Kezdőlap Címkék Jóga

Címke: jóga

Mindful Poker: A jóga és az online játék kombinálása a jobb összpontosítás és koncentráció érdekében

0

Amíg annak is óriási jelentősége van, hogy mennyire ismered magát a pókert, mielőtt elkezdenél játszani, addig azt is érdemes tudnod, hogy van pár olyan extra tipp, amire, ha figyelsz könnyebben válhatsz profivá a játékban. A póker ugyanis nem egyszerűen szerencsejáték, tudnod kell közben összpontosítani és koncentrálni is. Nem véletlenül terjedt el a köztudatban például a pókerarc fogalma sem. Amint viszont sikerült az alapvető készségeket elsajátítanod az online póker oldalak nagyszerű póker ajánlatokkal várnak majd. A játékok között ráadásul klasszikus pókertől kezdve sok más modern póker változatot is találhatsz.

A póker és a jóga kapcsolata

Azáltal, hogy a pókerjátékok előtt jógázol sokkal többet tehetsz a saját egészséged érdekében, mint azt gondolnád. A jóga ráadásul számos okból segít, hogy könnyen profivá válj a játékokban. Például mély légzőgyakorlatokat, meditációt, vizualizációt és magukat a jóga pózokat is használhatsz az egészséged fenntartása érdekében. Ha ezeket a gyakorlatokat kombinálod az online játékkal, javíthatod az összpontosításodat, a koncentrációdat és az általános mentális éberségedet, így jobb döntéseket hozhatsz és magasabb szinten teljesíthetsz.

Annak ráadásul, hogy a jógát beépíted az életedbe más fontos előnyei is van. Például, hogy segít kezelni a stresszt és a szorongást, amelyek az online játékosok számára gyakori kihívást jelentenek. A jóga és a mindfulness gyakorlatok bizonyítottan csökkentik a stresszel összefüggő hormon szintjét, és segíthetnek a nyugalom és a relaxáció érzésének növelésében. Ez különösen hasznos lehet az online játékosok számára, akiknél a stressz és a szorongás szintje megnövekedhet, ha hosszabb ideig játszanak.

Ráadásul, ha a jógát beépíted a játékrutinodba, az segíthet ellensúlyozni a hosszú ideig tartó ülés negatív hatásait, és javíthatja az általános fizikai egészségedet is. Illetve ezért, az, hogy jógázol segíthet a mentális összpontosítás és a koncentráció javításában is, amelyek alapvető készségek a sikeres online játékhoz. Ha légzőgyakorlatokat, meditációt és vizualizációs technikákat építesz be a rutinodba, nagyobb tudatosságot és kontrollt alakíthatsz ki gondolataid és érzelmeid felett, ami segíthet jobb döntéseket hozni és a céljaidra koncentrálni.

Ahhoz ráadásul, hogy elkezdj jógázni nem kell különösebben nehéz feladatokat végezned az első időszakban. Egyszerű légzőgyakorlatokat és meditációt ugyanis könnyen beépítesz a játékrutinodba. Ez magában foglalhatja néhány mély lélegzetvétel a játék megkezdése előtt, vagy egy rövid szünetet, hogy a légzésre koncentrálj és ezáltal tisztítsd az elmédet. Később pedig, ahogy egyre jobban megbarátkozol ezekkel a gyakorlatokkal, elkezdheted beépíteni a fejlettebb jógapózokat és vizualizációs technikákat, hogy tovább fokozd az összpontosítást és a koncentrációt.

A gyakorlatok amik segíthetnek

Ha tehát azt szeretnél, hogy jól teljesíts a póker játékok közben, érdemes figyelned a mentális egészségedre is, mert ezzel sokkal többet tehetsz azért, hogy jól tudj dönteni, mintha csak egyszerűen megértenéd a póker szabályait.

Éppen ezért, itt van pár jógapóz, amit érdemes kipróbálnod, ha még új vagy ebben a világban:

  • Gyermek póz
  • Híd
  • Lábak a falon
  • Hegyi póz
  • Felfelé tisztelgés
  • Állásból előrehajolás

Miért fontos a jóga?

A jóga tehát számos okból fontos, mind fizikai, mind mentális szempontból. A fizikai egészség szempontjából a jóga gyakorlása segíthet a rugalmasság, az erő, az egyensúly és az általános fizikai egészség javításában. Ez különösen fontos azok számára, akik sok időt töltenek ülve vagy ülő tevékenységet végeznek, mivel a jóga segíthet ellensúlyozni az ülő életmód negatív hatásait.

A fizikai előnyök mellett a jóga ráadásul a mentális egészség szempontjából is fontos. Tanulmányok kimutatták, hogy a jóga gyakorlása csökkentheti a stresszt, a szorongást és a depressziót, és javíthatja az általános mentális jólétet. Ennek oka, hogy a jóga a test és elme kapcsolatát hangsúlyozza, és arra ösztönzi az egyéneket, hogy nagyobb tudatosságot alakítsanak ki fizikai és mentális állapotukkal kapcsolatban.

Éppen ezért, a jóga elengedhetetlen ahhoz, hogy kívül-belül egészségesnek érezhesd magad, ami viszont a játékok során is elengedhetetlen.

Miért érdemes kipróbálni a SUP-jógát?

0

Ha Ön jógarajongó, aki szeret a víz közelében lenni, érdemes kipróbálnia a SUP-jógát, amely a paddleboard és a jóga kombinációja. A hibrid sport célja, hogy fejlessze az izomerőt és az egyensúlyt, miközben a vízen lebegünk. Íme, itt van minden, amit a SUP jógáról tudnia érdemes.

 

Elsőre nehéznek hangzik, ám valójában bárki gyakorolhatja

Az eredetileg Hawaiiról származó SUP jóga a 2010-es évek elején terjedt el. Azóta az egyik legfelkapottabb fitneszforma, egyúttal lehetőség az anyatermészettel való kapcsolatteremtésre. A kivitelezése rendkívül egyszerű: fogj egy SUP-deszkát, evezz biztonságos távolságra egy tóban, az óceánban vagy akár egy medencében, és kezdd el a jógagyakorlatot!

Az ősi, indiai kultúrába beépült spirituális gyakorlatok előnyeiről már számtalan tanulmány készült. Ráadásul a mentális egészségre is pozitív hatással vannak. A SUP jóga kiváló lehetőség arra is, hogy neuromotoros gyakorlatokat végezzünk, amelyek fejlesztik az egyensúlyt és a koordinációt.

A SUP deszkán állva az összes core izom működésbe lép, így a keresztirányú -és egyenes hasizom is. Ez a tevékenység finomhangolja az elme és a test kapcsolatát is, miközben a pózokat kitartva fókuszál. Íme, néhány további előny:

Új izmokat mozgat meg

A SUP jóga arra kényszerít, hogy egyszerre több izomcsoportot stabilizáljon, az egyensúly megtartása érdekében. Ez a művelet olyan izmokat fog megmozgatni, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.

Kimozdít a lakásból

A szabadban, a vízen lebegve végrehajtott SUP jóga energizál és felfrissít. A kutatások régen rámutattak a természet és a pozitív hangulat közötti kognitív kapcsolatra.

Enyhíti a stresszt

A jóga és a stresszcsökkentés közötti kapcsolat egyértelmű. Ezek az ősi gyakorlatok rendszeresen végezve bizonyítottan csökkentik a depressziót, a szorongást és a stresszt.

Erősíti a propriocepciót

A propriocepció nem más, mint az ember testének érzékelése a térben.

Az azonnali visszajelzés által a SUP-ozás a szervezet proprioceptorait is erősíti.

A jelenben tart

Nem engedheti meg magának, hogy jógázás közben elveszítse a fókuszt, ezért a SUP arra tanít, hogy jelen legyen. Azáltal, hogy odafigyel a légzésére, testtartására, egyensúlyára, valamint minden izom és mozdulat szinkronizálására, a SUP-jóga nagyobb éberségérzetet biztosít.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK