Kezdőlap Címkék Mentés

Címke: mentés

Élőben a mentésről

0

No comment…

ÉLŐ: Mentés a Dunán

ÉLŐ: Mentés a Dunán

Közzétette: atv.hu – 2019. június 3., hétfő

A fiúk fele már kijött a thaiföldi barlangból, a mentést holnap folytatják

0

“Ma van a nagy nap. A fiúk készen állnak minden kihívásra, és a kivezető út nagy része úszás nélkül megtehető – közölte a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn. A víz szintje napok óta most a legalacsonyabb, és az időjárás is kedvező. A mentés napokig eltarthat. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

17. 18. Ellentmondásosak a hírek, van ahol, négy, máshol hat megmentett gyereket emlegetnek. Az eltérés oka, hogy négyen már kijutottak, két fiú pedig olyan helyen van, ahol a száraz talajon, a saját lábukon sétálhatnak a barlang kijárata felé. Ami biztos: a mentést mára befejezték, és holnap folytatják.

15, 29. A legfrissebb hírek szerint négy fiút szerencsésen kimenekítettek a barlangból, ám a mentést mára befejezték. A terv az, hogy holnap folytatják és be is fejezik a barlangban rekedt fiatal futballisták mentését.

15. 04. A legújabb, hivatalos bejelentés szerint már négy fiút sikerült kiszabadítani a barlangból.

Ellentmondásos hírek érkeznek

14. 56. A CNN hírtelevízió szerint hamarosan újabb négy fiút hoznak ki a barlangból, szemtanúkra hivatkozva viszont azt írják, hogy már három fiát láttak kiszabadulni. A hírek azért is ellentmondásosak, mert mindenki próbál elsőként mondani valamit. Ami közös: mindenki reménykedik.

Két fiú már kiszabadult

14. 23. „Két gyerek már kiszabadukt a barlang fogságából, ők egy barlanghoz közeli kórházban vannak” – mondta Tossathep Boonthong, a Chiang Rai egészségügyi igazgatója.

Az elmúlt napok száraz időjárása miatt sokat apadt a víz szintje. A hatóságok nem szeretnék kockáztatni, hogy egy újabb monszuneső romba döntse terveiket, és rontsa a fiúk kijutási esélyeit.

A mentés

A mentés – amelyben 13 külföldi és öt thaiföldi búvár vesz részt – akár négy napig is eltarthat. A thaiföldi hatóságok várakozása szerint az első gyerek helyi idő szerint vasárnap este 9 órakor érheti el a barlang kijáratát. Minden fiút két-két búvár segít a körülbelül 4 kilométeres úton. A gyerekeket egyesével, szakaszosan indítják el.

Vasárnap sportbúvárok és mentőorvosok érkeztek a barlang szájához. A média munkatársainak közelben felállított táborát kiürítették, és az ott tartózkodó több mint ezer thaiföldi és külföldi újságírót elküldték azzal, hogy a fejleményekről később hivatalos sajtótájékoztatót tartanak.

A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában. Kimentésük veszélyes: egy búvár napokkal korábban életét vesztette a helyenként mennyezetig érő, sötét, zavaros vízben. A profi merülőknek is 5-6 órára van szükségük ahhoz, hogy megtegyék az utat a barlang szájától a csoport tartózkodási helyéig, a fiúk közül többen nem túl jó úszók.

20 embert kellett kimenteni a Balatonból

0

A vízirendőröknek kellett a viharos tóból kellett kimenteni őket.

A sonline.hu szerint fennakadt egy homokpadon egy vitorlás Balatonaliga és Balatonboglár előtt, az erős hullámzás miatt a vízirendőröknek kellett kimenteni őket. Badacsonynál az erős szél miatt leszakadtak egy hajó vitorlái. Zamárdinál szintén egy vitorlás kishajó vezetője kért segítséget, mert túl közel sodródott a parthoz és a vitorlás motorja is elromlott.

A Somogy megyei rendőrség szerint

“a mentések alatt másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balaton egész vízterületén”.

Ilyenkor tilos fürödni és csónakkal sem szabad a vízre menni (vitorláshajókkal igen).

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK