Kezdőlap Címkék Magyar állampolgár

Címke: magyar állampolgár

Magyar állampolgár randalírozott Újvidéken (videó)

0

Újvidéken letartóztatták a 36 éves V. Z. magyar állampolgárt általános veszélyeztetés és minősített rablás alapos gyanúja miatt. V. Z. november 23-án Újvidéken a Stražilov utcában téglákat dobált a járókelőkre és a személygépkocsikra. A gyanú szerint ezt megelőzően betört a kiszácsi temető kápolnájába, onnan pedig ellopott egy faliórát és egy lámpát, valamint összetörte a berendezés egy részét.

Közzétette: Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz – 2018. november 23., péntek

A szerbiai készenléti rendőrségnek múlt pénteken délelőtt tizenegy óra tájban sikerült lehoznia azt a férfit, aki reggel óta téglákat dobált a járókelőkre a magasból egy Újvidék központjában lévő épület tetejéről. Erről a 021.rs számolt be. A portál értesülései szerint a férfi külföldi állampolgár (utóbb kiderült: magyar), az indítéka pedig egyelőre ismeretlen. A rendőrség miután elfogta, a pszichiátriára szállította a férfit.

Ljiljana Popara, az épület házmestere a 021-nek elmondta, nem tudja ki ez a férfi, és azt állítja, soha nem látták még őt. A munkások, akiket a tető javításával bíztak meg úgy nyilatkoztak, hogy reggel megjelent egy férfi, ordítozott és elkezdett téglákat dobálni, ők pedig elhagyták az épületet és kihívták a rendőrséget.

90 ezer új magyar állampolgár lehet Kárpátalján

0

Viktor Baloga befolyásos kárpátaljai politikus egy tv-interjúban elárulta, hogy szerinte hány magyar állampolgár él Kárpátalján. Hozzáfűzte: Kárpátalján nem volt, nincs és nem is lesz szeparatista hangulat.

A politikus úgy számol, hogy 90 ezer olyan ukrán állampolgár lehet a vidéken, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal is. Pesszimistább becslések szerint is minimum 70 ezren lehetnek, tette hozzá. Kifejtette, a kárpátaljai magyarok döntő többsége már felvette az anyaországának az állampolgárságát. Hozzátettet azt is, hogy a magyar kormány azzal érvel a jelenség kapcsán, hogy a Kárpátalján élő, magyar gyökerekkel rendelkezők folyamodtak állampolgárságért, és azt nem a magyar állam osztogatta csak úgy.

Beszélt arról is, hogy Kárpátalján nem volt, nincs és nem is lesz szeparatista hangulat. Ilyentől senkinek sem kell félnie, az biztos, mondotta a parlamenti képviselő, aki korábban szinte teljhatalommal rendelkezett Kárpátalján, de amióta Petro Porosenko az elnök, meggyengült a befolyása, bár az is igaz, minden egyes önkormányzatban ott vannak a hozzá hű képviselők, csak jelenleg nincsenek helyzetbe hozva, de ismerve az ukrajnai, kárpátaljai viszonyokat, ez bármikor megváltozhat.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK