Kezdőlap Címkék Lánybúcsú

Címke: lánybúcsú

Kimegy a divatból a legény és lány búcsú?

Betilthatják  a zajos brit legénybúcsúkat sok európai városban. Gent városának tanácsa mindenesetre ezt tervezi – írja a londoni Guardian arra utalva, hogy másutt is torkig vannak a részeg férfiakkal, akik rémes viselkedésükkel nemcsak a helyi polgárokat zavarják, de elriasztják a turistákat is.

20 ember 50 liter sört iszik meg miközben nyomja a pedált – ez a híres sörbicikli, amely mágnesként vonzza a brit legénybúcsúk népét a hétvégeken Gent városában. Pólójukon a felirat: Ladz boose Bonanza 23 – legények berúgnak…

A brit legények remekül szórakoznak, a város lakói és a józan turisták kevésbé.

Emiatt aztán ki akarják tiltani a zajos legénybúcsút Gent városából. Egy tanácsos szorgosan készíti elő a javaslatot mondván: a sörbicikli hozzáadott értéke Gent város gazdaságához meglehetősen korlátozott viszont egyre többen panaszkodnak, hogy zavarja őket a látvány és a fülsiketítő zene.

Sebaj – gondolhatják a legénybúcsúk szervezői: nemcsak Gent van a világon. Ha ott nem látnak szívesen, akkor irány Galway Írországban! Csakhogy ott is megelégelték a részeg és hangos brit legényeket, akik olykor az utcán hánynak. Nemcsak a fiúkkal, de a lányokkal is baj van, akik szintén nem fogják vissza magukat a lánybúcsú alkalmából. Az ír városkában oly sokan akarnak legény illetve leánybúcsút tartani, hogy a hétvégeken már nemigen tudnak vendégeket fogadni a népszerű pubokban, amelyekből elriasztják a békésen iszogató helyi polgárokat vagy turistákat. A városka legnépszerűbb kocsmája, a Tigh Neachtain közölte: ezen a hétvégén nem fogad legény- vagy lánybúcsúkat! Az indoklás az, hogy nincs hely, de valójában torkig vannak a zajos és magukból kifordult angol lányokkal és legényekkel.

Amszterdam már a turista szezon kezdetén jelezte: nem kér a brit legény és lány búcsúkból!

Ezért kár beütni a Google-ba, hogy legény búcsú Amszterdam, mert vonzó ajánlatok helyett elriasztó közlemények jelennek meg a képernyőn – írja a londoni Guardian.

Edinburgh, a skót főváros is igen népszerű a legény és lány búcsúk szervezői között, de ott is Amszterdam példáját követik: kiutálják a részeges és hangos vendégeket, akik nagy zavart keltenek és ezért viszonylag keveset fizetnek. Az olcsón berúgni kívánó angol fiatalok immár nem népszerűek a skót fővárosban sem.

A lányok, ha berúgnak, akkor egyáltalán nem fogják vissza magukat: trágár dalokat énekelnek és felfújható péniszeket hagynak maguk után a kocsmában.

Kimegy a divatból a legény és lánybúcsú?

Minden jel arra mutat, hogy igen: a fiatalok között egyre kevésbé népszerű ez a szórakozás. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 75%-a nem szívesen venne részt legény- vagy lánybúcsúban, akkor se, ha igazi jó barátja vagy barátnője invitálná erre! Miért nem?

A válaszok különböznek egymástól, de abban egységesek, hogy túl sok pénzt kell fizetni egy olyan hétvégéért, melyet azután csaknem biztosan megbán az ember.

Már csak azért is, mert az ott készült fotók könnyen felkerülhetnek a társas oldalakra, és akkor azután lehet magyarázkodni otthon vagy a baráti körben.

A helyzet azért nem reménytelen: van egy olyan város, ahol Kalasnyikov géppisztollyal lehet lövöldözni egy elhagyatott raktár épületben legény búcsú alkalmából  – mindössze 50 euróért! A Guardian nem árulja el, hogy melyik európai városról van szó, de búcsúzóul azzal a jó tanáccsal szolgál: inkább rúgjunk be otthon! Lényegesen olcsóbb és kisebb a blamázs…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK