Kezdőlap Címkék Kormányintézkedések

Címke: kormányintézkedések

Ez volt ma – 2018. január 17.

0

Három törvényből álló jogszabálycsomagot dolgozott ki a kormány, hogy megakadályozza az illegális bevándorlással összefüggő „meglepetéseket”; a Jobbik ezt szemfényvesztésnek nevezte; László Róbert, a Political Capital szakértője úgy látja: a Fidesz fél valamitől; Petsching Mária Zita és Kéri László szerint viszont nincs kormányváltó hangulat, kormányutálat van.

Ismét odacsapnak a civil szervezeteknek – Soros még hazajöhet

Különadót vetnének ki az illegális menekülteket segítő civil szervezetekre, amelyeket lajstromba is vennének, emellett távol tartanák a határoktól az ilyen segítő személyeket. Erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt a kormány ülése után, budapesti tájékoztatóján.

Három törvényből álló jogszabálycsomagot dolgozott ki a kormány, hogy megakadályozza az illegális bevándorlással összefüggő „meglepetéseket”. A három törvény azokat a civil szervezeteket és személyeket érinti, amelyek és akik a kormány értelmezésében segítik az illegális migrációt.

Kérdésre válaszolva a belügyminiszter azt mondta, hogy Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben a távolságtartást.

Reagálások a kormányintézkedésekre

A Fidesz-frakció üdvözli, hogy a Soros-támogatások után fizetni kell, és szigorúan fel kell lépni azok ellen, akik a migrációt szervezik, támogatják és pénzelik.

A Jobbik „a kormány legújabb szemfényvesztésének” nevezte a kilátásba helyezett intézkedéseket.

Pintér Sándor és Kovács Zoltán mai rendkívüli sajtótájékoztatóján bebizonyosodott, hogy a kormány lebukott és belezavarodott a hazugságaiba. Sem a belügyminiszter, sem a kormányszóvivő nem volt képes értelmesen megmagyarázni, miről is szól valójában a saját törvényjavaslatuk – áll a Jobbik közleményében.

A Fidesz fél valamitől…!?

„Jól látható, hogy a Fidesz tart valamitől! Valószínű azt érzik, hogy hiába vezeti a kormánypárt a közvélemény-kutatásokat. Ha választások előtt az ellenzéki pártok visszalépnek egymás javára, akkor kritikus mennyiségű egyéni mandátumot szerezhetnek.” – nyilatkozza a Független Hírügynökségnek László Róbert, a Political Capital szakértője. Viszont az ellenzéki csodavárástól is óv a választási szakember, a mai választási rendszerben ugyanis biztos nincs olyan csodaszer, vagy jelöltállítási stratégia, ami a kevesebből több szavazót csinál.

Nincs kormányváltó hangulat, kormányutálat van

Lehetne még most is kormányváltásra gondolni, ha az ellenzék nem egymás kinyírásával lenne elfoglalva – állítja Petsching Mária Zita(PMZ) és Kéri László(KL) abban a páros interjúban, amelyet a Független Hírügynökségnek(FH) adott a közgazdász, politológus házaspár. Orbán kijelentéseit a saját táborának szánja, állítják, a táboron kívül levőkkel nem is törődik. Gazdaságilag Magyarország lecsúszó pályán van, s noha óriási szerencséje volt a kormányfőnek az elmúlt nyolc évben, összességében stagnál a gazdaság, saját erőből lényegében nincs fejlődés. Ha mégis összejönne a váltás, a gazdaságot viszonylag könnyű lenne rendbe tenni, a politikai károk helyrehozatala azonban hosszú ideig tartana. Most azonban az a realitás, hogy a Fidesz megnyeri a választásokat, annak dacára, hogy a többség nem szereti Orbánékat. Ahogy a házaspár fogalmazott: nincs kormányváltó hangulat, kormányutálat van. A váltáshoz tárgyalóképes, politikai bizalommal rendelkező ellenzékre lenne szükség, ilyet azonban nem látunk.

Gulyás Mártonék narancssárgára festették az Állami Számvevőszék központját

A Közös Ország Mozgalom aktivistái Gulyás Mártonnal az élen rendőrök jelenlétében narancssárga festékkel festették le az Állami Számvevőszék Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

Az aktivisták most is az ellen tiltakoztak, hogy az ÁSZ a fideszes hatalom érdekeinek megfelelően bünteti az ellenzéket.

Női miniszterelnök jön Romániában

Klaus Iohannis román államfő bejelentette, hogy megbízta kormányalakítással szerdán Viorica Dancila EP-képviselőt, akit az eddig is kormányzó PSD-ALDE szociálliberális koalíció javasolt a miniszterelnöki posztra.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK