Kezdőlap Címkék Megmérgezték

Címke: megmérgezték

Putyin rendszerében az újságíró fogyóeszköz: újabb gyanús halál Oroszországban

Valószínűleg megmérgezték Zoja Konovalovát és férjét, akiket holtan találtak Krasznodarban. Zoja Konovalova egy állami televíziós csatorna internetes részlegének főnökasszonya volt, és Putyin hűséges hívének látszott. Néhány napja egy másik orosz újságíró holttestét találták meg egy autópálya mellett. Alekszandr Rübin halálának okát nem közölték.

Anna Csareva furcsa tüneteket produkált a halála előtt majd hirtelen meg is halt – valószínűleg őt is megmérgezték. Sztálin idejében az állambiztonsági szolgálat vegykonyhát hozott létre, melyet azóta sem szüntettek meg. A Novicsok idegméreggel próbálta meg eltenni láb alól Nagy Britanniában az orosz hírszerzés híres árulóját, aki 100 ezer dollárért eladta az egész hálózatot a briteknek és az amerikaiaknak. Az ezredest és a lányát nem sikerült eltenni láb alól Nagy Britanniában, de ők azóta is védőőrizet alatt állnak.

Amióta megindult Putyin agressziója Ukrajna ellen megsokasodtak a furcsa halálesetek Oroszországban.

Putyin példát statuál

Az orosz elnök rendszere távolról sem sebezhetetlen, jól megmutatta ezt a Prigozsin lázadás amikor Moszkva felé meneteltek a Wagner zsoldos hadsereg katonái, akiket senki sem sietett megállítani. Putyin eltűnt a nyilvánosság elől, és csak azután került elő, hogy Nyikolaj Patrusev tábornok megállapodott Prigozsinnal a lázadás lezárásáról. Nyikolaj Patrusev tábornok volt Putyin utóda az FSZB élén, és jelenleg a majd mindenható Nemzetvédelmi Tanács titkára. Az FSZB ma is közvetlenül az ő ellenőrzése alatt áll. A gyilkosságokat Putyin rendeli el, de Patrusev a végrehajtói, aki mindig gondoskodik arról, hogy a gyilkosságok megfélemlítőek legyenek. Emiatt van az, hogy családtagokat is ölnek: az újságírónő férje is a hullaházba került. Korábban még gyerekek is voltak az áldozatok között, ezeket a rémes akciókat családirtásnak állította be a szigorúan ellenőrzött orosz sajtó: “a családfő lemészárolta családját!“ Miért? Ezt éppúgy nem illet megkérdezni mint 1951-ben amikor Magyarországon Zöld Sándor belügyminiszter végzett saját családjával és saját magával is.

Moszkvában állítólag Patrusev tábornok találta ki az orosz Windows programot: az áldozatok kiesnek az ablakon. A főpróba a Covid járvány idején volt amikor a káoszt kritizáló orvosok estek ki az ablakon. Putyin Ukrajna elleni agressziója óta elsősorban a hatalom emberei távoznak ily furcsa módon az élők sorából. A leghíresebb eset ebből a szempontból a Lukoil olaj óriás igazgató tanácsának elnöke volt, aki egy kórház hatodik emeleti ablakából zuhant ki. Az angol lapok meg is írták, hogy miért. A brit hírszerzés tőle szerzett meg egy listát arról, hogy Putyin kiket finanszíroz Nyugaton. A brit hírszerzés átadta a listát az amerikaiaknak, akik meg is kezdték Putyin embereinek levadászását. Orbán Viktor megbízásából a washingtoni magyar nagykövetség is érdeklődött a listáról, de állítólag azt a választ kapták: egyelőre magyar nevet nem találtunk Putyin listáján…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK