Kezdőlap Címkék Fideszm brüsszel

Címke: fideszm brüsszel

Brüsszelben megszavazták, ami ellen Budapesten kampányolnak

0

Amint azt lapszemlénkben már jeleztük, miközben itthon dübörög a kormányzati kampány, és Stop Soros néven törvénycsomag készül a migránsokat segítő, vagy velük bármilyen kapcsolatban álló civilek ellen, a Fidesz brüsszeli képviselői megszavazták, hogy a civil szervezetekkel együtt kell munkálkodni a menekültek érdekében.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy Orbán Viktor pártjának tíz európai parlamenti képviselője is igent mondott egy olyan állásfoglalásra, amely határozottan támogatón fogalmaz a magyar kormány által ellenségként kezelt, mindig csak a bevándorlás segítőinek nevezett csoportokkal kapcsolatban.

Jelenleg tehát az a helyzet, hogy idehaza milliárdokat költ a kormány a menekültek elleni hangulatkeltésre, emellett törvényekkel kívánja ellehetetleníteni a menekülteket segítő civil szervezetek, odakint, Brüsszelben már nem olyan harcosak a Fidesz képviselői. Épp ellenkezőleg: igyekeznek európainak mutatkozni, és alkalmanként olyan törvényeket is megszavaznak, amelyek ellen itthon látványos harcot hirdetnek.

A Brüsszelben elfogadott szöveg – amely a menekültek közül elsősorban a nők, és a gyerekek védelméről szól – szöges ellentétben áll a kormány hazai kommunikációjával. A Fidesz parlamenti képviselői közül a többi között Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Szájer József is, és egyedül Hölvényi György szavazott ellene.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK