Kezdőlap Címkék Kraken

Címke: Kraken

Újabb Covid járvány? – A veszélyeztetett csoportok védőoltását javasolják Németországban

A német egészségügyi miniszter elsősorban a veszélyeztetett csoportoknak ajánlja a védőoltást, mert az ünnepek idején megnövekszik a fertőzés veszélye.

“Három héttel karácsony előtt most van az optimális ideje annak, hogy a veszélyeztetett csoportok megkapják a Covid 19 elleni védőoltást” – figyelmeztette honfitársait Karl Lauterbach egészségügyi miniszter, akiről a Deutsche Welle siet tudatni, hogy maga is járvány szakértő vagyis nem a levegőbe beszél. Az időzítés azért fontos, mert idő kell amíg a védőoltás kifejti hatását márpedig a karácsonyi – újévi időszak a nagy összejövetelek ideje tehát a járvány veszély fokozott. Németországban a védőoltásokkal foglalkozó szakmai központ évi egy injekciót javasol a Covid 19 vírus ellen azoknak, akik valamilyen veszélyeztetett csoporthoz tartoznak. Az egészségügyi miniszter figyelmeztette a német közvéleményt , hogy ez a vírus nem olyan mint a hagyományos influenzáé, annál veszélyesebb különösen azoknak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

A baj az, hogy Európában a járványt követő felszabadult időszakban immár alábecsülik a Covid hatását.

“A hosszú lejáratú Covid hatást még nem ismerjük eléggé, és még nem találtuk meg vele szemben a hatékony gyógymódot” – hangsúlyozta az egészségügyi miniszter egy tudományos konferencián.

Újra nő a Covid fertőzöttek száma Németországban, de nem fenyeget pandémia

“1700 új Covid megbetegedés jut 100 ezer emberre minden héten“ – ismertette a járvány adatait Karl Lauterbach. Különösen az okoz gondot, hogy a megbetegedések zömét olyan omicron variáns okozza, amely ellenálló lehet egyes védőoltásokkal szemben. Omicron XBB.1.5 ennek a veszélyes variánsnak a neve, melyet Németországban Krakennek neveztek el. Ez a variáns könnyen épít ki erős kapcsolatot a megcélzott testrésszel, épp ezért nehéz ellene védekezni.

Nem fenyeget pandémia – mondják a szakértők: ”a jelenlegi járvány adatok azt mutatják, hogy a számok nem érik el azt a magasságot mint a pandémia idején. Ez főként annak a következménye, hogy a lakosság döntő többsége be van oltva, és különösen igaz ez a veszélyeztetett csoportokra” – nyilatkozta a Deutsche Wellenek Lars Schaade, a Robert Koch országos egészségügyi intézet vezetője.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK