Kezdőlap Címkék Maginfláció

Címke: maginfláció

Az infláció csökkent, de…

5,5%-os inflációt mért a statisztikai hivatal decemberben novemberhez képest, és ez igen jó eredménynek számít, ha igaz. Csakhogy a maginfláció még mindig magas, és a 2023-as infláció összességében 17,6%-os volt tavaly. 

Leginkább a cukor ára emelkedett – 42,1%, a csokoládé és a kakaó 17,2%-kal lett drágább. Az élelmiszerek összességükben 25%-kal drágultak 2023-ban egy olyan országban, amely évszázadok óta exportál agrár termékeket! A háztartási energia 22%-kal drágult annak ellenére, hogy Putyin megígérte Orbán Viktornak nem sokkal az ukrajnai agresszió előtt, hogy “a baráti államok olcsóbban kapják a földgázt Oroszországból. ”Magyarország nem számít baráti államnak Moszkvában, mert szinte minden szankciót megszavaz Oroszország ellen miközben Orbán Viktort Putyin bábjának tartják Washingtonban és Brüsszelben.

A fogyasztói árak 2023-ban a nyugdíjas háztartásokban 18%-kal nőttek.

Mire elég a 6%-os nyugdíj emelés?

Orbán Viktor ezt büszkén jelentette be újra, de nagy kérdés, hogy a nyugdíjas társadalom kijut-e ezzel abból a gödörből ahova a tavalyi infláció taszította.

Az élelmiszerárak csökkenésnek indultak a statisztikai hivatal számításai szerint, de ez az állítás aligha felel meg a nyugdíjas társadalom tapasztalatainak.

Az energiaköltségek továbbra is magasak különösen, ha valaki átlépi az elég alacsonyan megszabott rezsivédelmi határt. Hírek szerint az Orbán kormány azt fontolgatja, hogy az önkormányzati és európai választások előtt jelenti be a rezsiköltségek csökkentését, hogy ellensúlyozza az életszínvonal visszaesést, melyet az egész magyar társadalom megérzett az infláció következtében. Kivéve persze Orbán Viktor rokonait, barátait és üzletfeleit, akik az inflációt ki tudták használni vagyonuk gyarapítására. Mészáros Lőrinc újra a leggazdagabb magyar lett csekély 150 milliárd forinttal növelve vagyonát. Tiborcz István, a miniszterelnök veje is bekerült a leggazdagabb ötven magyar közé csekély 75 milliárd forintos vagyonnal.

A kínos kontraszt a lojális elit és a lakosság többsége között persze nem nagyon derülhet ki hiszen a Rogán Tóni által vezényelt kormánypárti sajtó gondoskodik arról, hogy csak a hatalomnak kedves információk jussanak el a szavazók millióihoz.

Akik siralmas helyzetükben újra leszavazhatnak Orbán Viktorra, aki

“megmentette őket attól az inflációtól”,

melyet jórészt ő maga okozott.

A 2022-es választások 1500 milliárd forintos extra kiadását így szedte vissza Orbán Viktor, aki úgy gazdagodik, hogy közben fogyasztás tekintetében Magyarország az utolsó előtti helyre került az Európai Unióban. Korrupció tekintetében ugyanígy állunk – ez az immár tizennegyedik éve tartó nemzeti együttműködési rendszer szánalmas mérlege.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK