Kezdőlap Címkék Földút

Címke: földút

Homok a szélben – földútra szórtak el 80 millió forintot Jászkarajenőn

Mintegy 80 millió forint támogatást költött el egyetlen dűlőútra a jászkarajenői önkormányzat. A Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be annak érdekében, hogy az erősen korrupciógyanús beruházás minden részletére fény derüljön.

2019. április 24-én Kis Miklós, az Agrárminisztérium államtitkára, Földi László országgyűlési képviselő és Palya István, Jászkarajenő kormánypárti polgármestere adták át azt a dűlőutat, amely mintegy 80 milliós fejlesztésből újult meg. A gigantikusnak semmi esetre sem nevezhető, ám mégis jelentős összegű közpénzt felemésztő beruházásról az Agrárminisztérium, a térség országgyűlési képviselője és még a Ceglédi Városi Televízió is büszkén számolt be.

A sajtóban megjelent hírek alapján valószínűsíthető, hogy a Pest megyei település külterületén található, alig 3 km hosszú dűlőútra teljességgel indokolatlanul és észszerűtlenül szórtak el közel százmillió forint nagyságrendben közpénzt.

Annak érdekében, hogy ebben korrupciógyanús ügyben tisztán láthassuk, és a beruházás valamennyi részlete nyilvánosságra kerülhessen, a Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést nyújt be Jászkarajenő Község Önkormányzatához. Amennyiben az így megkapott adatok és információk révén bizonyíthatóan közpénzzel történő visszaélés gyanúja merül fel ennek a jelentősen túlárazottnak tűnő beruházás kapcsán, úgy a Liberálisok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az ügyben érintettek felelősségre vonása elkerülhetetlen legyen.

A Liberális párt számára kiemelten fontos a több mint háromszázezer tanyán és külterületen élő magyar állampolgár sorsa. A tanyákon élők által a hétköznapok során megélt hátrányok csökkentése, esélyegyenlőségük biztosítása számunkra lényeges emberi jogi kérdés. Éppen ezért tartjuk elfogadhatatlannak, ha a magyarországi tanyás térségek infrastrukturális fejlesztésére szánt közpénzek felhasználására a korrupció árnyéka vetül.

Chladek Tibor
a Liberálisok Pest megyei elnöke

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK