Kezdőlap Címkék Gázolás

Címke: gázolás

Vajon most mit szól Rogán Rezesova szabadulásához?

Ma szabadul a börtönből Eva Rezesova, a szlovák milliomos nőként megismert gázoló, aki ittasan, a megengedett sebességhatárt alaposan túllépve, négy ember halálát okozta. 9 év börtönt kapott ezért, s ma, hat év elteltével, jó magaviselete okán, feltételesen szabadul.

Vajon mit szól ahhoz Rogán Antal, hogy Rezesova elhagyhatja a börtönt? Ezt csak azért kérdezzük, mert annak idején, amikor a bíróság a jogerős ítéletig háziőrizetbe helyezte a gázolót, Rogán kiállt Rezesová bérelt lakása elé és elmondta, hogy szólni fog mindenkinek, bíróságnak és parlamentnek, elő ne forduljon máskor ilyen.

Rogán meg még jószerivel be sem fejezte a beszédét, épp hogy csak feltette a Fészbukra a szöveget, már mentek is Rezesováért a martalócok. A nő kezén bilincs csattant, mehetett vissza, ahonnan jött, a kóterbe. Persze, Rogán nyilatkozatának nem volt köze ahhoz, hogy Rezesovát kirakták a bérelt házi őrizetéből és berakták a börtönbe. Ezt mondta a bíróság szóvivője, és a vak is látja, hogy tényleg véletlen egybeesésről van szó. A bíróságok függetlenek, az államnak, ha bele akarna szólni a működésükbe, rácsapnak a szájára.

Nem szeretjük Eva Rezesovát, mert akkor sem szeretnénk, ha lenne rajta mit szeretni. De nincs rajta semmi szeretnivaló, mert ittas állapotban ült a gépkocsijába, és ennek következtében négy ember meghalt.

A Rogán Antalt viszont szeretjük. Mert a Rogán Antal, hiába hogy időnként helikopterezik, akár a Fidesz frakcióvezetőjeként, akár a belváros polgármesterként, akár miniszterként beszél, a mi szívünkből szól. Ami a szívünkön, az a Rogán száján. Ő mindig azt mondja, amit a magyar emberek hallani szeretnének. Ezért is csökkentette a rezsinket a Rogán – igen, ő volt az eredeti rezsicsökkentő, Németh Szilárd csak később szállt be a buliba – mert nálánál jobban senki se tudja, hogy a magyar ember ezeréves álma az olcsó rezsi.

A másik, amire a magyar ember emberemlékezet óta vágyott, hogy Rezesová ne háziőrizetben legyen, hanem börtönben. A magyar ember mindig is híres volt az igazság iránti fogékonyságáról, és Rogán nem kívánt szembehelyezkedni a magyarok igazságérzetével. Ha a magyar emberek azt akarják, hogy olcsó legyen a rezsi, szóljanak a Rogánnak, elintézi. Ha a törvény van a bögyükben, amely a jogerős ítéletig házi őrizetbe helyezi a halálos gázolót, csinál ő nekik másik törvényt.

Nem Eva Rezesovát védjük, mert nem szeretjük. Szeresse őt a rosseb, vagy a Rogán Tóni! Csak hát ítéletek kommentálásánál a látszatokra is kellene adni. Akkor is, ha még nem miniszter az ember, csupán egy kormányzó párt frakcióvezetője.

Sárvári gyalogosgázolás: előzetesben a sofőr

A Vas Megyei Főügyészség pénteken indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyalogátkelőn elütött két járókelőt múlt szerdán. Két gyalogost gázolt el a zebrán, majd elhajtott a tehetős vállalkozó.

 

A balesetben a középkorú házaspár egyik tagja életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőrt Zalaegerszegen fogták el, segítségnyújtás elmulasztásával és közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

Mivel a gyanúsított a baleset után elmenekült, a Vas Megyei Főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélyén túl, a szökés és elrejtőzés veszélye miatt is indítványozta az előzetes letartóztatását. A nyomozási bíró az indítványt elfogadta, a sofőrt 30 napra előzetesbe helyezte.

Lapinformációk szerint az 50 éves gázoló egy magyar-szlovén kettős állampolgárságú vállalkozó, aki többi közt Sárvár legmenőbb gasztrobárjának is a tulajdonosa. A gázolás után barátnőjének zalaegerszegi lakásában bújt el a rendőrök elől.

Az Iszlám Állam vállalta a New York-i gázolást

0

Az Iszlám Állam magára vállalta a New York-i gázolásos merénylet elkövetését, amelyben nyolcan vesztették életüket – ezt az an-Nabaa című internetes lapjukon tették közzé csütörtökön.

A lap szerint „a támadó egyike volt a kalifátus katonáinak”. A Nabaa nem közölt bizonyítékot az állítása alátámasztására – írja az MTI.

Sayfullo Saipov október 31-én Manhattanben teherautóval hajtott az emberek közé, ezzel nyolc embert megölve és többet súlyosan megsebesítve.

A hét éve az Egyesült Államokban élő, 29 éves üzbég származású férfit többrendbeli emberölés és külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatás címen helyezték vád alá.

Az incidens során meglőtt férfi azt kérte, hogy a kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam zászlaját. A nyomozók az Iszlám Állam több ezernyi propagandaanyagát – videókat, szórólapokat, fotókat – találták meg mobiltelefonján, a többi között egy olyan videoklipet, amelyen a dzsihadisták lefejeznek foglyokat. Az amerikai hatóságok szerint a férfi az Egyesült Államokban radikalizálódott.

Manhattan: gázolás, lövöldözés, több áldozat

0

Nyolc ember meghalt és kilenc megsebesült kedden New Yorkban: egy kisteherautó hajtott egy forgalmas bicikliútra, ami után lövések zaját lehetett hallani, a hatóságok egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége.

A hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket.

A New York-i rendőrség közlése szerint a sofőrt – aki két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból – rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A sofőr állapotáról egyelőre nincs bővebb információ.

Az incidens Manhattan délnyugati részében történt.

Az AP amerikai hírügynökség egyik fotóriportere a helyszínen legalább két, ponyvával takart mozdulatlan testet látott. Egy szemtanú több vérző embert látott a földön heverni. Elmondása szerint a bicikliútra hajtó jármű egy kisbusszal és egy másik autóval is összeütközött

Vádat emeltek a gyereket gázoló buszsofőr ellen

Bár az iskolás váratlanul szaladt át a busz előtt, a sofőr túl gyorsan hajtott és nem tudott megállni.

A baleset idén április 13-án történt Hajdúsámsonban, a 471-es számú főúton. A buszsofőr Debrecen felől tartott Nyíradony felé, a szemközti sávban azonban dugó alakult ki, csak lépésben haladt a forgalom.

A 10 éves gyerek innen, a járművek közül,

egy teherautó takarásából indult az úttest másik oldala felé,

amikor az autóbusz vészfékezés közben, a jobb sarkával elütötte.  Kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházat és járművezetéstől eltiltást indítványozott, a szakértői vélemény szerint ugyanis

a baleset elkerülhető lett volna,

ha a sofőr nem halad gyorsabban a megengedettnél.

Szándékos gázolás London központjában?

0

Gyalogosok közé hajtott Londonban egy autó szombat délután. A Scotland Yard tájékoztatása szerint többen megsérültek, de egyikük állapota sem súlyos.

A rendőrség egy embert őrizetbe vett. A Scotland Yard közölte, hogy egyelőre vizsgálja az incidens körülményeit.

A baleset London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerületben lévő Természettudományi Múzeumnál történt, ahol a jármű fordulás közben felhajtott a járdára.

A környéket lezárták, és azt azonnal fegyveres rendőri egységek lepték el.

A Downing Street szóvivője közölte, hogy a történtekről tájékoztatták Theresa May miniszterelnököt.

 

 

Lincshangulat után: önkormányzati ülés Ópályiban

Csütörtök délután ül össze az ópályi önkormányzat képviselő-testülete. A romák javaslatokkal álltak elő, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek az egy héttel ezelőttihez hasonló balesetek

Augusztus 15-én este hat órakor, a kétéves Sebastianra nyolcéves testvére vigyázott: az út mellett játszottak, ott laknak. Amikor a kicsi váratlanul az úttestre lépett, egy autós elütötte. A fiú a földre zuhant, a 29 éves, szomszéd faluban élő sofőr azonnal kiugrott az autóból és segíteni próbált. A rokonok és ismerősök azonban száznál is többen lettek hirtelen, lincshangulat alakult ki.

Az autó vezetőjének a baleset közvetlen közelében élő kisebbségi képviselő ajánlotta, hogy mentse az irháját.

A sofőr a faluban megállt, és felhívta a rendőröket. Elmondta, hogy nem akarta cserben hagyni a sérültet.

A férfi ellen közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás. Hogy megbüntetik-e az attól függ, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtott-e. Ha nem, és a gyerek féktávolságon belül ugrott az autó alá, megszüntetik ellene az eljárást. A szülők felelőssége is kérdéses, hiszen felügyelet nélkül hagyták a gyerekeket.

A fuhu.hu úgy tudja, a csütörtök esti képviselő-testületi ülésen a következő pontokat tárgyalják meg:

  1. Közösségi ház és játszótér létrehozása a szegregátumban (a 888 cigány által lakott faluszéli terület)
  2. A telepen lévő dögkút megszüntetése (ide hordják az elhullott állatok tetemét, ürüléket, szemetet)
  3. A faluban lévő játszótér és sportpálya megnyitása (jelenleg zárva van, mert a gyerekek ezeken keresztül átjártak a szomszéd udvarokba, kertekbe)
  4. A baleset helyszínén, hozzanak létre fekvőrendőröket, helyezzenek ki közlekedési táblákat.

A fuhu.hu információi szerint

az elgázolt kisgyerek már jobban van, jelenleg a sebészeten kezelik.

Állítólag agyrázkódást kapott, de életveszélyes állapotban nem volt.

 

Buszmegállóba rohant egy autó Marseilleben

0

Legalább egy ember meghalt és egy megsebesült, amikor egy személygépkocsi először egy, majd később egy másik kerületben lévő autóbuszmegállóba hajtott Marseillben. A rendőrség letartóztatta a sofőrt.

Az első – súlyos sebesült okozó – incidens reggel negyed tízkor, a második – amelyben egy negyven év körül nő elhunyt –  nem egészen egy órával később volt.

A francia hatóságok egyelőre nem terrorakcióként kezelik a reggeli incidenseket – jelentette a BBC. Francai sajtójelentések szerint a sofőr ismerős a rendőrség előtt, s vélhetően mentális betegséggel küzd.

M. Richárd – Elengedték, de vajon hogyan?

0

Szabadon távozhatott a bíróságról a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja. A májusi halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárdot – az előzetes várakozásokkal ellentétben – nem helyezték előzetesbe.

A gyanúsított távozóban azt mondta a 24.hu-nak, hogy szabadlábon védekezhet. Ugyanakkor az ügyészség hivatalos álláspontja szerint M. házi őrizetbe kerül, de nyomkövetőt nem kell viselnie.

A szombaton őrizetbe vett M. Richárd két ember halálát okozta, amikor sportkocsijával egy kanyarodó Citroënbe rohant. Ez utóbbi a közeli buszmegállóban várokozó emberek közé csapódott. Akkori értesülések szerint a helyszínelők nem találtak féknyomokat.

 

 

Meghalt a barcelonai merényletben eltűnt kisfiú

0

A csütörtöki gázolásos merényletben eltűnt egy hétéves brit-ausztrál kisfiú. Mostanra kiderült, hogy a 13 halálos áldozat egyike a hétéves Julian Cadman.

A spanyol hatóságok vasárnap közölték, hogy azonosították három másik áldozattal együtt a hétéves Julian Cadman holttestét, vagyis ő a csütörtök délutáni gázolásos merénylet 13 halálos áldozatának egyike.

Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő szombati sydneyi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a két nappal korábbi barcelonai merényletben nyoma veszett a hétéves kisfiúnak. Ezzel nagyjából egy időben a Fülöp-szigeteki kormány is ilyen bejelentést tett, tájékoztatva a nyilvánosságot arról az eltűnt kisfiú egy a merényletben súlyosan megsérült 43 éves Fülöp-szigeteki nő gyermeke.

Az asszony három-négy éve élt Ausztráliában, és egy Fülöp-szigeteki unokatestvére esküvőjére utazott Barcelonába.

A merénylet idején a kisfiút elsodorták az édesanyjától.

A brit média ugyancsak szombaton adott hírt arról, hogy az eltűnt kisfiú ausztrál-brit kettős állampolgár, mert az apja brit.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek. Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, a hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik elmenekült.

A barcelonai merénylet 13 áldozata között a hétéves brit-ausztrál kisfiún kívül volt négy spanyol, két olasz, két portugál, illetve egy-egy belga, amerikai, kanadai és argentin állampolgár. A spanyol áldozatok között volt egy hároméves kisfiú is.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK