólpasszt adott. Szerződése 2021 nyaráig érvényes.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK