Kezdőlap Címkék Gyűjtés

Címke: gyűjtés

A net népe mentheti meg a kilencgyerekes családot

Már több, mint kétmillió forint gyűlt össze a kilenc gyereket nevelő Fazekas Krisztina segítésére, akit kilakoltatás fenyeget. A gyűjtés Szalai Kriszta színész és aktivista indította.

Akkor nézzük, mire megyünk együtt – ezzel a felvezetéssel és 300 ezer forinttal indította a közösségi gyűjtés Facebook-oldalán Szalai Kriszta színész, és az elesetteket évek óta segítő aktivista. A délután közepéig már kétmillió forintot meghaladó összeg gyűlt össze.

Ez az a hölgy, akinek kétségbeesett levelére azt válaszolta a miniszterelnöki kabinetiroda Orbán Viktor nevében, hogy

„kitartást és minden jót”.

Fazekas Krisztinának 20 milliós devizás tartozása gyűlt össze. Heteken belül kilakoltatják, ha nem tudja kifizetni az adósságot.

Szalai Kriszta segítségével már kinézték azt a házat, amit megvásárolnának a családnak. A kilenc gyerek egyike Down-kóros, állandó fejlesztő foglalkozásra van szüksége. Az anya egy bántalmazó házasságból menekült el gyerekeivel. Most párjával együtt dolgoznak, de a tartozást nem képesek kifizetni.

Ha támogatná a családot, akkor:

Mátra Takarékszövetkezet: Fazekas Krisztina HU659001140500387100000000

Külföldön élőknek: HU19659001140500387100000000

Mézeskalácsszívekkel indul az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése

0

Olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek hada segít az első 1353 darab mézeskalácsszív elkészítésében.

A tört mézeskalácsszív mára emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtésének. Az immár 23. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben segíteni tudja a nélkülöző és bajbajutott családokat.

Az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen 1353 szívecske készül, utalva a szervezet adományvonalára.

A mézeskalácsok a sütést követő napokban a segélyszervezet adománypontjaira kerülnek, hiszen régi hagyománya az akciónak, hogy a segélyszervezet önkéntesei a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg adományukat.

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Szász-Kovács Emese, Baji Balázs, Szabó Gabriella, Vincze Ottó, olyan énekesek és zenészek mint Puskás Peti és a The Biebers, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Opitz Barbi, és olyan színészek és műsorvezetők mint Nagy Ervin, Kiss Ramóna, Rátonyi Kriszta, Szabados Ági és Tokár Tamás sütik és díszítik az első 1353 darab szívecskét.

A mézeskalácssütés november 19-én, hétfőn 13.00 órától kezdődik a budapesti Akvárium Klubban (Budapest V. kerület Erzsébet tér).

Négy nap alatt több mint 21 milliót gyűjtött a Jobbik

A párt azután kezdett gyűjtésbe, hogy az Állami Számvevőszék megbüntette.

Az ÁSZ szabálytalan kampányfinanszírozás miatt büntette mintegy 330 millió forintra a pártot, és a körülbelül ugyanekkora összegű párttámogatást sem kapják meg. Ezután Vona Gábor pártelnök bejelentette: adománygyűjtésbe kezdenek.

A párt közleménye szerint négy nap alatt 21 366 800 forintot gyűjtöttek össze, ami összesen 2715 embertől érkezett.

A legnagyobb adomány egymillió forint volt,

a többség 1000-2000 forintot utalt.

Azt is írják: hamarosan csekken is lehet pénzt küldeni nekik.

Mit akar a Jobbik az adománygyűjtéssel?

Adománygyűjtésbe kezdett a Jobbik, 660 millió forintot szeretnének összeszedni az emberektől, hogy indulhassanak a jövő évi választáson. Ezzel a nem kis összeggel büntette ugyanis Vona Gábor pártját az Állami Számvevőszék, mert állításuk szerint a Jobbik tiltott kampányfinanszírozást vett igénybe, vagyis, a piaci árnál olcsóbban kapta a plakáthelyeket. Simicska Lajostól, tegyük hozzá, mert hát valójában ezúttal is ő áll az események hátterében.

A Jobbik tagadja a vádat, de ez nem sokat jelent, a döntés ellen nincs fellebbezés. 330 millió forint a büntetés, ugyancsak 330 millió forint az az összeg, amit nem kap meg a Jobbik a pártoknak járó pénzből. Ez testvérek között is 660 millió forint, ennyi hiányzik majd a Jobbik kasszájából, és állításuk szerint emiatt nem tudnak majd kampányolni és elindulni  a jövő évi választáson.

Sok pénz a 660 millió forint, és a Jobbik jól tudja, hogy ennyi pénzt közösségi adakozásból nem lehet összegyűjteni. Még akkor sem, ha az első nap után büszkén jelentették, hogy 24 óra alatt közel 9 millió forint jött össze. Ha minden magyar ember jobbikos lenne – amiről persze nincs szó – akkor sem jönne össze ennyi pénz. A Jobbik tehát – ebből a szempontból legalábbis – esélytelen. Persze, tudják ezt Vonáék is, ők sem ma jöttek le a falvédőről. Van egy csomó szakértőjük, akik nem buta emberek, és ha valaki, ők tudják, hogy mit lehet és mit nem.

A Jobbik azonban nem a 660 millió forintot szeretné összegyűjteni.

Nyilván örülnének néhány tízmillió forintnak, mert milyen pártkassza az, amelyiknek nem jönne jól ennyi pénz, ám a lényeg azonban nem ez, hanem a párt valódi támogatottságának a felmérése, vagyis, hogy hányan vannak, akik akár anyagi áldozatot is hoznának a pártért.

Ez azonban meglehetősen kétélű dolog. Ha nem jön össze elég pénz, akkor az nem csupán anyagi kudarc. Ugyanígy rosszul sülhet el az is, amivel Vona Orbánt fenyegeti: hogy utcára viszi az embereket. A kormány által megjósolt forró ősz elmaradt, a tél fagyosnak ígérkezik, a tavasz pedig még bizonytalan. Jelen helyzetben egyetlen párt sem tud nagyon sok embert utcára vinni, még a Jobbik sem. Ha pedig kevesen lesznek egy gigantikusnak beharangozott tüntetésen, az megint csak bukás, amit olyan tapasztalt pártvezető, mint amilyen Vona Gábor, nem kockáztat meg.

A Jobbik büszkén jelentette, hogy már az első napon közel 9 millió forint adományt gyűjtöttek össze.

Ám messze még a vége, az adományozó kedv mindig az első néhány napban a legmagasabb, később már csak jóval kevesebb pénzre lehet számítani. Ha Simicska segíteni kíván a Jobbiknak – egyelőre nincsenek erre utaló jelek – akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Pénze még maradt valamennyi, és az indulatai is megvannak hozzá, már csak azért is, mert most már tényleg az látszik, amiben először még sokan kételkedtek. Vagyis, hogy nem a nyilvánosságnak szóló cicaharc, ami közte és Orbán között zajlik. Egyre biztosabban kimondható, hogy ez a két ember tényleg el akarja pusztítani a másikat, és ezért számukra semmilyen ár nem drága. Ebben a csatában Orbánnak egy gigantikus hadsereg áll a rendelkezésére, míg Simicska egy nem lebecsülendő, de ellenségéhez képest mégiscsak kevésbé átütő szabadcsapatokkal rendelkezik.

Azoknak a polgároknak, akik sem a Fideszhez, sem a Jobbikhoz nem állnak közel akár közömbös is lehet a „nagyok” csatája. Nekik legföljebb az marad, hogy elgondolkodhatnak azon, miről is van szó: tényleg két párt háborújáról, vagy két – egykor üzlet- s harcostársként működő – férfi utolsó csepp vérig tartó küzdelméről.

Végezetül valami, ami érdekes lehet. Az ügy még nem teljesen lefutott, a Jobbiknak ugyanis 15 napon belül kell válaszolnia az ÁSZ-nak, amely ezek után dönti el, hogy fenntartja-e a büntetést. Orbán Viktor köreiben most feltehetőleg osztanak és szoroznak és a számolás végeztével bizonyára pontosan meg tudják ítélni, mivel járnak jobban. Ha a számítások azt mutatják, akkor még az sem kizárt, hogy az ÁSZ meggondolja magát, és eltörli, vagy mérsékli a Jobbik büntetését.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK