Kezdőlap Címkék Csizmadia

Címke: csizmadia

Ne rángassátok a békemenetesek bajszát!

Érik a Békemenet, mert „addig rángatják az oroszlán bajszát, amíg el nem indul”. A külföldi ultraliberálisok szövetkeztek magyarországi kiszolgálóikkal, az „ötödik hadoszloppal”, hogy illegitimálják az országgyűlési választást – ezt mondta egy a szellemi honvédelemről rendezett összeröffenésen Stefka István.

Stefka István persze tudja, hogy nem lesz békemenet. Akkor lenne, ha Orbán Viktor és a Fidesz engedélyezné. Adna rá pénzt, segítene a szervezésben, toborzásban, az emberek szállításában.

Mostanság ez nem aktuális. És nem is azért, mert nincs rá pénz, hanem mert a politikai haszon kétséges. Ha nem jön össze annyi ember, amennyi jól mutat a televízióban, akkor fölösleges minden. Márpedig ma a Fidesznek nehéz utcára hívnia az embereket. Meg kockázatos is, ki tudja, hátha ellenük fordul a népharag.

Utoljára a 2014. márciusában szerveztek békemenetet, azóta néma csend. Tavaly év elején, a budapesti olimpiával kapcsolatos aláírásgyűjtés idején ugyan bejelentették, hogy esetleg megint lesz békemenet, de aztán abból sem lett semmi.

Ettől még persze beszélni lehet mindenről. Oroszlánról, meghúzgált bajuszról, bármiről.

Nem mindegy persze, hogy kik azok, akik beszélnek.

Stefka István, aki jelenleg a Pest Srácok lapigazgatója, egyike volt azoknak az újságíróknak, akik a pártállam idején belügyi tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek. Kitüntetést is kapott a pártállam Belügyminisztériumától, sőt, az a megtiszteltetés érte, hogy a többiek díjazott nevében ő köszönhette meg az elvtársaknak, amiért elismerték a szocializmus építéséért végzett munkájukat.

Csizmadia László 1980-tól volt tagja az MSZMP-nek. 1978 és 1990 között tanácstag, a lakásügyi társadalmi bizottság tagja, később elnökhelyettese. Dolgozott a Gyermekélelmezési vállalatnál, ahol főosztályvezető volt, majd a Dél-budai Vendéglátó Vállalat kereskedelmi igazgatójaként. A Skála Coop – Mester Coop cégnél vezérigazgatóságig vitte. Csupa olyan feladat, amelyekkel az egypártrendszer a legádázabb ellenségeit kínálta meg.

Fricz Tamás politológus, az Ifjúkommunista című folyóirat egyik szerkesztője volt. Ez a lap a KISZ-nek volt a folyóirata, s mint ilyen a rendszer legharcosabb ellenfelei közé tartozott.

Bencsik András, sok helyen megfordult élete során. 1990 előtti pályafutása az MSZMP központi lapjánál, a Népszabadságnál csúcsosodott ki. Ebben az újságban jelent meg 1986. október 17-én „Érzelmi kötődés” című cikke, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról írt.

Bayer Zsolt az akkor még liberális Fideszben kezdte pályafutását, ezzel egyidőben újságíró volt a jobboldalinak és konzervatívnak nem mondható Kurírnál. Innen a Népszabadsághoz, majd a 168 órához kanyarodott az útja, ezt követte a máig tartó megvilágosodás, amikor rájött, hogy ő nem baloldali és nem liberális, hanem jobboldali és konzervatív.

Ezek az emberek adták a nevüket az eddigi békemenetekhez, ők szervezték a vonulásokat. Amint a felsorolásból látható, egytől egyig csupa makulátlan, kifogástalan politikai pedigrével rendelkező honfitársunkról van szó.

Ha sokat rángatják a békemenetesek bajszát, Bicskéig ér a békemenet. Ha még akkor is rángatják, meghosszabbítják Lovasberényig.

Bréking nyúz, 2017. december 10. – Tudósítás a másik valóságból

0

Kettő helyett három kupa. Több gyerek, több tisztelet. A napközben nem este. A Facebookon született Juhász-félék.

Pesti Srácok Focitornával hozzák össze a Kárpát-medence magyarságát

„A torna mára a Kárpát-medence legnagyobb amatőr futballeseményévé nőtte ki magát, idén rekordszámú, ötvenhat nevezés érkezett, sőt a Kárpát-haza minden részéből érkező csapatok mellett, első ízben két lengyel alakulat is benevezett. A mérkőzések vasárnap estig tartanak, és a sok résztvevő miatt, az eddigi kettő helyett ezúttal három kupát adnak át a végén. A rendszeresen visszajáró, 18-40 év közöttiek az Autonómia Kupáért, míg az újonnan benevezett 18-40 év közti csapatok a Nemzeti Összetartozás Kupárt szállnak versenybe, a 40 év felettiek ezzel pedig a Székelyföldért Kupáért küzdenek. Az említett lengyeleken kívül 13 csapat érkezik Magyarországról, 27 Erdélyből, 8 Kárpátaljáról, 3 Felvidékről és 3 Délvidékről. A sportesemény főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), társszervezői pedig a Diósdi Nonprofit Sportközpont, valamint a Székelyföldért Társaság, fővédnöke pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A megnyitón beszédet mondott Szász Jenő, az NSKI elnöke is.”

Csizmadia László a Magyar Időkben: A nyugdíjasok után célkeresztben a nagycsaládosok

„Nem vitatható, hogy a több gyereket vállalók tiszteletet és megbecsülést érdemelnek. A társadalmi érdekeknek is megfelelő vállalásaik a szívbéli szeretetre utalnak. Ezzel szemben a nyílt társadalmat hirdetők az európai családokba születő gyerekeket felesleges gazdasági tehernek minősítik. Szerintük e téren is adva van az olcsó import lehetősége. A Közel-Keletről és Afrikából azonnal jöhetnének a gazdasági bevándorlók, majd befogadásuk után az ugrásra kész nagycsaládjuk, akár húszan is egy fészekaljából…

…A nemzeti konzultáció megmutatta, hogy az emberkereskedelem nem ugyanazon elvek alapján működik, mint a paradicsom, a paprika vagy a déli gyümölcs importja. A magyar emberek sorskérdésükről, gyermekeik és unokáik jövőjéről önállóan, tudatosan, felelősen kívánnak dönteni.”

Origo: Állatos pornó, pedofilok, prostituáltak, Havas Henrik

„Megdöbbentő adást produkált Havas Henrik. Előző nap felvett, heti műsorát szombat este lehetett megnézni az ATV-n, és minden túlzás nélkül gyomorforgató lett. Az ATV feltehetően érzi, hogy a lebukott szexuális zaklató már nem vállalható, ezért az első öt-hat percben, ameddig Havas háborítatlanul magyarázkodott és persze hazudozott botrányáról, végig szerepelt egy felirat a képernyőn: „a felvétel péntek napközben készült”. Végig. A felirat szövegében nemcsak a pénteknek van jelentősége. Nem véletlenül írták ki azt is, hogy napközben. Tehát nem este. Ugyanis pénteken nagyjából este fél 7-kor derült ki a TV2 Tények című hírműsorából, hogy egy második fiatal nő is szexuális zaklatással vádolja Havas Henriket, ráadásul vele megfogdostatta a péniszét is, és erőszakosan megcsókolta. Péntek este fél 7 óta végképp a magyar közélet szégyenévé vált Havas Henrik.”

888. Az ellenzéki kutyafürdető

„A Juhász-félék a Facebookon születtek, és a bombasztikus online minivideókra kapható lájkokon kívül semmi sem érdekli őket. Nincs szükségük világnézetre, mögöttes szellemi tartalomra, értékekre, csak egy okostelefonra, némi drámai érzékre és gátlástalanságra. Be kell nyomulni a kormánypárti rendezvényekre, oda kell állni a kormánypárti politikusok lakásához, zaklatni és provokálni. Aztán, ha hibáznak, megosztani, és már jönnek is a lájkok. Az eredmény, a politikai siker miatt érzett öröm azonnali és kézzelfogható. Nem szükséges hosszú távú tervekkel bíbelődni, építkezni, megmondani, milyen Magyarországot akarnak, milyen értékek mentén hoznák meg döntéseiket. Nem kell meghatározniuk saját politikai identitásukat, csak az ellenfelet rombolni, lejáratni. Ennek nagy előnye, hogy míg a politikában akár évtizedek kellenek a sikerhez és az ebből fakadó örömhöz, itt a kielégülés azonnali. Juhász esetében – akinek erről papírja van – talán nem alaptalan ezt a politikát a drogfogyasztáshoz hasonlítani. Ahol nem kell az örömhöz semmit teljesíteni, elérni, megdolgozni érte, elég egy spangli, és már meg is jött a kielégülés. A Juhász-félék ezt a rövid távú, teljesítmény nélküli örömöt keresik a politikában.”

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK