Kezdőlap Címkék Karl Popper

Címke: Karl Popper

Orbán, a küldetéses ember

A politikai vezetők feladata, hogy felkészítsék a népüket a rá váró kihívásokra – jelentette ki Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium 25., jubileumi évnyitóján Budapesten.

Európa gyengül, Ázsia erősödik
A muszlim dagály és a magyarok küldetése
A fő ellenség a nyílt társadalom
A magyar nyelv, a kultúra és a küldetéstudat a legfőbb feladat
Az elit egyetlen dolga, hogy kövesse őt

Európa elveszítette a küldetéstudatát, ezért gyengül pozíciója a világban miközben Ázsia feljövőben van – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök amikor beszédet mondott a Mathias Corvinus Collegium évnyitóján.

A nemzeti együttműködés rendszerének elit képzője előtt Orbán Viktor kifejtette, hogy a XXI. században a világgazdaság központja keletre tolódik, a centrum Ázsia lesz. Közben pedig a Nyugat fokozatosan elveszítette a küldetés tudatát.

Olyan nagy baj ez? Orbán szerint igen bár nem árt emlékeztetni arra, hogy a XX-ik század két legbefolyásosabb küldetéses mozgalma a nácizmus és a bolsevizmus volt.

Miért következett be a küldetés tudat elvesztése a nyugati világban? Niall Ferguson brit történész szerint azért, mert ott „neomarxista áramlatok vették át az irányítást a gondolat formáló intézményekben.”

Orbán szerint a Nyugatnak nincs más javaslata a világ számára mint a nyílt társadalom. Csak óvatosan jegyezzük meg, hogy

a nyílt társadalom elméletét Karl Popper osztrák-brit liberális filozófus fogalmazta meg a küldetés tudatos Hitlerrel és Sztálinnal szemben.

Orbán Viktor minden bizonnyal tisztában van ezzel, de szüksége van a nyílt társadalom bírálatára, mert Soros György mindmáig része a politikai kampánynak. Soros annak idején tanítványa volt Karl Poppernek, és tőle vette át a nyílt társadalom ötletét.

Mit üzen Orbán a saját elitjének?

A magyar nyelv és kultúra egyedülálló  – küldetésnek ez nem is kevés – mondta a miniszterelnök.

Aki szerint a közép-európai emberek mások mint a nyugat európaiak.

A magyar szellemi elit onnan ismerszik meg, hogy tudatában van a küldetésének.

Ez régebben a keresztény hit és a Kárpát medence védelme volt – idézte fel a történelmet Orbán Viktor. Akinek ezek után meg kellett volna mondania, hogy ma mit is jelent ez a küldetés tudat? A magyar ember számára a munka hozzájárulás az évszázados küldetéshez, minden gyerek egy őrhely – jelentette ki Orbán Viktor, aki nincs könnyű helyzetben hiszen a magyar népesség továbbra is fogyatkozik, a magyar lakosság pedig a legrosszabbul fizetettek között van az Európai Unióban.

Milyen viszonyban legyünk az Egyesült Államokkal, az Európai Unióval, Oroszországgal vagy Kínával? Erről semmit sem mondott a miniszterelnök hiszen erről ő dönt egyszemélyben.

A magyar elitnek mi a teendője?

Kövesse a küldetéstudatos Orbánt! De hova? Erre az apróságra elmulasztotta a választ a magyar miniszterelnök – talán nem véletlenül: ő sem tudja, hogy merre tart! A küldetéstudat pedig csak annyit jelent, hogy Orbán Viktor vezér akar maradni mindhalálig. Programnak ez picit kevés még a rendszerhű elitnek is…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK