Kezdőlap Címkék CPAC

Címke: CPAC

Többség

„Magyarország az elmúlt időszak minden válságából megerősödve került ki, ami kizárólag úgy volt lehetséges, hogy a kormány soha nem vette figyelembe a nemzetközi liberális mainstream diktátumait, ragaszkodott a szuverenitásához és minden nehézségre magyar választ adott a nemzeti érdekek alapján – fogalmazott a CPAC zárónapján Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter beszédében többek közt arról beszélt, hogy létrejött a progresszív külpolitikai nyomulás első struktúrája, ugyanis kilenc EU-tagállam csoportot alkotott, amelynek deklarált célja az egyhangúság kivezetése az európai külpolitikai döntéshozatalból.”

Mikor az ember meghallja Miniszterelnök úr szövegét (Szijjártó csak a szócsöve), mimagyarokként szinte szárnyal a lelke, hogy választottunk ilyen erővel és ennyi elszántsággal védi a magyar érdekeket. Ő mindig harcol, jelen esetben például az ún. „progresszív külpolitikai nyomulás” ellen, amelyet ránk akarnak kényszeríteni.

Tessenek csak elképzelni, mit is jelentene ez, ha sikerülne a „liberális mainstream”, másnéven az EU kilenc tagállamos hungarofóbjainak nyomulása! Bármikor leszavazhatnák a szuverén, büszke mimagyarok kizárólag a saját érdeket szem előtt tartó külpolitikai elképzelését Brüsszelben, és helyette megszavaznák (horribile dictu!) a többség külpolitikai elképzelését! A többségét! Tök ugyanaz lenne, mint itt a Duna partján, ahol az „illiberális mainstream”, azaz a FIDESZ/KDNP úgy leszavazza a többségével a szuverenitásához ragaszkodó, azaz nem a Miniszterelnök úr elképzelését támogató ellenzék minden indítványát, hogy attól koldul a sok gyurcsányfióka! Akiknek magától értetődőn nincs semmiféle vétójoga, és nem is lesz!

Ebből a vak is láthatja, hogy miniszterelnökünknek milyen keményen kell küzdeni az EU-ban az ellen, ami a magyar Parlamentben mindennapos gyakorlat. Mikor mi hasznos neki függetlenül bárkitől. Sokra is vitte, amint látható.

A küzdelemhez a következőket kell tudni Miniszterelnök úr álláspontjáról:

  • Egy szervezethez tartozás szerintünk, mimagyarok (= Miniszterelnök úr) szerint NEM azt jelenti, hogy ha már klubtaggá lettünk (saját akaratunkból!), akkor kompromisszumokat kötünk a többi taggal, akiknek szintén vannak érdekeik, és ezáltal valamilyen közös álláspontot alakítunk ki (de nem ám!), hanem azt, hogy mindenkor és minden témában kizárólag és csakis a magunk, azaz a mimagyarok érdekét érvényesítjük. A hátrálást illetően a jelszavunk: „Egy tapodtat se!” Különben vétó.
  • Az előző pont értelmében mindig mi mondjuk meg, hogy mi legyen. Ha ez más országok véleményével egyezik, az az ő szerencséjük, ha valamelyikével, esetleg többel nem egyezik, az pech. Nekik. A mi elképzelésünk, illetve, hát dehogy a miénk, hanem Miniszterelnök úr elképzelése az, melyhez az összes többi tagországnak alkalmazkodni kell. Ez nem diktátum, sőt messze nem, ellentétben azzal, ha a többség mondja meg, mi legyen, és nekünk kell alkalmazkodni. Mert az már undorító diktátum. És akkor vétó.
  • A fentiek alapján a szervezetben mi, mimagyarok, illetve hát Miniszterelnök úr nem tag, hanem a Megkérdőjelezhetetlen Vezető. Főnök. Szuverén. Főméltóságú úr. Esetleg Felség. Csak azért, hogy bemutassuk nagymértékű kompromisszumkészségünket, megengedjük, hogy a fentiekből mindenki azt a megnevezését használja Miniszterelnök úrnak, amelyik csak tetszik. Ebből is látható a mi demokráciafelfogásunk maximalitása, azaz a kifejezetten engedékeny magatartás, amely miniszterelnökünk esetében a legfőbb magyar, európai és világvezetői pozícióval korrelál.
  • Mindezt figyelembe véve az EU-nak gyakorlatilag nincsen külpolitikája, hiszen vagy mi mondjuk meg, hogy mi legyen, vagy ha mások akarják megmondani, akkor vétózunk. Ezt a nagyszerű szisztémát akarja megváltoztatni az a kilenc nyomorult ország, amelyek azt szeretnék, ha az EU-nak lenne külpolitikája, és a többség döntene, ugyanúgy, ahogy a magyar Parlementben, de ebbe mi nem megyünk bele! Ugyanis ami itthon helyes és szükséges, az az EU-ban helytelen és szükségtelen is, sőt nagyon is szükségtelen, hiszen itt vagyunk mi, mimagyarok, akik megmondjuk a tutit, mégpedig hosszadalmas, bonyolult és idegesítő szavazgatások nélkül. Lazán. Kapcsiból. Csak a miniszterelnököt kell megkérdeznünk, és kész. Világos?
  • Az egész ócska, demokráciaellenes, az úgynevezett „többségi elvet” egyenesen fétissé emelő, liberális mainstream tervből szinte sugárzik a pofátlanság, hogy a mimagyarok érdekeit nem mindig (Jézusmária!), esetleg nem százszázalékosan (Tejóisten!) akarja figyelembe venni, helyette valamilyen közös (Szentséges Szűz!) álláspontot akar, mégpedig a 27 tagország többségi elv által kialakított álláspontját, mely borzalomhoz a mimagyarság tiszta demokráciafelfogásnak nincs köze! Egy fikarcnyi sem! Úgy utasítjuk el Brüsszelben mindezt, hogy a Manneken Pis is értsen belőle, ne csak azok az ostoba von der Leyenék!

Jöjjön tehát a küzdelem! Hajrá Magyarország! Hajrá mimagyarok!

A végére már csak egy dolog maradt: definiálni a

válságból megerősödve való kikerülés

főbb paramétereit, és azok alapján bemutatni ezeket a válságokat és megerősödéseket, hogy Szijjártónak legalább ez a kijelentése ne tűnjön emeletes hülyeségnek.

Ha már a többi az.

Sajtószabadság Orbán módra

0

Interjú közben kivezették a londoni Guardiant tudósító magyar újságírót a budapesti CPAC konferenciáról, ahol mindenki elszántan védelmezi a sajtószabadságot.

Rick Santorum egykori republikánus szenátorral készített interjút a konferencián Garamvölgyi Flóra, aki a baloldali Guardiant tudósította már napok óta a radikális republikánusok konferenciájáról, melynek fő szónoka és persze szponzora Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt. Videóüzenetben köszöntötte a tanácskozást az USA ex elnöke, Donald Trump, aki hangsúlyozta, hogy milyen fontos a szólásszabadság nyugati normáinak a védelmezése.

Ehhez képest Garamvölgyi Flóra újságíró ezt írta Twitteren: ”kirúgtak a CPAC konferenciáról. A rendezők arra hivatkoztak, hogy csak egy rendszerhiba miatt tudtam magamat regisztrálni. ”A valóság az, hogy visszaigazolták a sikeres regisztrációt az újságírónak, aki részt is vett a tanácskozás kezdetén, tudósított Orbán Viktor beszédéről is. Nyilván ez csapta ki a biztosítékot a magyar miniszterelnök környezetében hiszen Garamvölgyi Flóra a többi között azt írta Orbán beszédéről, hogy “Magyarország szélsőjobboldali miniszterelnöke követelte Trump visszatérését a Fehér Házba. Ezenkívül liberális vírusról beszélt, mely ellen harcolnia kell a konzervatívoknak. Magyarországot pedig példaként állította a világ országai elé, és sürgette a konzervatív mozgalmakat, hogy kövessék Magyarország példáját.

Kísért-e a múlt?

Lázár János építési és közlekedési miniszter ugyanebben a hangnemben beszélt a konferencián, ahol kifejtette, hogy Orbán Viktor választási ellenfele, Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter egy “alvó Soros ügynök”. A magyar választások során pedig “a külföldről illegálisan finanszírozott liberális ügynökök a magyar szuverenitás ellen harcoltak  mert bele akarták vinni Magyarországot a háborúba a nyerészkedők javára.”

Arról természetesen nem beszélt Lázár János, hogy 1986-ban Aczél György vitte el Soros Györgyöt a Bibó kollégiumba, melynek egykori diákját nagylelkű ösztöndíjjal támogatta. Az amerikai nagykövetség annyira kedvelte akkoriban Orbán Viktort, a Fidesz ifjú vezérét, hogy amikor Budapestre érkezett idősebb George Bush, az USA akkori elnöke, akkor Orbán Viktor kísérte őt, hogy megmutassa neki Budapest szépségeit. Orbán Viktor akkoriban a liberális Internacionálé alelnöke volt. Most pedig a liberalizmus ellen hirdet ádáz harcot…

Putyin kedvence Orbán grúz barátja

Madarat tolláról, Orbánt Putyin barátjáról… Mindez a CPAC rendezvényéről juthatott az eszünkbe, hát hogy is mondjuk finoman… így…

Irakli Garibasvili, Georgia miniszterelnöke, az egyetlen olyan politikus a budapesti CPAC rendezvényen, aki hatalmon van. A szélsőjobboldali republikánusok rendezvénye a bukott nagyságok árnyékában ülésezik Budapesten: Trump videó üzenet küld, de nem a Fehér Házból. Tucker Carlson, aki két éve nagy interjút készített Orbán Viktorral már nem a Fox televízió népszerű házigazdája, mert a tulaj, Rupert Murdoch kirúgta őt. Nem véletlenül: miután Trump elbukta a választást 2020-ban, Tucker Carlson azt állította, hogy csalás történt: a szavazógép hozta ki Bident győztesnek. A szavazógépet üzemeltető társaság beperelte a Fox televíziót, mely végül peren kívül több mint 700 millió dollárt fizetett ki, hogy elsimítsa a kínos ügyet, melynek során kiderült: Tucker Carlson maga is tudta, hogy hazudik amikor azt állítja, hogy a demokraták csaltak a választásokon, és csak így tudták legyőzni Trumpot. Sztárok híján Georgia miniszterelnöke lesz a díszvendég a CPAC konferencián, melyet Orbán Viktor lelkesen támogat az adófizetők pénzéből.

Embert barátjáról avagy kicsoda Irakli Garibasvili?

Sztálin elvtárs hazájában mindig is erős volt az oroszbarát érzés, akik függetlenségre vágytak, azokat a szovjet diktátor kiirtotta. A KGB kőkeményen képviselte Moszkva vonalát Tbilisziben. Eduard Sevardnadze először a helyi KGB főnökeként bizonyított, majd ő lett Georgia első embere mint Grúzia Kommunista pártjának első titkára. Innen emelte ki Mihail Gorbacsov, aki megtette őt a Szovjetunió külügyminiszterévé. Ketten együtt tárgyalták meg a rendszerváltást az amerikaiakkal az érintettek feje fölött. Georgia elnyerte függetlenségét, és politikailag kettészakadt: Moszkva barátaira és Washington barátaira. Az utóbbit Szakasvili, egy volt New York-i ügyvéd képviselte Tbilisziben, ahol az ország elnöke is volt. Jelenleg börtönben ül, mert hatalmon most Moszkva barátai vannak. Nem Irakli Garibasvili vezeti őket. Ő csak stróman. Az erős embert, Putyin nagy barátját Georgiában Bidzina Ivanisvilinek hívják. A dollármilliárdos oligarcha évtizedek óta meghatározó személyiség Georgiában, ahol ő alapította meg a Grúz álom pártot. Ennek képviseletében miniszterelnök Irakli Garibasvili, aki az oligarcha jótékonysági alapjánál kezdett el dolgozni miután befejezte tanulmányait Párizsban a Sorbonne egyetemen. 31 éves korában lett kormányfő Irakli Garibasvili, és ezzel Orbán Viktort is megelőzte, akinek 35 éves koráig kellett várakoznia erre. (1998)

Irakli Garibasvili ezt megelőzően belügyminisztere volt annak a kormánynak, melynek élén pártfogója, Ivanisvili állt. Belügyminiszterként átszervezte a biztonsági szolgálatot, amely meghatározó szerepet játszik Georgia politikai életében.

Irakli Garibasvili ugyan azt állítja, hogy célja Georgia NATO és Európai Uniós tagsága, de valójában Moszkva felé kacsingat. Georgiába, amely semmiféle szankciót sem alkalmaz Oroszországgal szemben, ezerszám érkeztek orosz munkavállalók és cégek. Ennek következtében Georgia föllendült, kereskedelme Oroszországgal jelentősen megnövekedett hiszen az oroszok részben így játszák ki a szankciókat.

Stratégiai együttműködés

Ebben állapodott meg Orbán Viktorral múlt októberben Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök. Ekkor már  nyolc hónapja  dúlt a háború Ukrajnában, melyet Putyin agressziója indított el februárban. Georgiának ebben vannak tapasztalatai: 2008-ban a grúz-orosz háborúban vereséget szenvedett, és elveszített két nemzetiségi tartományt, melyeket Putyin Oroszországhoz csatolt. Washington barátai Georgiában  most is hevesen tiltakoznak Putyin ukrajnai agressziója ellen. Mit tesz ilyenkor Putyin legjobb tanítványa Tbilisziben? Bevezeti az inoagent törvényt! Mit jelent ez? Azt, hogy minden olyan társadalmi szervezet, melyet 20%-nál nagyobb arányban külföldről finanszíroznak, külföldi ügynöknek minősül. Ennek következtében a titkosszolgálat automatikusan megfigyelheti őket. Ez az orosz törvény kópiája, Putyin így tette végképp lehetetlenné az ellenzéki szervezkedést és médiát Oroszországban. Tbiliszi azonban nem Moszkva: a nép fellázadt, és a parlamentet is megostromolta. Erre Putyin legjobb tanítványa visszavonta a törvényt, de nem állt el tőle. Jobb időkre vár. A problémája az, hogy Georgia népe is: az Ukrajna elleni agresszió óta Moszkva barátainak a száma fogyatkozik Georgiában, amely pedig nagyban profitál ebből a háborúból. Georgiában senki sem kívánja vissza Moszkva fennhatóságát. Hasznot viszont szívesen húznak a helyzetből, és ki értené meg ezt jobban mint Orbán Viktor, akit Putyin ki akart tüntetni a Barátság renddel, de a magyar miniszterelnök inkább átpasszolta azt első janicsárjának, Szijjártó Péternek. Putyin barátsága ugyanis olyan mint piszkos Fredé: olykor halálos.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!