Kezdőlap Címkék Lipcse

Címke: lipcse

Egyes génváltozatok csökkentik a Covid 19 által okozott halál kockázatát

Az európaiak körülbelül tíz százaléka rendelkezik olyan génvváltozattal, amely aktiválja az immunsejteket a Sars-CoV-2 ellen és így védelmet nyújt a halálos Covid-lefolyások ellen – ezt állapította meg a Duisburg-Essen Egyetem (UDE) kutatócsoportja.

A Duisburg-Essen Egyetem egyik kutatócsoportja 2020. március 11. és 2021. június 30. között 1570 coviddal fertőzött betegen folytatott vizsgálat eredményét tette közre a »Frontiers in Genetics« folyóiratban.

GNB3: A gén befolyásolja az immunrendszer T-sejtes válaszát

Európában a lakosság mintegy tíz százalékában található meg  a »GNB3 TT« génváltozat. A GNB3 gén az úgynevezett G-fehérjék fontos funkcionális alegységét kódolja – magyarázta a tanulmány szerzője, Birte Möhlendik, a Farmakogenetikai Intézet munkatársa.

„Munkacsoportunk többek között saját előkészítő munkájában már kimutatta, hogy a vizsgálatban leírt génváltozat az immunsejtek aktiválódását eredményezi.” A korai és megfelelő immunválasz nagy szerepet játszik a Covid-19 lefolyásában. A tanulmány egyrészt azt vizsgálta, hogy a különböző súlyosságú lefolyású betegek immunválasza eltérő volt-e, másrészt, hogy a GNB3-ban lévő génváltozat felelős-e ezért.”

A vizsgálatban résztvevők közül 205-en (13 százalék) enyhe lefolyású volt a betegség, 760-an (48 százalék) kerültek kórházba, és 292-en (19 százalék) intenzív kezelésre szorultak. 313 ember, a vizsgálatban vizsgáltak 20 százaléka halt meg.

„Ki tudtuk mutatni, hogy a GNB3 TT genotípusú emberek sejtjei reagáltak a legerősebben a koronavírusra,

ez megmagyarázza  közöttük miért olyan nagymértékben csökken a halálozás kockázata.”

Az Omicron nem szerepel a vizsgálatban

Mivel a vizsgálat csak 2021 júniusáig tart, a jelenlegi Omicron változatot, amelyet először 2021 őszén észleltek, még nem rögzítették. A Duisburg-Essen Egyetemen jelenleg is folynak további vizsgálatok, hogy mely génváltozatok befolyásolhatják a Covid-19 lefolyását.

A Der Spiegel alapján

A hazudós Boczkó – nemzeti népmese

Azzal kezdeném, hogy hol volt, hol nem volt. Talán igaz sem volt. Volt egyszer a vívóknak egy megbízott főtitkára. Ezt a megbízott főtitkárt úgy hívták, hogy Boczkó Gábor.

Aztán kiderült erről a Boczkóról, hogy hazudós.

Elmondom, hogyan volt. Úgy mondom el, ahogy hallottam. Hozzá nem teszek, el belőle nem veszek.

Volt Németben egy vívó világbajnokság, amelyen a magyar vívók is részt vettek. A Boczkó is velük volt, nyilatkozott is a magyar köztévének.

Hogy az a Boczkó miket mondott!

Azt mondta a Boczkó, hogy Lipcse, mert így hívták a várost Németbe, ahol voltak, annyira nem biztonságos, hogy ők nem is mertek sötétedés után közlekedni. Se egyedül.

Csak csoportosan és nappal.

Állandóan volt valami balhé a migránsok miatt. A Boczkó látta, hogy egy férfi, valószínűleg migráns, hadonászott egy bajonettel. Egy másik férfi, aki színes bőrű, el akart rabolni egy fehér nőtől egy 2-3 hónapos csecsemőt.

Ezeket mondta a köztévében a Boczkó. Akkor még nem tudtuk róla, hogy hazudós. Csak sejtettük, mert nagyon necces volt ez a történet. Aztán az MTI is kiadta a hírt, hogy mik mennek odakint Németbe. Pokol az életük az ottaniaknak, elhihetitek. Ki se mernek menni a lakásukból, mindenki mindig otthon van.

Az MTI-től meg átvette a hírt egy csomó újság. Csakhogy ám kiderült, hogy az egészből semmi sem igaz. A Boczkó találta ki az egészet. A 444 járt utána, megkérdezte a lipcsei önkormányzatot, mit tudnak ők erről.

Meg a lipcsei rendőrséget is megkeresték, de ők sem hallottak semmiről.

A hotelben sem tudtak ilyenről, ahol a magyar vívók, Boczkó megbízott főtitkár vezetésével laktak. Pedig, több más csapat is ott lakott, de csak a Boczkó hallotta és látta a rémségeket.
Az ottani önkormányzat azt mondta a 444-nek, hogy Lipcse igen barátságos és biztonságos város. Sötétedés után is lehet közlekedni, meg egyedül is. De ha valaki csoportosan szeret közlekedni, azt sem tiltják.

Senkitől sem akartak semmilyen csecsemőt elrabolni.

Most kérdezhetitek, hogy a Boczkó hogyan magyarázta meg, amikor a közmédiánál és az MTI-nél számon kérték, hogy hazugságba hozta őket.

Nem magyarázta meg sehogy a Boczkó, mert nem kérdezték. De azért biztosan van olyan köztetek, akit érdekel, hogy miért hazudott a Boczkó. Így nevelték odahaza, ezt tanították neki az iskolában? Akkor dicsérték meg, ha nem mondott igazat?

Nem tudom, nem voltam ott, amikor a Boczkót nevelték. Talán, meg akart felelni a főnökeinek, azt akarta, hogy ne csak megbízott, hanem rendes főtitkára lehessen a vívóknak.

Ha most azt mondjátok, hogy ez a Boczkó túltolta a biciklit, nem tudok vitatkozni veletek. Viszont van egy jó tanácsom nektek: vigyázzatok a hazudós emberekkel! Már annak idején Nagy Feró bácsi zenekara, a Beatrice is megénekelte, hogy „aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni csúnya dolog.”

Ne legyetek hazudósak, ne legyetek olyanok, mint Boczkó Gábor!

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK