Kezdőlap Címkék Filmbemutató

Címke: filmbemutató

Ezeket érdemes tudni Az utolsó Jedikről a bemutató előtt

Két évvel ezelőtt az egész világot a Csillagok háborúja új része, Az ébredő Erő tartotta a lázban. A hetedik rész sikerén múlott, hogy mi lesz a Disney nagyszabású terveivel a szériát illetően, és nem kellett csalódniuk. A film fogadtatása az új karakterekkel kifejezetten jó volt, így a Star Wars: Az utolsó Jediket már nem félelemmel, hanem inkább kellemes izgalommal várhatják a rajongók. A jövő heti premier előtt összeszedtük, hogy mit lehet eddig tudni a filmről, és milyen elméletek keringenek Az utolsó Jedikkel kapcsolatban.

Kik lesznek benne?

Az utolsó Jedikben visszatér szinte mindenki, akit már Az ébredő Erőben is láthattunk. Az eredeti trilógiából Harrison Ford (Han Solo) visszatérése kétséges, tekintve, hogy milyen sorsra jutott Az ébredő Erőben. A 2016. december 27-én elhunyt Carrie Fishert viszont most láthatjuk utoljára Leiaként. Halála miatt nem kellett semmit megváltoztatni Az utolsó Jedikben, hiszen Rian Johnson rendező addigra már befejezte a vele való forgatást, a következő, kilencedik epizóddal kapcsolatban viszont nehéz helyzetbe hozta az alkotókat. Ebben ugyanis még többet szerepelt volna a tábornokként visszatérő Leia, de a színésznő számítógépes feltámasztása helyett inkább úgy döntöttek, hogy átírják a forgatókönyvet.

A Luke Skywalkert játszó Mark Hamill nem sok szerepet kapott a hetedik részben, ez viszont most megváltozik: ő is sokat lesz a vásznon, csakúgy, mint Carrie Fisher, és végre beszélni is fog. Hamill egy interjúban azt mondta, hogy a filmből majd kiderül, hogyan lett Luke-ból egy szigeten élő remete.

Mark Hamill, Kelly Marie Tran, John Boyega, Daisy Ridley és Rian Johnson egy beszélgetésen. Fotó: Gerardo Mora/ Getty Images

Az ébredő Erőben megismert új karakterek közül Rey-en kívül a Finnt alakító John Boyega, a Poe Demeronként látható Oscaar Isaac, és az erő sötét oldalát képviselő Kylo Ren (Adam Driver) története is folytatódik. A nagy közönségsikert arató kis robot, BB-8 és a régi kedvenc, Chewbacca visszatérésére is lehet számítani.

Az újonnan csatlakozó sztárok közül Benicio del Torót kell kiemelni, aki egy rejtélyes alakot játszik, akit DJ névvel illetnek. Laura Dern egy Amilyn Holdo nevű tisztet alakít az ellenállásban, akit lila hajáról könnyű felismerni, de fontos szerephez jut egy Rose Ticko nevű ellenálló is, akit a fiatal színésznő, Kelly Marie Tran játszik.

Benicio del Toro DJ-ként. Forrás: Fórum Hungary

Emellett most is lehet érdekes cameókra számítani:

Vilmos és Harry herceg, a színész Tom Hardy, illetve a volt Take That-es Gary Barlow rohamosztagosokként fognak „feltűnni”

egy közös jelenetben a Finnt játszó John Boyega mellett.

Kik csinálják?

A Star Wars nyolcadik epizódját egy újonc, az indie-filmes Rian Johnson rendezte, és a rajongók ugyan még nem tudják, hogy milyen munkát végzett, de a stúdiónak biztosan bejött, mert nemrég bejelentették, hogy további, a Csillagok háborúja univerzumához kapcsolódó filmeket bíztak rá.

Rian Johnson eddig nem sok nagyjátékfilmet rendezett, de 2005-ös debütálása, a Beépülve, és a 2012-es Looper – A jövő gyilkosa is pozitív fogadtatásban részesült, és egyéni hangvételéért dicsérték. Az utolsó Jediknek nemcsak a rendezője, hanem a forgatókönyvírója is Johnson, és az újonnan bejelentett Star Wars-filmek sztorijáért is ő fog felelni. Persze az előző részt rendező J.J. Abrams is benne maradt a projektben, producerként felügyelte a filmet, és a Star Wars-világ gyarapodását.

Miről szól?

Az biztos, hogy most először a Star Wars történetében a következő epizód ott kezdődik, ahol az előző véget ért: Luke és Rey első találkozásánál. De igazán jó munkát végzett a titoktartással a Disney, hiszen Az utolsó Jedik sztorijáról nagyon keveset lehet tudni. Rian Johson arról beszélt, hogy a történet középpontjában Luke Skywalker lesz. Úgy fogalmazott, hogy

a nyolcadik rész fő kérdése az, hogy mi a fene van Luke Skywalkerrel,

az őt játszó Mark Hamill szerint viszont már nem Luke a főszereplő, hanem a film sokkal inkább Rey története…

Az elsődleges kapaszkodót mindenesetre az alkotók által elejtett – akár egymásnak is ellentmondó –  információmorzsák mellett leginkább a trailerek jelentik, amelyek közül az első még áprilisban jelent meg, de inkább csak a hangulatát érzékeltette a filmnek, illetve kiderült belőle, hogy visszatérnek az első rész fontos karakterei. Viszont elhangzott benne egy fajsúlyos mondat is Luke-tól: „Itt az ideje, hogy vége legyen a Jediknek”.

A második trailer október 9-én érkezett, és erről maga Rian Johnson rendező írta a Twitteren, hogy túl spoileres, szóval, ha valaki minden ilyesmit el akar kerülni, akkor inkább ne nézze meg. Hozzátette, hogy ő nem tud állást foglalni a kérdésben, mert amúgy meg tök jó lett a trailer. Itt is felmerültek azért olyan elméletek, hogy azoknak a történéseknek egy része, amelyeket ez a két és fél perc sugall (Luke visszautasítja, hogy tanítsa Rey-t, akit Kylo Ren személyében a sötét oldal is megkísért), direkt félrevezetők.

Ezen kívül több tévés spot, illetve a forgatásról készült videó is kijött a bemutatóhoz közeledve, de ezekből sok újdonság nem derült ki, viszont jól fel lehet használni őket arra, hogy megtámogassák vagy megingassák vele az eddigi találgatásokat.

Elméletek

A rajongók által gyártott teóriák közül a legtöbb azzal foglalkozik, hogy kicsoda is valójában az előző részben megismert Rey, akit gyerekkorában hagytak magára, és roncsvadászként tengette az életét egészen addig, míg az események sűrűjébe nem került Az ébredő Erőben. Az tudjuk, hogy az Erő vele van, nagyon is, a kérdés, hogy minek, illetve kinek köszönhető ez.

J.J. Abrams, a hetedik rész rendezője egyszer arról beszélt, hogy Rey szülei nem szerepeltek Az ébredő Erőben, így egy csomó karakter eleve kiesik, de több rajongó azóta is kitart amellett, hogy Han Solo és Leia gyerekéről van szó (azaz Rey Kylo Ren testvére is egyben).

Daisy Ridley (Rey) az ír Skellig-szigeten (Ach-to bolygó) Rian Johnsonnal. Forrás: Lucasfilm Ltd.

A legerősebben viszont talán az az elmélet tartja magát, amelyik Luke Skywalkert tartják Rey apjának, hiszen az első találkozásukkor, Az ébredő Erő végén kiderült, hogy van valamiféle láthatatlan kapcsolat köztük. Egy másik Luke-os elmélet szerint Rey nem a lánya, csak tanítványa volt Mark Hamill karakterének még kisgyerekként, és az elveszett családja tulajdonképpen a többi jeditanoncot jelenti. A Kenobi-teória szerint viszont Rey Obi-Wan Kenobi unokája lehet, és az ezt támogató rajongók még arra is rámutattak, hogy a ruhájuk, illetve a brit akcentusuk (az Obi-Want játszó színészek, Alec Guinness és Ewan McGregor britek, csakúgy, mint Daisy Ridley) is hasonló.

A tavaly kijött Star Wars-spinoff kapcsán sokan ráugrottak arra is, hogy annak a filmnek a női főszereplője, Jyn Erso (Felicity Jones) lehet Rey anyja. Természetesen Darth Vader sem maradhatott ki a sorból, ő Rey nagyapjaként és nagy-nagybátyjaként is felmerült a rajongóknál.

Mások nem a szülőkkel foglalkoznak, hanem arra mutatnak rá, hogy

Rey lehet a kiválasztott, a Jedik reménysége.

És, hogy a vadabb elméletek mellett se menjünk el említés nélkül, vannak olyanok, akik szerint Rey tulajdonképpen Anakin Skywalker, pontosabban az ő reinkarnációja, mások viszont amellett érvelnek, hogy Luke Skywalker klónja…

A Screen Rant nevű mozis oldalnak adott interjújában viszont Rian Johnson rendező néhány napja arról beszélt, hogy egyik elmélet sem találta fején a szöget, de azért szereti olvasgatni őket, hiszen ő maga is rajongó.

Néhány újdonság

Az eddig közzétett képsorokból úgy látszik, hogy számos új lénnyel gazdagodik a Star Wars-univerzum, például egy kristályszerű rókával, amelynek a megalkotásáról is megnézhetünk egy videót. A cukiságfaktort ezúttal madárszerű lények képviselik, és a porgok máris nagy vitákat váltottak ki a rajongók között, hiszen egyesek szerint túl aranyosak lettek a film sötét hangulatához képest. (Valószínűleg az ewokok és Jar Jar Binks képe rémlett fel bennük, és mindaz, ami velük járt.) Rian Johnson elmagyarázta, hogy a forgatás helyszínéül szolgáló ír Skellig Michael szigeten élő madarak ihlették a porgokat, és úgy volt vele, ha már a valóságban is léteznek hasonlók, miért ne tenné őket bele a filmbe, és ráadásul egy kis könnyedséget is tudott velük csempészni a sztoriba.

A porgokhoz hasonlóan Luke Skywalker remeteszigetén élnek azok a hal- és madárszerű hibridek, akiket Johnson a Caretakers (Gondozók) névvel illetett, és akik az Ahch-To bolygó szigetein tartják fenn a rendet.

A rendező, Rian Johnson egy elejtett megjegyzéséből többen arra következtettek, hogy

egy eddig soha nem látott színű fénykard is bemutatkozik Az utolsó Jedikben.

George Lucas eredetileg csak kétféle színű fénykardot képzelt el, a kéket és a pirosat, az előbbit a Jedik, az utóbbit az Erő sötét oldalán állók használták. Aztán mégis új színekkel bővült a paletta, most pedig egy teljesen új változat is felbukkanhat majd, ezért érdemes lesz a fénykardokat is figyelni.  De olyanok is vannak, akik szerint nem új fénykard, hanem valamilyen teljesen új fegyver jelenik majd meg Az utolsó Jedikben.

Az új helyszínek közül pedig a Canto Bight névre hallgató kaszinóváros ígérkezik kifejezetten érdekesnek, amelyre Az utolsó Jedik kínai trailerjében már egy pillantást is lehetett vetni. Tulajdonképpen egy csomóféle idegen lénnyel telezsúfolt szórakozóhelyről van szó, ami ismerősen hangozhat már korábbi Star Wars-filmekből. Rian Jonhson szerint azonban Cabto Bright korántsem olyan lesz, amit eddig megszokhattunk, mert nem lepukkant és koszos lesz, mint a többi eddig látott ilyen hely a galaxisban. A rendező szerint olyan lesz a kaszinóváros, mintha hideg vízbe dugnánk a fejünket pontosan a film közepén. Ebből persze még elég nehéz elképzelni, hogy mire gondolhatott, de a rajongók érdeklődését mindenesetre ez a kis plusz infó is kellően felcsigázta.

És a végére egy kis hasznos tudnivaló: a filmet december 13-án vetítik először a magyar mozik, és érdemes felkészülni arra, hogy Az utolsó Jedik még Az ébredő Erőnél is hosszabb, 152 perc lesz, ezzel pedig a valaha bemutatott leghosszabb Star Wars-film az univerzumban. Mark Hamill bevallotta, hogy először őt is sokkolta ez a játékidő, de szerinte Az utolsó Jedik olyan, mint A keresztapa: nem érződik rajta a hosszússága.

Férfikor

Politzer Péter első nagyjátékfilmjét, a Férfikort a rangos varsói filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be októberben. A film a nemzetközi premier után nem sokkal a magyar mozikban is látható lesz.

A Férfikorban három budapesti férfi élete villan fel. Láthatjuk a 91 éves fotóművészt és lemezhamisítót, Dezsőt, Franket, a negyvenes nagybőgőst, és a kamasz Samut.

A 77 perces, fekete-fehér filmet a varsói filmfesztivál „Competition 1–2” elnevezésű, első, illetve második nagyjátékfilmeket összegyűjtő versenyprogramjában nézheti meg a nemzetközi közönség. A fesztiválra minden évben több száz alkotást neveznek, a „Competition 1–2” programban azonban mindössze 16 filmet mutatnak be. A varsói filmfesztivált idén október 13. és 22. között rendezik meg.

Politzer Péter közel húsz éve foglalkozik játékfilmek, dokumentumfilmek és reklámok vágásával. Kétszer volt arany ollós vágó, dolgozott többek között Hajdu Szabolccsal, Alföldi Róberttel, Madarász Istivel és Árpa Attilával is. 2003 óta ír és rendez is, a Férfikor az első nagyjátékfilmje.

A film főbb szerepeiben Szipál Márton, Fischer Samu, Vass „Frank” Péter, Dióssi Gábor, Tamási Zoltán, Vásári József és Esztergályos Cecília látható.

A Férfikor állami támogatás nélkül, alacsony költségvetésből készült.

Ez a nő bármire képes a szabadságért

Csütörtökön kerül a magyar mozikba a körülrajongott brit filmdráma, a Lady Macbeth, amelyet egyszerre élvezet és szenvedés nézni. Előbbit az izgalmas és szokatlan történet mellett a gyönyörű képek, illetve az elsőfilmes rendező, William Oldroyd ötletessége, utóbbit pedig elsősorban a filmben ábrázolt világ, valamint a hozzá illő kegyetlenségek okozzák. 

1865-ben járunk, Angliában, egy vidéki kúriában, ahol a fiatal Katherine egyre nehezebben viseli mindenfajta tiszteletet, megbecsülést vagy pláne szeretetet nélkülöző házasságát. A körülmények viszont csak a Lady Macbeth szinopszisából derülnek ki, a néző ugyanis úgy csöppen bele a filmbe, ahogy szegény Katherine a házasságba. Látunk egy fiatal nőt, aki a kezdő képsorokon még menyasszonyi öltözékben, érdeklődve áll a templomban, majd éles váltással egy komor, rideg házba bezárva szenved.

Katherine azonban számos, a viktoriánus Angliában élő társnőjétől eltérően nem törődik bele abba, hogy házasság címén eladták egy idegen családnak, akik a végletekig korlátozzák a szabadságát.

forrás: magyarhangya

Lázadása viszont abban a korban és környezetben egyszerűen nem végződhet jól, mi pedig feszengve nézzük, hogyan tesz egyre kétségbeesettebb kísérleteket Katherine arra, hogy visszanyerje az irányítást élete felett, rálelve valamiféle boldogságra vagy legalábbis értelemre az életében.

A történet alapját Nyikolaj Leszkov 1865-ben írt kisregénye, a Kisvárosi Lady Macbeth adja, amelyből már filmes és színpadi adaptációk sora készült. Most egy elismert színházi rendező, William Oldroyd nyúlt a kisregényhez, hogy elkészítse belőle első filmjét, és mi csak örülhetünk a döntésének. Oldroyd ugyanis színházi háttere ellenére nemcsak nagyon érzékeny, hanem kifejezetten filmes eszközökre támaszkodó feldolgozást készített a történetből (a forgatókönyvíró, Alice Birch is a színház világából érkezett.)

A Katherine megtöretését bemutató negyedórában – amely a film talán legjobban sikerült része – történetmesélés helyett inkább csak kiragadott képeket látunk, és ebből áll össze, hogy milyen az új családja, otthona, és milyen fojtogató a napi rutin, amelybe kényszerítik. Ezzel a néhány jelenettel Oldroyd megágyaz annak, hogy elhiggyük, egy alapvetően derűsnek tűnő fiatal lányt is őrületbe tud kergetni egy ilyen házasság. Ehhez persze a Katherine-t játszó Florence Pugh alakítására is szükség van, aki képes megjeleníteni azt az ellenállást, ami a kezdetektől benne van a fiatal nőben, miközben eleinte igyekszik megfelelni a rákényszerített szerepeknek.

forrás: magyarhangya

Az is örömteli, hogy a Lady Macbeth nemcsak az úrnő szenvedéseit ábrázolja nagyon plasztikusan, hanem a cselédjét játszó Annának (Naomi Acke) köszönhetően azokra is nagy figyelem jut, akikről általában nem forgatnak filmeket. A szolgáló karakterét maga a rendező találta ki, az eredeti történetben nem szerepel, de nagyon sokat ad hozzá az Oldroyd-féle értelmezéshez. Anna alakja tökéletes eszköz arra, hogy egyszerre ellenpontozza és árnyalja Katherine karakterét, illetve társadalmi helyzetét, és neki (is) köszönhetően a film nem olyan, mint sok más kosztümös dráma, amelyekben a személyzet csak biodíszletként jelenik meg.

Miközben szánjuk Katherine-t, akit minden reggel korán kivernek az ágyból, hogy aztán folyamatos egyedüllétre kárhoztatva ne hagyják semmit se csinálni, nem tudunk megfeledkezni Annáról sem. Az ő életét ugyanúgy szabályok kötik, ráadásul egyszerre több feljebbvaló szeszélyének is ki van szolgáltatva.

forrás: magyarhangya

Oldroyd még annyi könyörületre sem hajlandó, hogy a két nő vigaszt vagy támaszt nyújtson egymásnak, sőt. A Lady Macbeth-ben nincs olyan emberi kapcsolat, amely a körülményekből fakadóan ne lenne alapjaiban kárhozatra ítélve. Ebbe beletartozik a házasságtörésbe menekülő Katherine és szeretője, Sebastian (Cosmo Jarvis) viszonya is, amit mai fogalmainkkal nehéz lenne szerelemnek nevezni. A film Shakespeare-darabra utaló címe előrevetíti, hogy közös történetük nem fog happy enddel végződni, és a merev kulturális és társadalmi szabályokat látva is egyértelmű, hogy a szereplőknek nem sok esélyük van arra, hogy boldogságuk előmozdítására jó döntéseket hozzanak. És nem is hoznak, miközben a néző néha magában fohászkodik azon, hogy ne az következzen be, amitől tart.

A sötét történetet Oldroyd kihagyásokkal, sejtetésekkel tele meséli el, így nem engedi, hogy egyértelmű ítéletet mondhassunk Katherine és a többi szereplő felett. Ártatlan áldozat talán csak egy akad a Lady Macbeth-ben, éppen ezért sokáig töprenghet a néző mindenfajta morális kérdéseken, miközben választ a filmtől nem remélhet ezekre.

Horror, vígjáték és animációs film a heti premierek között

0

Ezen a héten négy új filmet mutatnak be a magyar mozikban.

Annabelle 2. – A teremtés

Néhány évvel kislányuk tragikus halála után, egy babakészítő és felesége úgy dönt, hogy befogad egy apácát és néhány gyereket, miután bezárták az árvaházukat. Ezzel azonban a Sátán által megszállt baba, Annabelle új célpontot talál – erről szól a horrorfilm.

Az apácát a leginkább a Narcos című sorozatból ismert Stephanie Sigman játssza, a gyerekek közül Lulu Wilsont érdemes kiemelni, de a két legnagyobb név a házaspárt játszó Anthony LaPaglia (Nyomtalanul sorozat, Elbaltázott nászéjszaka) és Mirando Otto (ha máshonnan nem, a Homeland Allison Carrjaként, vagy a Gyűrűk ura Éowynjaként emlékezhetünk rá).

A film az Imdb-n 7,3 csillaggal áll.

Az Emoji-film

A film, amely már akkor megosztotta a kritikusokat, amikor még be sem mutatták. Bár a „megosztotta” talán nem is jó kifejezés. Pontosabb, hogy mindenki gyűlöli. Ezt jelzi, hogy az Imdb-n kb. 12 ezer értékelés után 1,7 csillaggal áll, vagyis

a kilencedik legrosszabb filmnek tartják.

A rendezője az a Tony Leondis, aki eddig nem sok lehetőséget kapott a filmiparban – kérdés, ezután mennyit fog.

A film egyébként, nem meglepő módon, emojikről szól, amelyek közül az egyik kalandra indul, ahol veszélyes alkalmazásokkal kell megküzdenie.

Anyák elszabadulva

Négy anya, akik semmiben nem hasonlítanak egymásra, csak abban, hogy a gyerekeik közös iskolába járnak, úgy dönt, hogy együtt vacsoráznak, csak magukban.

A főszerepeket a tévében rengeteget foglalkoztatott Molly Shannon és a Hatodik érzékért Oscarra jelölt Toni Collette játssza, de

feltűnik benne a Maroon5 frontembere, Adam Levine is.

A film 4,1 csillagot kapott eddig az Imdb-n.

Bébibumm

Erre a hétre is jutott egy francia vígjáték, ebben egy anyja nárcisztikus személyiségétől szenvedő lányt ismerhetünk meg, aki terhes lesz – de anyja is teherbe esik.

A lányt Camille Cottin játssza, a film legnagyobb sztárja azonban az Oscar-díjas Juliette Binoche, akit valószínűleg egy filmrajongónak sem kell bemutatni.

A film 5,2 csillagon áll az Imdb-n.

Heti filmbemutatók

0

Ezen a héten is három filmet mutatnak be a magyar mozikban, a legtöbben valószínűleg A setét toronyra lesznek kíváncsiak.

A Setét Torony

Az utolsó Harcos vívja harcát a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Tornyot, amely az univerzum központja, összetartó ereje, ha leomlik, elpusztul a világ is. Röviden erről szól a

Stephen King nyolcrészes regényfolyama alapján készült film,

amelyet a dán Nikolaj Arcel rendezett. Neki ez az első mainstream filmje rendezőként, de ő írta például az eredeti, svéd A tetovált lány forgatókönyvét.

A két főszereplő a Harcost alakító a Golden Globe-díjas Idris Elba, valamint az Oscar-díjas Matthew McConaughey, aki a Harcos ellenfelét, a fekete ruhás férfit játssza.

Stephen King regénysorozatának könyveit egyébként 40 országban, több mint 30 millió példányban adták el. A filmet az egész világon most mutatják be, így az Imdb-n még nincs értékelése.

Minden, Minden

A film egy fiatal lányról szól, aki egy betegség miatt eddig nem hagyhatta el otthonát, most viszont szerelmes lesz a szomszéd fiúba, akit az ablakon keresztül lát meg.

A film Nicola Yoon azonos című regényéből készült. A rendező Stella Meghie, akinek ez a második filmje. Az Imdb-n egyelőre 6,3-re értékelték.

Ötven tavasz

Erre a hétre is jutott egy francia vígjáték. Aurore elvált férjétől, elvesztette az állását és most tudta meg, hogy nagymama lesz. Egyre lejjebb csúszik a társadalmi ranglétrán, de aztán találkozik fiatalkori szerelmével és úgy dönt, itt az ideje az újrakezdésnek.

A főszereplő Agnès Jaoui, akit már több, Magyarországon is bemutatott francia filmben lehetett látni, a rendező pedig Blandine Lenoir, aki korábban inkább színészként szerepelt, a mostani a második rendezése a Zouzou után.

Ezt a filmet is most mutatják be mindenhol, így az Imdb-n még nincs értékelése.

Ezeket a filmeket mutatják be a héten

0

Három új film kerül a héten a magyar mozikba, egyet közülük Magyarországon forgattak.

Atomszőke

A részben Budapesten forgatott filmben Charlize Theron játssza a brit titkosszolgálat fedett ügynökét, akit a fal leomlása előtt nem sokkal Berlinbe küldenek, hogy kivizsgálja egy másik ügynök halálát és megszerezze a kettős ügynökök listáját.

Az előzetesek alapján akciódús thrillerre lehet számítani, amelyben az Oscar-díjas színésznő ismét megmutathatja a Mad Max: A harag útja után, hogy ilyen stílusú filmekben is kimagasló alakításra képes. A rendező pedig az a David Leitch, aki társrendezőként a John Wick című filmet készítette – a kritikusok most is hasonló stílusú akciójelenetekre számítanak.

A film az IMDB-n 7,3 csillaggal áll, szerepel még benne James McAvoy és John Goodman, de kisebb szerepekben magyar színészek is feltűnnek (például Árpa Attila és Lengyel Balázs). És ugyan ebben a filmben Budapest az 1989-es Berlint játssza, de ha valaki odafigyel, néhány helyszínt biztosan felismer majd.

Dzsungel-mentőakció

A francia animációs film főhőse Maurice, a tigrisek által remek kung-fu harcossá nevelt pingvin, aki barátaival tartja fenn az őserdő rendjét. Most azonban szembe kell szállniuk Igorral, a gonosz koalával és páviánokból álló seregével.

A film egy már több évada futó sorozat alapján készült, amely a „Dzsungelbanda”, vagyis Maurice és barátai kalandjait mutatja be. A sorozatot Magyarországon a Boomerang csatornán lehet látni, de az első évadot leadta az MTVA is, néhány rész pedig a Minimaxon is feltűnt. A rendező is a sorozatból érkezik: David Alaux, akinek ez az első egész estés mozifilmje.

A filmet Franciaországban is csak most mutatják be, így az IMDB-n még nincs értékelése.

Totál gáz

Egy újabb francia vígjáték. Egy öttagú család a nagypapával együtt indul vakációra, de közben a kocsiban elromlik valami, nem tudnak lassítani, pedig előttük hatalmas dugó van.

A film legnagyobb sztárja a négyszeres César-díjas André Dussolier, aki már több mint 45 éve a pályán van, és akit rengeteg filmben láthattak már a magyar nézők is, az utóbbi időben például a Vincent Cassel-Léa Seydoux-féle A szépség és a szörnyetegben. Rajta kívül a főszerepeket a Szemfényvesztőkből ismert José Garcia és Caroline Vigneaux játssza. A rendező pedig Nicolas Benamou, akit eddig leginkább a Babysitting című vígjáték két részéből (A felvigyázó, illetve az Elmentek otthonról) lehetett ismerni.

A film az IMDB-n egyelőre 5,6 csillagon áll.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK