Kezdőlap Címkék Földbirtokos

Címke: földbirtokos

Orbán menekülő útja – Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere külföldön is terjeszkedik

2014-ben még “csak” 7,7 milliárd forintra becsülték Mészáros Lőrinc vagyonát. Ekkor szakított Simicska Lajos Orbán Viktorral, ma Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, vagyonát 591 milliárd forintra becsülik. Ez dollárban is több mint egymilliárd.

A globális gazdaságban ez csekélység: a világ leggazdagabb embere, a francia Bernard Arnault túl jár a 200 milliárd dolláron, de Magyarországon, ahol a lakosság több mint kétharmada a havi ezer eurós európai szegénységi küszöb alatt él, kissé soknak tűnik. Lázár János miniszter szerint

“egyre több Mészáros Lőrincre lenne szükség.”

Nem biztos, hogy a magyar közvélemény egyetért ezzel, pont az ellenkezőjét állítja  az Unióa és a magyar ellenzék beleértve Magyar Péternek is, aki úgy vonta meg a nemzeti együttműködés rendszerének eddigi mérlegét, hogy

“Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb országává vált!”

Orbán menekülő útja: a külföldi beruházások

Tiborcz István Belgrádban nyomul az ingatlan piacon, a miniszterelnök veje nem véletlenül választotta Szerbia fővárosát: ha szorul a kapca, akkor Orbán Viktor ide menekülhet hiszen Vucsics elnök régi jóbarát. Mészáros Lőrinc most arról nyilatkozott, hogy “a szállodaiparban már vannak érdekeltségeink Horvátország és Montenegro mellett Ausztriában is. Megyünk tovább: Rijeka mellett ötcsillagos szállodát építünk, melyet 20 évig a Marriot üzemeltet majd.”

Majd később:

”elsősorban Európában terjeszkedünk, de Észak Afrikában Líbiában, és a Közel Keleten Omanban is vannak érdekeltségeink.”

Tegyük hozzá, hogy Budapesten épül az Emírségek által finanszírozott “európai Dubaj”, melyet persze a magyar állam is nagyvonalúan támogat.

Augusztus huszadikán, a magyar kereszténység legnagyobb ünnepén a karmelita kolostorban Orbán Viktor fogadta a katari emírt, aki a Hamász iszlamista terrorista csoport fő támogatója volt.

Mészáros Lőrincnek is feltűnt, hogy a világon igencsak kevés olyan cégcsoport van, amely szinte mindennel foglalkozik. “Európában csak Törökországban találtam ilyen cégcsoportokat” – mondta Magyarország leggazdagabb embere. Nem véletlen a török párhuzam : Erdogan is a nemzeti tőke támogatására építette rendszerét, amely most megingott, mert az infláció megrendítette a társadalmi bázisát, a vallásos vidéki társadalmat és a nagyvárosi szegényeket, akiknek drámai mértékben romlott az életszínvonaluk.

Mészáros Magyarország legnagyobb agrár vállalkozója

Miért volt oly magas az élelmiszerinfláció Magyarországon?

– ezt véletlenül sem tudakolta az Index Mészáros Lőrinctől, aki a legnagyobb földbirtokos Magyarországon.

Orbán Viktor alteregója 65 ezer hektáron gazdálkodik Magyarországon, ezzel ő az új Esterházy herceg, aki 1945 előtt a legnagyobb földbirtokos volt. Igaz, hogy Esterházy herceg nem kapott támogatást az Európai Uniótól, melyet Orbán Viktor oly elszántan bírál. Főként amiatt, mert számonkéri rajta az eurómilliárdokat, melyeket nem elsősorban a miniszterelnök rokonainak, barátainak és üzletfeleinek szántak. Mészáros Lőrinc ugyan azt nyilatkozta az Indexnek, hogy az ő vállalkozásai teljesen transzparensek, de hogyha ez így van, akkor nem egészen érthető, hogy Orbán Viktor miért óvakodik attól, hogy Magyarország az Európai Ügyészség ellenőrzése alá kerüljön? Talán az motiválja a miniszterelnököt, hogy a Transparency International az Európai Unió legkorruptabb államának nyilvánította Magyarországot.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK