Kezdőlap Címkék Kémhálózat

Címke: kémhálózat

Orosz kémkedés Szerbiában

Videó került fel az internetre arról, hogy a belgrádi orosz nagykövetség egyik katonai attaséja pénzt ad át a szerb hadsereg egykori tisztjének. 11 hasonló esetről van tudomásunk – mondta Aleksandar Vucic szerb elnök miután részt vett a Védelmi Tanács ülésén. Ezen megvitatták a videó ügyét. Kiderült, hogy az oroszok egész kém hálózatot működtettek Szerbiában.

Miért – kérdi a szerb elnök, aki Putyin nagy barátja

Szerbia igen szoros kapcsolatban áll Oroszországgal. Nem ítélte el Moszkvát a Krím félsziget annektálása miatt. Az oroszok viszont nem ismerik el Koszovó függetlenségét. Szerbia ugyan jelentkezett az Európai Unióba, de a NATO-ba nem! Amikor az USA hadügyminisztere összehívta a balkáni védelmi minisztereket Zágrábban, akkor oda mindenki elment – kivéve a szerbeket!

Vucic elnöknek alkalma lesz személyesen érdeklődni Putyin elnöknél, mert december negyedikén találkozik vele. Az orosz elnök, aki fiatalabb korában a titkosszolgálat tisztje volt az egykori NDK-ban, elmondhatja neki, hogy egy nagyhatalom mindenütt kémkedik: a baráti államokban éppúgy mint ellenséges területen. A videó tehát csak azt leplezte le, hogy az orosz hírszerzés már nem régi: a katonai attasé nem vette észre, hogy szorgosan filmezik miközben pénzt ad át egy szerb kapcsolatának Belgrádban.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK